Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem kraus dB5800 da w zestawie z padami i menażeria i miło się pracuje tylko pokrętło obrotów umieszczał jakiś debil... na końcu raczki, trzeba oderwać rękę aby przekręcić...

Spójrz jak ma np Rupes Duetto za grubszą kasę :D Chyba ten sam inteligent :D

Opublikowano
Kupiłem kraus dB5800 da w zestawie z padami i menażeria i miło się pracuje tylko pokrętło obrotów umieszczał jakiś debil... na końcu raczki, trzeba oderwać rękę aby przekręcić...

Spójrz jak ma np Rupes Duetto za grubszą kasę :D Chyba ten sam inteligent :D

Głupie to. Jako nowicjusz lecąc na 4-5 mogę się niezłe machnąć jak chce ja zwolnić czy przyspieszyć ja ja przekrzywie nie znając zdolności do myszkowania... no cóż, jak narazie to jedyny mankament bo lakier wychodzi naprawdę fajnie tylko trzeba dotrzeć pastę... :-]:wallbash::song:

Opublikowano

Czesc wszystkim.

mam dylemat polerki: Makita 9227 CB - uzywana lub krauss p7 - nowa

Wiem ze Makita to juz bardzo znana polerka ale w wielu watkach piszecie ze waga polerki jest bardzo wazna a przeciez ta makita jest dosc ciezka

Wiec moze lepiej wybrac kraussa p7 ktory wazy tylko 2,1 kg??

Dodam ze to bedzie moja pierwsza polerka i poki co jedna, oczywiscie w planach bedzie dokupinie DA ale kiedy ? moze 2 miesiace moze 3?

Ilosc aut/motorow okolo jedno w tygodniu

Opublikowano

Jestem laikiem w temacie maszyn polerskich stąd pewnie błahe pytanie czy mogę polerki użyć do nakładania i polerowania wosku na karoserii tak żeby nie robić tego ręcznie szmatkami?

Dzięki z góry :D

Opublikowano
Jestem laikiem w temacie maszyn polerskich stąd pewnie błahe pytanie czy mogę polerki użyć do nakładania i polerowania wosku na karoserii tak żeby nie robić tego ręcznie szmatkami?

Dzięki z góry :D

Wosk lepiej nakładać ręcznie.

Opublikowano

[ref]szpasol24[/ref], Możesz nakładać wosk maszynowo i też maszynowo go polerować. Do nakładania wosku wystarczy pad finiszowy, a do późniejszego polerownia potrzebna jest specjalna nakładka z mikrofibry. Maszyna najlepiej DA ze skokiem 8mm.

Opublikowano

Ok czyli co do maszyny to już coś wiem dzięki ;-)

A możesz mi w wolnej chwili podesłać przykładowe pady do nakładania oraz do polerowania?

Opublikowano
[ref]szpasol24[/ref], Możesz nakładać wosk maszynowo i też maszynowo go polerować. Do nakładania wosku wystarczy pad finiszowy, a do późniejszego polerownia potrzebna jest specjalna nakładka z mikrofibry. Maszyna najlepiej DA ze skokiem 8mm.

IMHO bezsens.

Opublikowano

Nakladanie wosku polerka i potem polerowanie polerka jest bez sensu. Wosk docierasz a nie zdzierasz z lakieru:-) zbierasz jego nadmiar z lakieru a nie go wydzierasz do zera. Jeszcze nalozyc jakis gowno wosk czy selant i wytrzec recznie mozna przebolec jak nie zalezy Ci na mega efekcie,a le dopolerowanie polerka nalozonego nie da raczej super efektu chyba, ze robisz to na super szybko to tak jak pisali pad z mf do finishu w opisach skelpow masz wyroznione na cuting i finish

Btw sa takie kulki na wkretarke mieciutkie latwiej nabrac wosk:P

Opublikowano

Nie chce Tobie za mocno mylić, ale popatrz też na Kraussa P7 który jest o kilogram lżejszy od wybranej przez Ciebie Makity oraz ciut tańszy. W zestawie już masz talerz do gąbek który nadaje się do użytku a nie jak dołączony do makity 180mm.

Opublikowano

Mam wrazenie ze 125 BP to maks co utrzymasz nie majac z ytnio pojecia w tym co robisz. Plus potrzebujesz BP 75 do malych miejsc. A 180 jest dobra na maske lub dach ale bedzie Ci rwac niemilosiernie. Ewentualnie moze DA jakas na dobry poczatek, oczywiscie sila tnaca mniejsza ale cos za cos. z da nie spartolisz roboty co najwyzej wytniesz za malo:-) i krausa da5800 i s7 mozna kupic juz w zestawach z podstawowymi padami i menzerna szt 3 chociaz megsy sa lepsze ale ponizej 1 l nie sprzedaja w Pl.

Opublikowano

Piszecie że maszyna SA7000C jest za mocna bo minimalna wartość obrotów to 1500. W danych technicznych jednak wyraźnie napisane że wartości są regulowane od 0 do 4000.

Opublikowano

Nie potrafie bo nie mam jej jeszcze :)

Ale skoro jest regulacja to musi to jakoś funkcjonować. Producent chyba nie może pisać innych wartości niż rzeczywiste.

Opublikowano

Co mieli napisać od 1500? Przecież jak ją włączasz to startuje od zera , a nie od 1500 ... na "roboczym" pierwszym biegu ma 1500, czy Ci się to podoba czy nie, a to 3x za dużo.

PS: znajdź sobie w google foty tabliczki znamionowej i tabliczki z opisem poszczególnych biegów...jeśli koniecznie jesteś takim niedowiarkiem.

Opublikowano

Powiedzcie mi czy 9237CB będzie dobra zarówno do nauki,jak i na późniejszy okres?

PIeniądze nie grają roli bo zawsze kupuje markowe i z najwyższej pólki,ale chodzi o to czy będzie ona dobra do nauki.

Opublikowano

Wejdz w temat odnosnie wyboru polerki i tam masz opisane co z czym. Przeczytaj i wybierz to co Ci pasuje. Nikt Ci nie powie obiektywnie co jest dobre a co zle kazdy zaczynal inaczej i ma inne upodobania.