bienek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Ostatnio miałem okazję spędzić trochę czasu (około 40 godzin) przy aucie mojego dobrego kumpla jeszcze z czasów studiów. Poprosił mnie, żeby ogarnąć mu auto bo na lakierze nazbierało się już trochę rys, było kilka miejsc wymagających małych zaprawek lakierniczych i trzeba było to doprowadzić do jakiegoś ładu. Wiedziałem, że nie będzie łatwo bo lakier audi bywa zwykle twardy, a do tego czarny więc trzeba to jakoś sensownie wykończyć. Na początku planowałem typowy one step czyli na tym lakierze delikatne odświeżenie, ale w miarę pracy postanowiłem, że przyłożę się mocniej i zrobię mocniejszą korektę, ale już nie walcząc o każdą ryskę za wszelką cenę. Uczciwie to usunąłem ok 80% rys, zostały tylko te grubsze i w miejscach gdzie lakier był na tyle cienki, że nie chciałem go jeszcze bardziej osłabiać. CZYM Polerka rotacyjna FLEX Polerka DA o skoku 21mm Polerka DA Krauss DB 5800S Futro polerskie o krótkim włosiu Flexipads na DA 21 Gąbka scholl Spider Gąbka Lake Country Hydrotech niebieska Gąbka RUPES Żółta Menzerna FG400 Koch antihologram i masa innych kosmetyków i siuwaksów. Mała inspekcja w słoneczku Trochę swirli, trochę mocniejszych pojedyńczych rys no i kilka miejsc, które wymagały małych zaprawek z użyciem pędzelka i lakieru. A i tego nie widać na fotkach, miejscami było większe odpryski od kamieni, które w późniejszym etapie też zamaskowałem zaprawkami. Mycie- standard, mocne APC, Prix, glinka i na końcu płyn do naczyń Po dokładnym wymyciu, korzystając ze słońca przyjrzałem się lakierowi jeszcze mocniej [/url] [/url] Dosyć oglądania i dalszego przygnębiania się stanem zniszczeń tylko czas brać się do roboty!!! I jakieś 1 efekty są W międzyczasie zająłem się zaprawkami. Doczyszczone dremelkiem ze szczotką drucianą, następnie podkład antykorozyjny, lakier i bezbarwny. Wyszło całkiem spoko, chociaż na zdjęciach nowy lakier wyraźnie kontrastuje i wydaje się być mocno ciemniejszy to na żywo nie rzuca się to tak w oczy. [/url] Muszę przyznać, że w pewnym momencie zapomniałem o robieniu zdjęć, bo czas mi tak uciekał szybko a praca ze względu na ultra twardy lakier nie chciała się zbytnio posuwać do przodu Także są braki w relacji foto. Nadszedł w końcu upragniony 3 dzień korekty, w którym zostało mi wykończenie lakieru. Na zdjęciu 6 rano i słońce nieśmiało, leniwie wyłaniające się spoza domu. [/url] Jeszcze mała inspekcja Led Lenserem z zestawem świeżo naładowanych baterii, wosk PB nattys Blue i wyjazd na słońce. [/url] Na niektórych fotkach widać delikatne rozmazanie, ale to wosk który zaczął świrować po wyjechaniu na tak ostre słońce. Niestety czas mnie strasznie naglił i nie miałem już czasu żeby pozbyć się tego QD czy myciem. Myślę, że wyszło całkiem nieźle, ale co się umordowałem z lakierem to moje. Zdaje sobie sprawę, że nie zrobiłem pewnych rzeczy aby dopieścić auto, ale ciążyła na mnie presja czasu, który i tak naciągałem pracując przez 3 dni od 6 rano do 22 Dzięki za uwagę i miłego scrollowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Bardzo ładnie. Dobry z Ciebie kolega Mycie- standard, mocne APC, Prix, Glinka i na końcu płyn do naczyń Też tak robię z tym, że przed glinką lecę całość zmywaczem silikonowym. Glinka prawie nic nie ma wtedy do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Super robota Ech, świeże auto, niegdyś OOOO było synonimem braku korozji a tu takie kwiatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 ... niegdyś OOOO było synonimem braku korozji a tu takie kwiatki. Za bardzo się na VW napatrzyło Co do roboty - bardzo fajnie auto odżyło, fajna techniczna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1983 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Jeśli mnie wzrok nie myli, to na trzeciej fotce od końca jest hologram. Natomiast cała reszta super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 To jest świeży wypacający się wosk a nie hologram. Jakby maszynka DA robila holosy to koniec świata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ladnie odzyla audiczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati373737 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Samochód na pewno z zachodu i oczywiście nie bity z przebiegiem 50tys km Niemiec płakał jak sprzedawał, a pan Henio z warsztatu u nas trochę poklepał, pomalował bez podkładu wcale nie oczyszczając powierzchni, bo przecież rdza wyjdzie dopiero po sprzedaniu i tak jest a co do korekty to czarny wygląda jak wyprany w perwollu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Akurat auto miało cały lakier w oryginalnych wartościach jeśli chodzi o grubość. Z tego co wiem kumpel sam je przywiozł z Niemiec dla siebie i zapłacił więcej niż ceny na naszym rynku. To że akurat za kołami pojawiła się ruda na błotniku, mogło być spowodowane przez kamienie, które uszkodziły powłokę zabezpieczającą i dalej już idzie z górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeepeR Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 bienek, dobra robota, pamiętam jak 2 lata temu zrobiłem pełną korektę na pewnym aucie, później poszedł HDC + Glasur, w garażu wszystko było cacy dopóki nie wyjechałem na pełne słońce, po 5 minutach było dużo gorzej niż te Twoje małe holsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 No grzało niemiłosiernie i po chwili Nattys blue sie zaczął pocić i nie mogłem dotrzeć. Taki urok wosków naturalnych i wysokich temperatur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Bieniek fajna praca i bardzo ladne zdjecia w sloneczku. Mati nie wiem po co te glupie teksty o placzacym niemcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SewerynD Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zastanawiam się o co tyle krzyku z tą rudą ... Przecież tam nic nie jest skorodowane, tylko odpryski spowodowane różnymi czynnikami, więc blacha bez lakieru, która świetnie się trzyma. Nie rozumiem Robota w porządku, ciekawe ile DA na takim lakierze realnie ściągnęła. Bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 ciekawe ile DA na takim lakierze realnie ściągnęła Tutaj działałem w większości rotacja, DA głownie finish. Ale maska i dach na DA 21 i futrze szło tak jak na rotacji więc sciągneło sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SewerynD Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Pardon... zasugerowałem się BMW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chabsu Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Mati nie wiem po co te glupie teksty o placzacym niemcu. no niestety jak ktos nie ma co do powiedzenia to pierd..niczy ;p glupoty.. a autko pieknie odzylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord1971 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Kawał dobrej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi