Sabat Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Wiem o co ci chodzi, na myjce każde ładnie wygląda. W tamtym tygodniu troszkę padało i jak jeździłem po mieście to średnio to wygląda, bo dopiero uciekają od 60km/h a staram się jeździć zgodnie z przepisami Poza miastem wyglądało jak jak na tym filmiku co zamieszczałem, działa tylko wkurza mnie ten pasek oddzielający i już chciałem ściągać. RainX ciut wolniej odprowadza wodę.
kamilgt Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Sabat, a zauważyłeś może różnice w działaniu NW między ścieraną na mokro a ścieraną na sucho?
Moderator Eryczek Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 kamilgt, dopytujesz, dopytujesz, do czego zmierzasz? - co zaobserwowałeś u siebie?
propekMONTER Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 kamilgt, a to da się zetrzeć na sucho? Dzisiaj musiałem sobie pomóc wodą, inaczej nie mogłem pozbyć się filmu
Sabat Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Na przedniej szybie mam wycierane na sucho nie było problemu , Wycierałem szmatką do szyb . Na bocznych i tylnych docierałem mokrą . Więc nie mam porównania
yacek _b Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Po przeczytaniu wątku odkurzyłem stary zestaw Carlack-a do szyb jaki był kiedyś sprzedawany ( cleaner i sealant ) i muszę przyznać , że w porównaniu do RainX szyba jest bardziej śliska po Carlack-u .
Sabat Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Mała aktualizacja. 3100km Auto płukane po trasie
Sabat Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 Mała aktualizacja. 3100km Auto płukane po trasie
conrado Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Chciałbym dodać, że carlack aplikowany w listopadzie 2010 w ramach testu od Mariusza z showcarshine, trzymał się na bocznych szybach jak zły, na przedniej poddał się dość szybko od wycieraczki, a z tylnej zniknął po oklejeniu i zerwaniu reklamy. Test zakończony, samochód rozbity.
Sabat Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Ostatnio próbowałem ściągnąć Carlacka produktem AUTOGLYM CAR GLASS POLISH ręcznie i mi się nie udało. Mocny zawodnik.
Moderator krd Opublikowano 10 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Sabat, zadnej NW, nawet Autolandu nie udalo mi sie w zyciu zdjac recznie AG CGP. Jak juz to jakas pasta scierna typu FG500.
Sabat Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Tak właśnie przypuszczałem że bez pasty się nie obędzie, ale z drugiej strony umyłem poszła IPA i na to nowa warstwa więc jedno doświadczenie więcej
krakow_kult Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2015 CarLack - twardy zawodnik. Poniżej foto po zimie, przebieg ok 10.000km. Jak widać na klapie sonaxa PNS już nie ma (tylna klapa - łatwo nie miał, na dachu i masce się ostał - off topicowo) a NW od carlacka na bokach i tyle się trzyma. Trzeba się namachać przy docieraniu ale efekt mega trwały. Butelka wystarczy na bardzo długo. Nakładany - mycie szyby płynem, ipa 50/50, ipa 50/50 raz 2gi, carlack płatkiem kosmetycznym, 10min i docieranie.
Rekomendowane odpowiedzi