Geno Opublikowano 20 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Dokonało się Pierwszy update po 400 km plus tydzień od nałożenia. Kilka ujęć przed. Dość mocno zakurzony, plus trochę dziś rano pokropiło, więc widać ładnie krople To lecimy z fotami po ostatnim programie, tutaj dla porównania lusterka : Czekam na jakieś różnice A tutaj już klasycznie ujęcia z wodowania : 2-3 km suszenia po drodze z bezdotyku i mamy w sumie laleczkę Jak widać, jestem motywacją. Kotka też postanowiła o siebie zadbać Mycie wstępne : Rozciąganie : Nabłyszczanie : Tutaj już po nabłyszczaniu w trakcie suszenia : Co do wrażenia z lania wody, to na pewno lepiej działa mi się z MOHSem. O wiele łatwiej odchodzą wszelkiego rodzaju kupy niż z Prime, do tego samo zrzucanie wody moim zdaniem jest o wiele lepsze. Jeśli wytrzyma dłuższy czas dając taki efekt to Filmik Następne wrażenia wkrótce
Geno Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 W sobotę mycie, więc coś bedzie po 1000+ km
MatthewG Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Tylko nie za dużo Truck'a daj bo zmyjesz powłokę
dudek_t Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Geno, jak rezultaty po większym przebiegu?
Geno Opublikowano 17 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 dudek_t, z tym jest problem, bo mama za duzo nie jeździ i obecnie nie dobiła nawet do 2kkm. Czekam jeszcze chwilę z updatem. Myłem ręcznie, zaraz po wyglądał jak milion $ Teraz nareszcie trochę pada to mama tylko chodzi i narzeka, że się auto nie brudzi jak jedzie, że nie musi jeżdzic na bezdotyk i że się tylko błyszczy, i o
rickson Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Nawet brudne się błyszczy
dudek_t Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 Hm... jak na razie to bardzo zachęcająco to wygląda Czekam z niecierpliwością aż Mama zacznie więcej jeździć
AlCapone88 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Efekt jest mega i widziałem podobny efekt też na BMW lecz w innym kolorze tego nie da się opisać zdjęcia też nie koniecznie pokażą tą szklistość błysk głębie przyciemnienie koloru. Auto wygląda po tym zabiegu naprawdę zachęcająco. Teraz pytanie czytałem i słyszałem że ludzie kładą po 3-4 warstwy a czy położenie 6 warstw da jeszcze lepszy efekt czy tylko wzmocni trwałość powłoki ? i Czy jeśli nałożymy na to jakiś jakościowo porządny sealant glaze lub wosk to czy wzmocni to jeszcze efekt ?
Geno Opublikowano 22 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Co do większej ilości warstw, to się nie wypowiem. Może Tomek lub Maciek Ja na powłokę nie nałożyłem nic i zobaczymy jak sobie poradzi przez zimę
Kubz Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Po 4-5... warstwie mohs/prime zaczyna "kropelkować", nie daje się już położyć jednolitej warstwy.
DS_Tomek Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Kubz, niejednokrotnie dzieje się to już przy trzeciej warstwie, dlatego producent zastrzega w instrukcji, że max to trzy warstwy. Kolejnych może nie udać się położyć równomiernie. Od siebie powiem, że dwie warstwy działają już fenomenalnie
Geno Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 No to jedziemy z update, rano wyskoczyłem na myjkę, ale dopiero teraz złożyłem Tyle się zbierałem, że zastało mnie -3,5 stopnia na płukaniu, ale co tam Jak widać po fotkach, coś tam brudu się na aucie zebrało : Tutaj już łapska odmarzły, ale chociaż dwie fotki zamarzających kropel : I po przejechaniu 2 km do domu : Zrzucania wody nie będę jakoś bardzo komentować, bo to chyba jasne, że przy takiej temperaturze to co wyszło jest Prawie 2000 km zrobione, kilka myć, w tym jedno ręczne i MOHS nadal nie chce zejść Chyba coś źle robię, bo przecież miał spłynąć po miesiącu Auto było już tak brudne, że myślałem, no, nie uda się. Po proszku i płukaniu wszystko zeszło bez problemu, TRIM leży jak zły, CURE na felgach też robi robotę, co tu więcej pisać Filmik długi, ale coś tam chyba pokazuje
MatthewG Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Jedna ważna kwestia. Płukanie, a mycie ręczne to dwie różne rzeczy, które trzeba rozgraniczać. Już kilka razy widziałem, że na płukaniu wow, a po spłukaniu szamponu z rękawicy tafla. Oczywiście nie twierdzę, że tu tak jest, bardziej chodzi mi o to żeby o tym pamiętać. Zobaczymy ile proszków wytrzyma
Geno Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 MatthewG, myłem raz ręcznie przez ten czas i jednym fluffym wysuszyłem całe auto, więc i w trakcie normalnego mycia daje radę Będzie ciepło w tym tygodniu, to może coś z podjazdu nagram
atvmmz Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 MatthewG, Takie zjawisko to bardziej wina szamponu. Występuje to również na nawoskowanych samochodach.
MatthewG Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 atvmmz, osłabienie owszem tak, ale kompletna tafla to już coś innego
atvmmz Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 MatthewG, Nawet nie osłabnie - zamuli, a po dniu wszystko wraca do normy.
Maciek1993 Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 geno, masz może jakieś porównanie z jakąś inną powłoką np. GTechniq C1 ?
Geno Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Stety, niestety, nigdy żadnych innych powłok nie kładłem
MatthewG Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Ne cmentarze to chyba ręcznie umyjesz?
atvmmz Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 MatthewG, No tak u Michała często pojawia się motyw świątyń itp
Geno Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 MatthewG, nie ma jak panie, namleczkowany jest to i nie ma co. Lepsze wrogiem dobrego Rodzina mogłaby nie przełknąć fury, a co dopiero czystej A tak ogólnie to pewnie jakiś mały bezdotyk zaliczy
Komzi Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 I jak tam wygląda sytuacja z trwałością?
Rekomendowane odpowiedzi