lazina Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Mam xperie Active juz dluzszy czas katuje ja okrutnie. Żeby z1 miala mniejsze gabaryty to bym chetnie zmienil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDominikk Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 lazina, w takim razie pomyśl nad z1 compact Ja mam ponad rok Xperie T i również bardzo dobrze mi służy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ja mam z1 a żona z1 compact , najlepszy telefon jaki do tej pory miałem , polecam szczególnie bez brandingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Dziś pierwszy raz kładłem cg petes 53. Nie sądziłem że wosk jest tak wydajny? jutro chyba druga warstwa poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Mam xperie Active juz dluzszy czas katuje ja okrutnie. Żeby z1 miala mniejsze gabaryty to bym chetnie zmienil. A Z1 compact? Kupiłem pod koniec lutego i poza kilkudniową wpadką (związaną z aktualizacjami) jestem mega zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Petes 53 bardzo przyjemny wosk łatwy w aplikacji i w polerowaniu Easy on Easy off i bardzo wydajny. Właśnie przeglądałem allegro i chyba sie skusze na ta Xperie z1 compact Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 a zachciało mi się zagrać i złapać trochę fragów ... http://www.quakelive.com/ Ktoś gra? Całkiem nieźle mi szło 3/4 wygrane a grałem dziś pierwszy raz od nastu lat. Zawodników 8 na arenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max_mind Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Dziś znalazłem stówkę na chodniku ! Dziękuje, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 siwyjac, widze ze odwiedzasz rodzinne miasto mojego szwagra jutro wlasnie wyjezdza do rodzinnego domu na swieta Za szczeniaka odwiedzałem Szczawnicę co roku podczas wakacji. Zawsze w tym samym "domu wczasowym" na ul. Kowalczyk. Do Szczawnicy wracam po prawie 15 latach, więc to taki sentymantalny wyjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 siwyjac, widze ze odwiedzasz rodzinne miasto mojego szwagra jutro wlasnie wyjezdza do rodzinnego domu na swieta Za szczeniaka odwiedzałem Szczawnicę co roku podczas wakacji. Zawsze w tym samym "domu wczasowym" na ul. Kowalczyk. Do Szczawnicy wracam po prawie 15 latach, więc to taki sentymantalny wyjazd No to jak nie byłeś 15 lat to na pewno zauważysz zmiany. Ja średnio 2-3 razy w roku jeżdżę z rodziną na spacerek na Słowację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek756 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 po miesiącu jazdy w końcu ułożyły się sprężyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Powrót z Zamościa nowym dzieciowozem. Po za lekką fuszerką Panów z ASO Renault i zamiast ponownie wyważyć opony jak im mówiłem to dokleili zapewne na brudne felgi ciężarki i potem przez 3/4 drogi walczyłem z lekko ściągającym samochodem i kołami bijącymi powyżej 130km/h Dzisiaj czyszczenie po myjni z ASO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 bodek756, Jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jako, że to "lużne rozmowy" oraz "co mi dziś poprawiło humor" pojadę niekoniecznie motoryzacyjne Nie wiem czy są tu jacyś fani domowego pieczenia chleba, ale mój z dzisiaj wygląda tak: (pierwsze pół z dwóch bochenków zniknęło w 25 sekund ) PS> dodam tylko, że smakuje dużo lepiej niż wygląda Wesołych świąt, oby nam Colli na karoserii cały sezon przetrzymał! PS2, dla tych co czują b. dobrze sprawę> z zakwasu też robię i zakwas hoduję, ale dziś mało czasu było na rośnięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 ie wiem czy są tu jacyś fani domowego pieczenia chleba, ale mój z dzisiaj wygląda tak podrzucił by jakiś przepisik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 podrzucił by jakiś przepisik_________________ eee po co przepisik , najlepiej od razu gotowy chlebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 podrzucił by jakiś przepisik 500g przennej 550 500g żytniej 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru 3 łyżeczki drożdży suszonych suche składniki wymieszać razem w misce... potem 200 ml ciepłego mleka, 500 ml ciepłej wody Wszystko razem wyrobić przez 1/2 godziny. Pierwsze rośnięcie w ciepłym 35-40 min, potem szybkie wyrobienie, jakieś 2-3 minuty, następnie do foremek do rośnięcia na 20 minut. Na blachę piekarnika dać papier pergaminowy, chlebek wyłożyć z foremek i do.... ...do rozgrzanego piekarnika na 240C @ 15 minut, potem zmniejszyć na 200C @ 35 minut. Tyle. PS> zapach w domu nie do opisania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 podrzucił by jakiś przepisik 500g przennej 550 500g żytniej 1 łyżka soli, 1 łyżka cukru 3 łyżeczki drożdży suszonych suche składniki wymieszać razem w misce... potem 200 ml ciepłego mleka, 500 ml ciepłej wody Wszystko razem wyrobić przez 1/2 godziny. Pierwsze rośnięcie w ciepłym 35-40 min, potem szybkie wyrobienie, jakieś 2-3 minuty, następnie do foremek do rośnięcia na 20 minut. Na blachę piekarnika dać papier pergaminowy, chlebek wyłożyć z foremek i do.... ...do rozgrzanego piekarnika na 240C @ 15 minut, potem zmniejszyć na 200C @ 35 minut. Tyle. PS> zapach w domu nie do opisania dodał bym "kwas" i mamy chleb z "mojej" piekarni od 17 lat jestem miłośnikiem pieczenia chleba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Spływ Dunajcem, zwiedzanie Szczawnicy (zmieniła sił na +) później odwiedziłem miejsce gdzie jako dzieciak jeździłem z rodzicami na wczasy. Gospodyni niestety już nie żyje, ale porozmawiałem sobie z jej córką... Wróciły wspomnienia, zrobiło się jakoś tak sentymentalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 dodał bym "kwas" i mamy chleb z "mojej" piekarni od 17 lat jestem miłośnikiem pieczenia chleba ...ja może nie od 17 lat, trochę krócej - fajnie, że jest nas więcej . Zakwas hoduję ponad 4 lata. Na zakwasie wychodzi tak jak poniżej. Oczywiście smakuje jeszcze lepiej niż na drożdżach, niestety/stety dłużej rośnie Zdjęcie sprzed roku albo dalej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 dodał bym "kwas" i mamy chleb z "mojej" piekarni od 17 lat jestem miłośnikiem pieczenia chleba ...ja może nie od 17 lat, trochę krócej - fajnie, że jest nas więcej . Zakwas hoduję ponad 4 lata. Na zakwasie wychodzi tak jak poniżej. Oczywiście smakuje jeszcze lepiej niż na drożdżach, niestety/stety dłużej rośnie Zdjęcie sprzed roku albo dalej: Obrazek Podobnych dzisiaj w nocy upiekłem 550 o kurcze Wczoraj stukneło mi 3 lata na KA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyjac Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 clhseba,g.pajak, narobiliście mi smaka... Jak się "robi" zakwas? bo w tym temacie zielony jestem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jak się "robi" zakwas? bo w tym temacie zielony jestem... można podejśc do piekarni i zapewne nie będzie problemu żeby dostać troszkę do tego ciepła woda mąka żytnia żeby zrobiła się "ciapka " i odstawić do ciepłego wyrośnie to znów woda mąka i tak do momentu az uzyskasz pożądaną ilość kwasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Podobnych dzisiaj w nocy upiekłem 550 No to masz dużą rodzinę no wyżywienia A tak poważniej... No, Ty widzę zawodowiec, ja tylko na własny użytek Do przepisu/ów dochodziłem sam, i jedyne czego mi brakuje do mojego ideału to pieca z utrzymaniem wilgotności (z parowaniem). Miło słyszeć, że w piekarniach podobne przepisy są grane PS> za domem buduję już piec chlebowy, opalany drewnem, to dopiero będzie chlebek i pizza. [ Dodano: 19 Kwiecień 2014, 21:12 ] Jak się "robi" zakwas? bo w tym temacie zielony jestem... można podejśc do piekarni i zapewne nie będzie problemu żeby dostać troszkę do tego ciepła woda mąka żytnia żeby zrobiła się "ciapka " i odstawić do ciepłego wyrośnie to znów woda mąka i tak do momentu aż uzyskasz pożądaną ilość kwasu ...a potem tylko "dokarmiasz" mąką co jakiś czas i tak można latami go hodować. Dodatkowo z każdego ciasta na chleb, urywam kawałem i też wrzucam do słoika z "ciapą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clhseba Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 można do piekarnika wstawić garnuszek z woda sprawdzane przy awarii bojlera w piecu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi