Dimmu Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Wypłukaj ręcznie aplikator z dodatkiem apc lub czegoś podobnego co usuwa wosk. 2 minuty pracy Czasem wystarczy też aplikator zwilżyć wodą i problem znika, dodatkowo ułatwia to nałożenie cienkiej warstwy wosku.
kinek01 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Panowie, kojarzy ktoś takie fotele w golfie 5 ? Wychodziło to w serii ? Jestem zainteresowany tym autem, ale nie widziałem wcześniej takich foteli
jaypablo Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Który z padów nada się do aplikowania DURAGLOSS 652 PRE CLEANER Royal Pads UFO Applicator Lake Country Cyan Cutting Hand Applicator
Gajek Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Pimps, dzięki. Pistolet przede wszystkim do auta.
cannonn Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Który z padów nada się do aplikowania DURAGLOSS 652 PRE CLEANER Royal Pads UFO Applicator Lake Country Cyan Cutting Hand Applicator Czarna strona Lake Country
qob Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 kinek01, takie fotele (skóra +alcantara) często widziałem w pakiecie R-line
double-bart Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 @Kinek poproś gościa o zdjęcie kartki z wyposażeniem lub też o nr vin bedziesz mógł sprawdzić z kodami PR i upewnic się czy te fotele są fabrycznie zamontowane czy też nie
pabloo1033 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Który z padów nada się do aplikowania DURAGLOSS 652 PRE CLEANER Royal Pads UFO Applicator Lake Country Cyan Cutting Hand Applicator Lake Country Tangerine Polishing Hand Applicator -
JakubJonas Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Witam, mam problem z jakim się do tej pory nie spotkałem. Polerowałem czerwony lakier na golfie 2 GTi. Był bardzo wypłowiały. Po zdjęciu białej warstwy zoksydowanego lakieru wszystko wygladało ok, ale po godzinie stania zaczął się robić biały. Po kolejnym cięciu nałozyłem szybko wosk, ale i to nie powstrzymało go przed blaknięciem. Występowało to tylko na jednym elemencie, który był najprawdopodbniej lakierowany. *Z czego to wynika i jak temu przeciwdziałać?
JakubJonas Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Menzerna 400 i pad Flexipads pomarańczowy, starałem się trzymać roboczo około 1200 obr, nie przegrzewałem raczej lakieru. Wosk Meguiar's 16 Mirror Glaze.
bienek Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Jeżeli to lakier akrylowy słabej jakości to może być tak że już tego elementu nie odratujesz. Jest to tzw stadium niestabilności lakieru. Nie będę wgłębiał się szczegółowo w temat, ale np. Mike Phillips o tym nie raz pisał. Można próbować użyć kilka razy środka od megsa mirror glaze #7 który jest jakby stworzony do lakierów jednoskładnikowych akrylowych. Jak znasz angielski to przeczytaj http://www.autogeekonline.net/forum/sho ... p?p=719420
hshadow14 Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 Fusso do ciemnych lakierów nada sie na srebrny i złoty metalik ?
Mateusz SLK 350 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Panowie jak to jest z tym efektem lustra ? Jego ,,głebokość" jest zależne od koloru i rodzaju lakieru czy od środków jakie się używa do polerowania . Mam srebny mettalik w dobrym stanie i chciałbym go na lustro zrobić
yacek _b Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Jego ,,głebokość" jest zależne od koloru dokładnie tak , masz słaby lakier na lustro , ale za to bardzo praktyczny ( słabo widać kurz i brud )
Mateusz SLK 350 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Czyli efekt lustra będzie mizerny nawet przy dużych nakładach mojej pracy ? Po prostu uda mi się poprawić połysk i tyle ?
Piotrek Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Mateusz SLK 350, Srebrny to nie jest kolor na którym bardzo dobrze widać efekty. Odbicia będą występować, ale nie w takim stopniu jak np. na czarnym.
Art Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Mateusz SLK 350, da się "coś" wyciągnąć ze srebrnego AF Tripple maszynowo, a na to FK1000p cheers, Art
Administrator AreK Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Srebrny to tez bardzo wdzięczny kolor do detailingu. Miałem i wiem jak mój srebrny różnił się od pozostałych na parkingu. Wiadomo że to nie jest to co ciemne kolory. Można pięknie podkreślić szklistość i wetlook. Działaj kolego a każdy Twój ruch wynagrodzi Ci wygląd lakieru.
Mateusz SLK 350 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Mateusz SLK 350, da się "coś" wyciągnąć ze srebrnego Nie cytujemy zdjęć ! AF Tripple maszynowo, a na to FK1000p cheers, Art To srebny metalik bo wygląda tutaj na ciemny kolor pewnie przez to światło ale świetna robota Srebrny to tez bardzo wdzięczny kolor do detailingu. Miałem i wiem jak mój srebrny różnił się od pozostałych na parkingu. Wiadomo że to nie jest to co ciemne kolory. Można pięknie podkreślić szklistość i wetlook. Działaj kolego a każdy Twój ruch wynagrodzi Ci wygląd lakieru. Dzięki za słowa zachęty czekam aż będe miał 10 postów by założyć osobny temat by uzyskać szczegółowe porady W moim slk mam w dobrym stanie lakier jednak już nie błyszczy, a marzy mi się przywrócenie mu dawnego blasku
Art Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Mateusz, najzwyklejszy srebrny metalik, od siebie mogę dodać, że testowałem różne woski, nawet te z wysokiej półki cenowej i przy takim lakierze nie widziałem żadnej różnicy względem taniego, ale bardzo wdzięcznego FK, oczywiście jak ktoś ma potrzebę smalcowania słoiczkami, to absolutnie rozumiem, ale przy srebrnym lakierze to już sztuka dla sztuki Markowymi produktami "w normalnych" pieniądzach srebrny kolor może robić shine, szczególnie w nocy przy światłach latarni cheers, Art
Mateusz SLK 350 Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Art Dzięki za porady ja ostatnio używałem wosku sonaxa koloryzującego ale robiłem to ręcznie teraz już przesiądę się na polerowanie mechaniczne bo jednak ręcznie nie ma tego efektu Teraz będę musiał dowiedzieć się o reszte produktów i postaram się osiągnąć maksymalny ,,wet look" Ten roadster Mercedesa fajnie zwraca na siebie uwagę ale muszę go podpicować Jednak ten lakier ma już 7 lat i przydało by się go trochę odswieżyć i nadać ,,strzale" nowego blasku
Kamiloski Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 Witam. Co zastosować po myciu aby usunąć waterspoty i nie zmyć wosku ? Tylko QD wchodzi w grę ? Wosk położyłem soft99 KOG więc w sumie QD mi nie potrzebne bo wosk powinien posiedzieć te dwa miesiące. Mam tenzi car shine ale tenzi ma ph=9 więc pewnie nie będzie to zbyt dobre dla wosku...
Rekomendowane odpowiedzi