Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam wosku nie drogiego, nigdy wcześniej nie woskowałem samochodu więc nie chcę nic specjalistycznego i trudnego w nakładaniu. Czy coś do 50zł dostane wartego uwagi?

Cy zastosowanie wosku za np 20zł K2 może przynieść jakieś skutki nieodwracalne uboczne ?

Opublikowano

Proponuje zakup sprawdzonej używki. Szkoda kasy na eksperymenty, które już inni przeprowadzili.

PS. Skutki uboczne ewentualnie takie, że Cię ręką będzie bolała. A efekt na aucie mierny.

Opublikowano
Witam, szukam wosku nie drogiego, nigdy wcześniej nie woskowałem samochodu więc nie chcę nic specjalistycznego i trudnego w nakładaniu. Czy coś do 50zł dostane wartego uwagi?

sam wosk do 50 pln dostaniesz, ale czy on będzie godny uwagi? to tylko od Ciebie zależy jakiego efektu oczekujsz

Czy zastosowanie wosku za np 20zł K2 może przynieść jakieś skutki nieodwracalne uboczne ?

i tak i nie.

Zależy co dokładnie i jak nakładane.

Opublikowano

Eryczek, powącha i się zrazi od samego początku....ale wosk i cena godne polecenia. ;) Wszak od czegoś trzeba zacząć.

Opublikowano

no właśnie boję się że po zastosowaniu czegoś zniszczę sobie lakier na moim niebiesko szmaragdowym autku:) Nie mam kompletnie umiejętności i praktyki do nakładania wosku. Samochód pielęgnowałem tylko przez mycie szamponem i wycieranie do sucha ( aż wstyd przyznać).

Czy pod wosk konieczne jest zastosowanie jakiegoś specyfiku czy wystarczy autko ładnie idokładnie wyczyścić wysuszyć i nakładać wosk?

Opublikowano
g.pajak, cos Ci sie pomieszalo ;)

W cale nie ;)(piszę na trzeźwo :P )

"Choroba" rozwija się bardzo szybko, a zacytowany temat dosyć obszerny 8-)

Opublikowano

z racji ze zima tuz tuz kupil bym fk 1000 ktory na pare miesiecy lakier zabezpieczy ale jesli chcesz podarowac sobie minimum luxusu to moze lusso oro tester?

Opublikowano
z racji ze zima tuz tuz kupil bym fk 1000 ktory na pare miesiecy lakier zabezpieczy ale jesli chcesz podarowac sobie minimum luxusu to moze lusso oro tester?

wolalbym szczerze bardziej colli.

Opublikowano

ShiningCar tylko Duragloss #111 kładąc na odwal ( mycie , IPA tak jak wszyscy radzą ) krótko pociągnie na lakierze ...

Opublikowano

Ja wczoraj zamówiłem od g.pajaka DG #601 oraz #111, jak wymyję auto, użyję glinki itp. to powinien również parę miesięcy zimowych wytrzymać, dobrze myślę?

Opublikowano

chris18404, Weź sobie:

http://turtlewax.pl/platinum-protective-extra-gloss-dlugotrwala-ochrona-lakieru-nr-in-the-world-p-134.html

Powinieneś być bardzo zadowolony.

Opublikowano
chris18404, Weź sobie:
http://turtlewax.pl/platinum-protective-extra-gloss-dlugotrwala-ochrona-lakieru-nr-in-the-world-p-134.html

Mam ten wosk i jest zadziwiająco łatwy w aplikacji i daje bardzo dobre efekty.

Opublikowano
chris18404, Weź sobie:

Tak, to dobry wybór - trwały i nie robi fochów z aplikacją.

Bardzo polecam tez poprzednią generację tego sealanta, tj. Turtle Wax - Gloss Guard. To praktycznie to samo, a tanie jak barszcz.

http://sklep.beps.pl/turtle-wax-gloss-g ... p-134.html

Opublikowano

Krissu, moim zdaniem dobrze Ci radzimy. Z palety woskow syntetycznych Turtla to własnie Platinium Protective Extra Gloss oraz Gloss Guard są warte uwagi.

Opublikowano

Nie lepiej kupić sobie Sonaxa BSD...przecież on bije na łeb FK1000...no chyba że Wam się chce aplikować wosk a potem czekać aż będzie go trzeba spolerować...