typ2006 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 [ref=#00aa00]powalla[/ref], zapomniałem dopisać, że w niedziele, dzień po myciu była delikatna mżawka z rana i sytuacja bardzo zbliżona do dzisiejszej. Dzisiaj mogę uwierzyć, że jest już znowu przytkany, ale nie dzień po myciu
airbites Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Dlaczego jak użyje celanera przed woskowaniem to nie ma ładnych kropelek? A dziś woskowałem bez cleanera i były ładne kropelki? Wyjaśni mi to ktoś?
W1Michal Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 położyłeś softa na cleaner i kropelkowania nie było ? nie możliwe
airbites Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 No był kropelkowanie ale nie takie okrądłe tylko inaszej. A wczoraj z pwodu czasu bez cleanera nawoskowałem i padał deszcz przedwieczór i były ładne okrądłe kropelki...
W1Michal Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 jaki to był cleaner i jako wosk konkretnie
powalla Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 Ja bym zapytał o co innego, czyli te słabe kropelki były zaraz po woskowaniu , czy np. dzień lub dwa jeździłeś autem ? Fajne kropelki zaraz po woskowaniu nie są niczym dziwnym
airbites Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 Po woskowaniu słabe nie okrądłe. Hmm Cleaner od soft99 żółty,wosk soft99 mirror shine czaeny a trwałośc na 3 miesiące, ale u mnie wytrzymał 2 miesiące.
W1Michal Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 nie zawsze to co podaje producent jest prawdą. Fusso coat ma niby trzymać rok a za diabła tyle nie wytrzyma przy normalnym użytkowaniu auta. Może wosk już zaczał słabnąć i stąd te slabe krople
airbites Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 Może w krajach japońskich tyle wytrzyma?
Neneschek Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2017 Witam. Co oznacza stwierdzenie test palca? Dzis nalozylem ww wosk i po odczekaniu wypolerowalem. Maska została oczyszczona uprzednio Ipa. Problem lezy w tym ze juz podczas wycierania pojawiaja sie mazy ktorych nie jestem w stanie później dotrzec. Czy to wina zbyt duzej ilosci uzytego preparatu czy tez zlego przygotowania elementu, lub za dluguego czasu odczekania?
Moderator psemo Opublikowano 25 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2017 6 minut temu, Neneschek napisał: Czy to wina zbyt duzej ilosci uzytego preparatu Dokładnie tak
daniel87 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2017 14 minut temu, Neneschek napisał: Co oznacza stwierdzenie test palca? Przejeżdżasz delikatnie kilka cm palcem po nawoskowanym elemencie i jeżeli nic pod nim nie zostanie (wosk zostanie zebrany) panel jest gotowy do polerowania
gurtaz Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 Złota łopata dla mnie, ale wróciłem do KoG'a. Zdjęcie po 2 miesiącach od aplikacji. W tym czasie 2 razy bezdotyk z proszkiem i 4 normalne mycia. Doły drzwi już średnio, ale reszta jak na foto.
Gozdziu23 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2018 W dniu 25.07.2017 o 11:46, Neneschek napisał: Witam. Co oznacza stwierdzenie test palca? Dzis nalozylem ww wosk i po odczekaniu wypolerowalem. Maska została oczyszczona uprzednio Ipa. Problem lezy w tym ze juz podczas wycierania pojawiaja sie mazy ktorych nie jestem w stanie później dotrzec. Czy to wina zbyt duzej ilosci uzytego preparatu czy tez zlego przygotowania elementu, lub za dluguego czasu odczekania? Wszyscy, którzy mają taki problem , wystarczy aplikwoać fusso na krzyć jak powłoki, a nie jak typowy wosk, nigdzie na puszcze nie jest napisane WAX tylko COAT
Dessiner Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2018 Panowie jaki wosk nada się na czarną perłę? zastanawiam się aby jak najmocniej wydobyć kolor i aby również długo się trzymało myślałem nad fusso coat, a może lepszy wybór to kiwami?
Dystrybutor Soft99 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2018 15 godzin temu, Gozdziu23 napisał: Wszyscy, którzy mają taki problem , wystarczy aplikwoać fusso na krzyć jak powłoki, a nie jak typowy wosk, nigdzie na puszcze nie jest napisane WAX tylko COAT Dokładnie tak, dzięki za wyjaśnienie! Dla wszystkich, którzy mają problemy z aplikacją Fusso Coata lub planują rozpocząć detailingową przygodę właśnie z nim, polecamy ten wątek:
Lucas1-9 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 Cześć Wam Moge polecić wszystkim wosk firmy Soft99 Fusso Coat 12 mount do jasnych lakierów bo taki zakupiłem i powiem szczerze ze po 5mc przyjechał klient ponownie na czyszczenie i po umyciu na dwa wiadra, odtłuszczeniu IPą zlalem woda dach, masę ogólnie całe auto. Hydrofobowość? Mega zaskoczenie wosk za 110zl naprawdę daje rade. Do 12mc jeszcze było daleko ale nie wiem jak często jeździł na bezdotykowe mycie wiec śmiem twierdzić ze wosk naprawdę daje rade. Do czarnych mogę polecić firmę poorboys bo naprawdę jest spoko. Wosk ok 50-60zl i 3mc napewno dał rade bo znajomemu robiłem auto na wesele po ok 3mc przyjechał ponownie i prosił o to samo wiec również zrobiłem test i naprawdę wosk daje rade. Osobiście mam srebrny lakier i używam od niedawna właśnie Soft99 wspomniany przeze mnie wyżej
Rekomendowane odpowiedzi