Skocz do zawartości

Wasz zestaw zimowy na srogie mrozy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

LoozaQ, wypróbuj SubZero -36 De-Icer od Carplan'a - Polecam, super się sprawuje, a cena śmieszna ;)

• Odpowiedzi 172
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ważne żeby szyby nie mazało i oczywiście spełniał swoje zadanie...w zeszłym roku kupiłem z ciekawości odmrażacz K2. Użyłem go tylko raz, po tym zobaczyłem jaki tłusty nalot po sobie zostawia. 1Z zakupiłem i czekam na okazję żeby wypróbować. Wszystkie powodują, że szyba od wewnątrz po użyciu jest zaparowana :?:

Opublikowano

Sonax również pozostawia tłusty film, jest to bardzo uciążliwe :zly:

Wszystkie powodują, że szyba od wewnątrz po użyciu jest zaparowana :?:
Nie wiem czy wszystkie, ale po użyciu sonaxa, tak się właśnie dzieje. Dziwne jest to, że tylko na przedniej szybie, na bocznych już nie.
Opublikowano

To niestety ale masz spore straty ciepla z domu do garazu i z garazu na zewnatrz. Znaczaco moglbys zmnieszyc koszty ogrzewania poprzez odpowiednia izolacje.

Dokładnie tak jak piszesz - duże straty ciepła.

Ja mam dom z garażem w jednej bryle a i tak sufit i wszystkie ściany wewnętrzne w garażu sąsiadujące z pomieszczeniami mieszkalnymi mam docieplone 15 cm styropianu.

Tyle OT.

A w temacie to Murska, płyn zimowy do spryskiwaczy tesco (nie pachnie ładnie ale czyści bardzo dobrze, nie smuży i nie szkodzi lakierowi), kable rozruchowe, linka do holowania, 5 kg mieszanki soli z piaskiem i zapalniczka w kieszeni (nie palę ale przydaje się gdy komuś zamarznie zamek)

Opublikowano
Ja mam dobrze zaizolowany garaż, od góry, ściany w styropianie, brama izolowana, drzwi izolowane, przylega do domu a już teraz mam tam w okolicy 2 stopni...
Mi również coś z tymi temp. nie pasuje, ja w garażu ocieplonym, ogrzewanym CO mam z 8-10 st. przy -8.

Hmm.... Pany... dziwne rzeczy prawicie... ja mam garaż pod domem, nie ogrzewany i obecnie temperatura wynosi 6-7 stopni. Ciepło z domu go nie ogrzewa, bo fizyka mówi, że ciepło leci do góry nie do dołu... wszystko więc wskazuje na to, że to Wy macie problem z ociepleniem.... :o

Opublikowano

jeszcze zostaje kwestia wyjaśnienia jakim styropianem (grubość 3 ,4, 10 cm) jest ocieplony garaż, szczelność drzwi okien i bramy, oraz jak mocny jest grzejnik zawieszony w garażu czy ma wystarczającą moc do ogrzania całej powierzchni garażu

Opublikowano

Skoro masz garaż pod domem to masz najlepiej zaizolowany. nie ma na niego wpływ wiatr a temperatura gruntu jest dodatnia, więc temperatura zewnętrzna ma znacznie mniejszy wpływ niż na garaże sąsiadujące z domem.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, kupiłem na allegro szczotkę do śniegu vikan i niestety mam wątpliwości co do jej oryginalności. Po pierwsze na szczotce nigdzie nie mam logo producenta (na zdjęciach w sieci widać że na szczotce jest kolorowe logo vikan), również raczka wygląda inaczej, inna jest wycięcie do powieszenia szczotki oraz czerwona rączka. Poniżej zamieszczam zdjęcia szczotki którą otrzymałem, proszę Was o potwierdzenie czy jest to oryginał?

fki9.jpg

1oy6.jpg

Opublikowano

moja szczotka vikana wygląda inaczej i faktycznie jest na niej logo. Wieczorem mogę zrobić foto jak będę miała ją w ręku, bo obecnie jest w aucie ;)

Opublikowano
moja szczotka vikana wygląda inaczej i faktycznie jest na niej logo. Wieczorem mogę zrobić foto jak będę miała ją w ręku, bo obecnie jest w aucie ;)

Jeśli to nie problem to poproszę o zdjęcia :) Czy Twoja szczotka też ma pojedyncze brązowe włosy?

Opublikowano

Jeśli to nie problem to poproszę o zdjęcia :) Czy Twoja szczotka też ma pojedyncze brązowe włosy?

nie pamiętam, ale sprawdzę. Będę ją miała około 20:30 jak Krzychu wróci z pracy ;)

Opublikowano
Witam, kupiłem na allegro szczotkę do śniegu vikan i niestety mam wątpliwości co do jej oryginalności.

Ja kupiłem od partnera forum i wygląda tak samo.

Opublikowano

Najwidoczniej Vikan dokonał zmian w wyglądzie szczotki i z oszczędności zrezygnował z logo, nie przypuszczam, żeby duzi sprzedawcy z allegro bawili się w sprzedaż podróbek.