g.pajak Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 No dobra, to i ja się pochwalę moją służbówką Smalcowane dziś przed południem. Pod Pete's poszedł DJ LP. Pierwszy raz smarowałem dziś Lanunę Pete's i efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Na żywo wygląda bombowo Niestety, mino iż auto ma 1,5 roku to przejechane 100k km zrobiło swoje i korekta się kłania - coming soon Z góry przepraszam za jakość zdjęć, nie jest to moją najlepszą stroną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Strasznie plastiki się odcinają widać na fotce z tyłu. U mnie jest to samo, w starszych autkach róznicy widać nie było. Widzę, że mój przypadek nie jest odosobniony . A wosk jak najbardziej daje rade bardzo podobają mi się jego efekty, no i ten zapach mmm praca z nim jest dużo bardziej przyjemna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 tak wygląda po tygodniu i jednym myciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Wczoraj pierwszy raz "liznąłem" Petesa na moim Mondeo. Położyłem pod niego AF Rejuvenate - b. fajnie ten zestaw wydobył kolor na moim ciemnym lakierze. Zapach świetny, aplikacja samego wosku banalna. Mam jednak jedno "ale" - zrobiłem od położenia wosku ok 15 km, odstawiłem samochód pod blok i dzisiaj patrze a na aucie pełno kurzu Auto stoi pod blokiem więc przy żadnym placu budowy czy miejscu gdzie kurzu jest więcej. Też mieliście ten problem? Bo tak się mówiło, że 915 przyciąga kurz a tak naprawdę przy Petesie nie widzę różnicy... To przypadek czy ten typ tak ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Umyj lakier jakimś delikatnym szamponem i będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Quick detailer CI pomoze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 dzisiaj patrze a na aucie pełno kurzu Auto stoi pod blokiem więc przy żadnym placu budowy czy miejscu gdzie kurzu Ja zauważyłem to samo... Po QD jest trochę lepiej ale w tej dziedzinie jakoś nie rewelacyjnie. Używałem CG Pro Detailer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemotkr Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 dzisiaj patrze a na aucie pełno kurzu Auto stoi pod blokiem więc przy żadnym placu budowy czy miejscu gdzie kurzu Ja zauważyłem to samo... Po QD jest trochę lepiej ale w tej dziedzinie jakoś nie rewelacyjnie. Używałem CG Pro Detailer. Taki urok miasta. Na aucie mam miesięczny Pete's lub raczej jego pozostałości . Auto myte w sobotę, dziś całe zakurzone Mało tego, rano wytarłem z maski 2 bomby CG Pro Detailerem, a 2h później znowu pełno kurzu i prawie nie widać gdzie było przecierane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Ech, nie ukrywam, że spodziewałem się czegoś lepszego po tym wosku. Nie widziałem jeszcze jak kropelkuje i nie znam jego wytrzymałości bo jest świeżo położony. Na aucie wygląda pięknie ale tak ludzie psioczyli na Colliego 915 a wcale Pete`s nie wypada lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To co, wtopa sezonu, jak to było z nakręcaniem się przy DG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 a lakier bez niczego nie przyciąga kurzu? wtopa bo samochód się kurzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To co, wtopa sezonu, jak to było z nakręcaniem się przy DG Nie uznał bym tego jako wtopę... Wiadomo, że a lakier bez niczego nie przyciąga kurzu? Moim zdaniem po prostu bardziej przyciąga niż na przykład wywołany tu "do tablicy" DG #111 - ja akurat takie mam porównanie. A tak "by the way" to DG 111 moim zdanie super sealant na zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 co do dg 111 mogę stwierdzić, że auto zauważalnie mniej się kurzy ale od kurzu nie uciekniemy, pozostaje nam częste odwiedzanie bezdotyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 co do DG 111 mogę stwierdzić, że auto zauważalnie mniej się kurzy ale od kurzu nie uciekniemy, pozostaje nam częste odwiedzanie bezdotyku Dokładnie szybka akcja płukanko za 1zł,złapać te 1XXkm/h i samochód suchy i ładny No może poza tylną klapą i zderzakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 ja za 1zł nie ogarnę mojej krowy a tył można mikrofibrą przejechać i gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 To co, wtopa sezonu, jak to było z nakręcaniem się przy DG A co jest wg ciebie nie tak w DG? #111 przeleżała u mnie bez problemu 3 miesiące zimą teraz mam od 2,5 tygodnia Track Claw i jak pojechałem na bezdotyk to robiłem takie oczy Wnioskuję że masz opinię opartą tylko na czytaniu więc nie siej niepotrzebnie zamętu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Przecież żartuję, było nakręcanie, nie mówię że DG jest zły, ale wiele osób myślało że pół roku spokojnie potrzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 cptolgierd, wiesz jak co niektórzy pomagali sobie wodą przy aplikacji DG to ja nie wiem jak miał trzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 jak wszyscy sie rzucili na pete's to były opinie, że nie przyciąga kurzu, a na pewno mniej niż Colli teraz jak już pete's jest "wykupiony" to sie okazuje ze jednak jest inaczej dziwi mnie w ogóle ten boom na ten wosk skoro przecież nie jest to zadna nowość ale ważne ze "interes się kręci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajero195 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 wychodzi na to,że świeżo po woskowaniu można cieszyć michę póki jeszcze auto się nie zakurzyło a potem można tylko czuć niesmak i zawód, szczególnie przy ciemnym kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Moim zdaniem ludzie czasami się spodziewają cudów i przy wietrznej pogodzie i w okresie największego pylenia drzew chcą mieć non stop "just waxed look" Gdy do wiaterku dodamy wysoką temperaturę, mocne słońce i świeżo nałożoną Carnaube efekt murowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Niestety, na pylące drzewa nie ma lekarstwa. Cholerstwo osiada praktycznie bez roznicy jakie LSP. Natomiast osiadanie to jedna sprawa, a przyleganie go do LSP druga. I tutaj moim zdaniem dobrze wypada DG Track Claw - 4 program bez trudu zrzuca osad i do momentu większego deszczu (błoto i syf z pod kół) łatwo utrzymać auto w niezłej czystosci w ten sposob. cptolgierd, wiesz jak co niektórzy pomagali sobie wodą przy aplikacji DG to ja nie wiem jak miał trzymać To był chyba pojedynczy przypadek. Wiekszość poległa najprawdopodobniej od temp. w czasie aplikacji poniżej 10*C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 21 Maja 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Może panowie sobie odkopią istniejące tematy o przyciąganiu kurzu, a skończą spamować w każdym temacie o woskach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Pociesze was, że nie przyciąga tak kurzu jak NXT 2.0 megsa tam to od razu po nawoskowaniu.... A pete's ładnie kropelkuje i tak samo ładnie się prezentuje na sucho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Dodam tylko że wosk wart każdej wydanej złotówki. Bardzo często używam i sobie chwalę. Idealny połysk plus genialnie łatwe polerowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi