kubik Opublikowano 6 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Oooo w końcu porównanie - i chyba to starcie o No.1 Kolega chyba nie był na pierwszej stronie
drufi Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 piotr13, coś na bogato tego gyeona nasmarowałeś, pędzel był grany że się tak błyszczy? Szczerze, jakbym zobaczył takie zdjęcia wcześniej to bym się nie zdecydował na geyona. Na szczęście u mnie to tak nie wygląda, ale ja gąbkuje i przecieram fibrą To ja dorzucę coś od siebie. 3 tygodniowy Gyeon Tire na "trimie". https://www.youtube.com/watch?v=hB_NNEvaeKg
Artih Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2014 Oooo w końcu porównanie - i chyba to starcie o No.1 Kolega chyba nie był na pierwszej stronie Nie widział Czyli jednak wolisz jego od Endurance.
kubik Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Po zużyciu jednej butelki,tego i tego,stwierdzam,że wolę gyeona,choć i tak od czasu do czasu romansuje z różnymi płynnymi dressingami,które mogę nakładać pędzlem,no ale trwałość...
Piotrek Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 drufi napisał: piotr13, coś na bogato tego gyeona nasmarowałeś, pędzel był grany że się tak błyszczy? Szczerze, jakbym zobaczył takie zdjęcia wcześniej to bym się nie zdecydował na geyona. Na szczęście u mnie to tak nie wygląda, ale ja gąbkuje i przecieram fibrą To ja dorzucę coś od siebie. 3 tygodniowy Gyeon Tire na "trimie". https://www.youtube.com/watch?v=hB_NNEvaeKg Aplikowałem jak zwykle, aplikatorem gąbkowym od Royal Pads. Nie przecierałem jedynie fibrą. Co do filmu z TRIMa, to chyba coś nie tak. Zobacz sobie w temacie z testem jak u mnie wyglądał po miesiącu, ingi zdecydowanie robiły szał.
drufi Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 piotr13, ja tylko przeleciałem TIRE'm po plastikach i gumach Do zakupu prawdziwego TRIM'a się dopiero przymierzam. (test widziałem, jak zawsze klasa )
Piotrek Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 drufi, A to przepraszam, zasugerowałem się tytułem.
mar79 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 PIMPS, obiecana fota po przejeździe 10 km od bezdotyku. Resztę znasz.
Pimps Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 mar79 - czyli jak długo już siedzi Tire na oponie i ile już przejechał?
Drake1 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Pimps, sądząc po dressingu na biezniku to niewiele. Na bieżniku dressing znika momentalnie a tutaj wygląda na niedawno położony.
mar79 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Pimps, reszta fotek zrobiona tego samego dnia co pierwsza fota. 15 lipca zacząłem urlop trasa nad morze 1300 km tam i z powrotem ( 14 dni stało w garażu na urlopie) po powrocie jakieś 1700 km. Auto garażowane. Przed myciem po i po przejeździe ok 10 km od myjni zaznaczam, że tak wygląda po bezdotyku na jeden dzień i wraca do 1-wszego zdjęcia
Pimps Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 mar79 - co mogę powiedzieć? Dla mnie ta opona wygląda (chodzi o wizualne odczucia) jak by na niej nie było dresingu.
piotto0 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 mar79 - co mogę powiedzieć? Dla mnie ta opona wygląda (chodzi o wizualne odczucia) jak by na niej nie było dresingu. +1
Piotrek Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2014 Aktualizacja z mojej strony ( z soboty ) Przebieg około 150-200 kilometrów, sporo padało, jedno płukanie na bezdotyku. Na zdjęciach opona trochę przykurzona. Szczerze mówiąc trochę średnio to wyszło ( przepraszam ) , taśma była za cienka, ja nie widzę odcięcia. Widać, że na oponie coś leży. Trudno powiedzieć kto wygrał, pod względem kropli i odpychania wody zdecydowanie lepszy jest Gyeon. Będzie okazja to powtórzy się test.
maciek-drummer Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 U mnie Gyeon nakładany 10 dni temu (po raz drugi) zakończył karierę po 300 km trasie w deszczu... i raczej nie ma powodów do dumy
atvmmz Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Umyj oponę APC w niedużym stężeniu i dopiero oceń czy go nie ma.
maciek-drummer Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Umyj oponę APC w niedużym stężeniu i dopiero oceń czy go nie ma. W sensie by sprawdzić odprowadzanie wody, czy zmyć brud by zobaczyć czy siedzi? Przy Nielsenie Brillanse satynka utrzymywała się po jeździe w deszczu,
doniek77 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Kropelki ok. tydzień od aplikacji, 150km przebieg.
Michael MSTP Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ja ostatnio przekonalem sie do tego produktu byłem w szoku kropelkowal jeszcze po 2 tys.km wiadomo opona juz nie tak swieza jak w dniu aplikacji ale w porownaniu do innych produktow naprawde wyzsza polka
comando Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ja ostatnio robiłem porównanie z Endurance i wypadł blado.
Michael MSTP Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2015 Przyznam sie bez bicia ze Enduranca nie mialem nigdy.
Moderator Domel Opublikowano 26 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Dziś moja pierwsza aplikacja tego produktu - Qyeon Q2 Tire - w kręgach amerykańskich detailerów już dawno został okrzyknięty królem dressingów. Zobaczymy czy i jak przetrwa Śląskie drogi i brud Ścieżka życia Opony wymyłem od 3-5 razy ADBL Tire and Rubber. Na dwóch oponach dopiero po 3 aplikacjach i szczotkowaniu pojawiła się biała piana. Trzecia opona potrzebowała czterech aplikacji i szczotkowania a czwarta aż pięciu. Ostatni raz myte był tylko 2 tyg temu ale przed aplikacja Qyeona chciałem, żeby detoks kół był aż paranoidalnie, przesadnie i dokładnie przeprowadzony. Chciałem żeby guma była porządnie wyjałowiona. I tak sie tez stało. Moim oczom okazał sie piękny jednolity, solidny szary kolor: Nakładamy i małe 50/50 Nadkole było szczotkowane, ale zawsze na fotach wychodzi mi brudne :dunno: Efekt końcowy: Wnioski: - ciut lepsza aplikacja niż ADBL Tire Dressing - ciut ciut - brudzi aplikator tak samo jak inne dressingi - solidnie, równomiernie pokrywa. - piękny blask i zapach podczas aplikacji Podsumowanie: Jest w moim typie. Czas pokaże jak będzie wyglądać po pierwszym deszczu i po pierwszym bezdotyku.
Arkeolowy Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 @Domel ładnie to wygląda, informuj na bieżąco, może też się skuszę na zakup
Moderator Domel Opublikowano 26 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 8 minut temu, Arkeolowy napisał: @Domel ładnie to wygląda, informuj na bieżąco, może też się skuszę na zakup powiem szczerze jestem trochę sceptyczny bo: - aplikacja - blask - efekt mam taki sam również dla kilku znanych produktów jak: ADBL, SG, Mothers, Mamba, AngelWax etc etc. Więc po co przepłacać ? Definitywnie wypowiem się po: - pierwszych 50km i ile kurzu załapał - pierwszym deszczu - pierwszym parkowaniu na piaszczystym parkingu - pierwszej jeździe po szutrowej i piaszczystej drodze - pierwszym płukaniu - pierwszym myciu Jeśli efekt będzie WOW - zostanie w rodzinie btw: ładnie to fakt wygląda ale na żywo - moja komórka i jakość zdjęć umiera....
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 Czekam na twoje podsumowanie i zdecyduje bo sam sie mocno zastanawiam nad nim
Rekomendowane odpowiedzi