mbieniek Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Stripper się podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 19 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Korzystając z wolnej soboty i pięknej pogody, po dość długim czasie w końcu znalazłem chwilkę na dokładniejszą pielęgnacje mojej kozy Na polu temperaturka ponad +30 także nawet grzechem było by nie skorzystać z takiej okazji do spędzenie miłego popołudnia Na początek szybka inspekcja, jak to bywa - syf i kiła Po ściągnięciu rejestracji było tylko gorzej Zapowiadała się długa walka, co zresztą dla mnie jest tylko przyjemnością. Na szczęście znalazłem odpowiedniego pomocnika który tylko umilił pracę Dodatkowo znalazła się i mokra Włoszka Klasyczne mycie Na detale poszła mała miksturka. Testowany BLINK APC + 4NANO APC+ Mieszanka wylądowała również na gumach Pora na felgi Tutaj kolejna miks, a mianowicie Tenzi prix + Blue Gel + BLINK APC Wszystko szorowane Daytona Speed Master PRO Wheel Brush Na końcu przemyte zostały również nadkola Widać parę niedociągnięć, pora na pędzelek i ogień Coś pokrwawiło Po ponownym spłukaniu szybki pogląd na kropelki, dla mnie na razie mogą być Ibiza się wygrzewa natomiast przyszła pora na tablice, wiadomo muszą dobrze wyglądać na zdjęciach Po wysuszeniu, odpowiednie zabezpieczenie. ZYMOL Detailer Od kilku tygodni siedzi na detalach w Szkodniku i jestem z niego bardzo zadowolony, zobaczymy jak będzie leżał na Ibizie Tablice lądują na godzinne wygrzewanie. Następny krok to detale wnętrza Obowiązkowe zabezpieczenie plastików zewnętrznych Guma - Einszett Gummi Pflege Stift Oponki - Meguiar's Endurance High Gloss Zapomniany detal Do spryskiwaczy poszedł Wurth, rozcieńczony według zaleceń producenta Tworzywa sztuczne odżyły dzięki Zymöl Vinyl Conditioner Pomocnikowi po pięciu godzinach pracy znudziło się towarzyszenie mi Na fotelach zawitała sprawdzona "16-stka" Koniec prac to obowiązkowy QD. Dzisiaj wybór padł na Sonax Extreme Brilliant Ibiza zyskała dwa nowe mody Świecidełka Blue Vision oraz nowy grill w "plaster miodu" Całość pracy prezentowała się następująco. Zdjęcia szału nie robią, ale nie chciało mi się dupska ruszyć na jakąś miejscówkę Gratuluję dobrnięcia do końca Całość prac zajęła mi 6 godzin, myślałem że uda mi się ogarnąć autka w trzy godzinki ale tak jakoś dobrze mi się pucowało, to zeszło Powoli biorę się za temat polerki, po wakacjach zacznę coś więcej myśleć. Na pewno będę potrzebował waszej rady Za rady i uwagi z góry dziękuję PS. gary ledy montował mi znajomy, jak tylko dowiem się co to za model itp.dam znać tutaj lub na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 A ja zadam inne pytanie czym robione fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Bieżnik też Megsem poleciałeś? To może być niebezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Bieżnik też Megsem poleciałeś? To może być niebezpieczne Kiedyś też posmarowałem po 5-10km nic nie było widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tango Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Bardzo fajny watek, milo sie czyta i widac bardzo rozsadne podejscie do tematu detailingu . Powodzenia! Pies i fotki zasluguja na dodatkowe uznanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 A ja zadam inne pytanie czym robione fotki body to Canon 5D , obiektyw - patrząc na przysłony to może być 50mm 1.8 - ładny sprzęcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 20 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Dzięki, jak zauważyliście coś jeszcze niepokojącego to pisać śmiało. Szkła to 35mm 1.4 oraz 135mm 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluch Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Czym robione? dobrym fotografem Bardzo fajny temacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq631 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Widziałem dzisiaj twoją ibize pod Kauflandem w Krakowie nooo ładnie sie prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 26 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 AKTUALIZACJA Wymiana Amortyzatory przód Klocki hamulcowe Odwiedziny w firmie CompSport. Sprawdzenie silnika/turbiny pod kątem żywotności. Tutaj wszystko w normach, jedynie żywotność dwumasu określona na ok. 20tyś km. Wygląd Końcówka wydechu "jajo" Wycieraczki przód "aero" Poza tym auta śmiga i ma się dobrze. Wolniutko szykuję się do sezony zimowego, ale o tym za kilka tygodni jak dojdą odpowiednie fanty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 26 Października 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Amortyzatory przódKlocki hamulcowe Po jakim przebiegu? Dlaczego amory? Klocki to rozumiem zuzyte... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 krd, jeden z amorów wylał, więc komplecik należało wymienić Mała zapowiedz pod tytułem, wiedz że coś się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 pawelkoralus jak oceniasz jako QD Sonax Extreme Brilliant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Mała zapowiedz pod tytułem, wiedz że coś się dzieje Jakiś natural. Dobry zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 jak oceniasz jako QD Sonax Extreme Brilliant Oceniam dobrze, a nawet bardzo dobrze. Mając jeszcze QD od Zymola niestety nie zauważam dużej różnicy między tymi dwoma miksturami. Dobry zakup Niebawem relacje z Glasur'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Kolejna aktualizacja: Ibiza przeszła przegląd rozpoczynający sezon zimowy, zostało wymienione: - wymiana oleju na Castrol 5W30 - wymiana amortyzatorów tył (Kayana) - wymiana wszystkich filtrów (Bosch) - nowe łączniki stabilizatorów, wahacze, łożyska - żarówki Osram Cool Blue Hyper Małe znalezisko pod choinką CarPro CQuartz UK Edition Kit Pack 2014 CarPro Cquartz DLUX 30ml Kit Pack GYEON Q2 RIM Kit 4nano Rim Cleaner+ Przyszły rok zapowiada się interesująco :hura: Plany na rok 2015 - Kupno maszyny polerskiej/pełna korekta lakieru - Zabezpieczenie lakieru odpowiednią powłoką - Poprawki blacharsko-lakiernicze Kilka fotek zebranych ze spotów roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procent Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 na ziemię go!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorcin Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ładna ibiza Morfeusz Musze się kiedyś umówić z Tobą na jakieś fotki pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 pawelkoralus, czekamy na aktualizacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 na ziemię go!! Już dawno to postanowiłem, nie obniżam oraz nie ingeruję w silnik (zwiększenie mocy) Ładna ibiza Morfeusz Musze się kiedyś umówić z Tobą na jakieś fotki podziękował pawelkoralus, czekamy na aktualizacje! Na pierwszy ogień pójdzie Car Audio, zmiana ogómienia, oświetlenie led, następnie pierdoły które strasznie mnie drażniły w nadwoziu, zadrapania, obtarcia, ruda itp. na fotach ich nie widać ale mój komfort psychiczny przecież jest najważniejszy Na koniec zabezpieczenie lakieru które zostało znalezione pod choinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelkoralus Opublikowano 1 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Po dłuższej przerwie wracam z aktualnościami W temacie była cisza, ale przez zimę nie próżnowałem z Ibizą Ibiza borykała się z problemami blacharsko-lakierniczymi, a raczej pierdołami które mnie osobiście drażniły. Kiedy zajełachem do fachmana ten do mnie że normalni ludzie nie oddają samochodów z takimi pierdołami do roboty, on zresztą ma więcej do roboty niż ja oddając do niego Ibizę Jak mi się tylko wydawało, miałem do ogarnięcia kilka punktów tj. pozbycie się rudej, mocowanie ślizgów, zaprawki/malowanie rantów drzwi Przed oddaniem wykonałem kilka poglądowych zdjęć Poniżej lista wykonanych prac 1. Zderzak i lampy przód ustawienie, wymiana mocowań 2. Zderzak tył ustawienie, wymiana mocowań 3. Odblaski zderzaka tylnego klejenie 4. Konserwacja wewnętrznych progów 5. Malowanie krawędzi drzwi, ranty 6. Wpyłki końcówki progów 7. Malowanie błotnika 8. Klejenie płyty podwozia, wymiana mocowań 9. Wpyłka w drzwi 10. Wymiana nadkoli przód, malowanie zderzaka tylnego (punktowo) zaślepki progów 11. Zaprawka rysy drzwi kierowcy, polerka 12. Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia 13. Wymiana pozostałych uszkodzonych zaślepek/mocowań Po odebraniu Seata odstawiłem go do zaprzyjaźnionego mechanika który zajmuję się Ibizą odkąd ją kupiłem. Ogólne sprawdzenie stanu wozidła przed nadchodzącym letnim sezonem. Jakież było moje zdziwienie kiedy to na następny dzień dowiedziałem się że nic nie wymaga wymiany czy też naprawy Bieżące serwisowanie jednak popłaca Kolejną rzeczą do ogarniecia było skompletowanie sprzętu audio, rok temu zainwestowałem w wygłuszanie drzwi, obecnie doszły następujące nowości Radio Pioneer MVH-350BT z zestawem głośnomówiącym Bluetooth Głośniki PowerBass Xtreme zamontowane w drzwiach przednich Subwoofer BLAUPUNKT GTb 8 A z dodatkowymi kablami Magnat'a Dlaczego wybrałem taki zestaw? Szukałem zestawu z dolnej półki cenowej, nie mam audiofilskich wymagań. Radio z zestawem głośnomówiącym Bluetooth zamontowałem wyłącznie dla żony. Głośnik niskotonowy musiał być niewielkich rozmiarów, dlatego Blaupunkt nadaje się idealnie. Jak zestaw gra? Jeśli nie masz wysokich oczekiwań i nie wymagasz od sprzętu jakości Bang & Olufsen, a dodatkowo nie chcesz wydawać tysięcy na sprzęt CA taki zestaw będzie dobrym rozwiązaniem. Dzięki głośnikowi niskotonowemu poprawił się zdecydowanie bas, oczywiście porównując go kiedy subwoofer nie był zamontowany. Może nie jest on głęboki, głośny czy porywczy ale daję dużo frajdy Niestety jeśli szukasz subwoofera który swoją mocą będzie budził pół wsi, nie jest to dobry wybór Dodatkowo odebrałem skromną paczkę z nową zabawką Najnowszy zakup to oponki, zdecydowałem się na 2x Hankook Ventus V12 Evo 2x Continental Sport Contact 2 Rozmiar to 205/40/R 17 Poprzednio jeździłem na "bez markowych" natomiast na obecnych czuć lepszy komfort oraz są zdecydowanie cichsze Prace podzieliłem na dwie tuty mechaniczną i kosmetyczną, na obecną chwilę kończę pracę nad ta druga Następna relacja będzie już z tego co forumowicze lubią najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor 29 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 W poprzednim aucie miałem bardzo podobny zestaw,radio Pioneer ,powerbass 6c plus blaupunkt. Może nie masował pleców:),ale na co dzień spisywał się świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Czym się kierujecie przy zakupie różnych opon na osie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Może tym, że to używane opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi