moons Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 A ja już 3 raz pomazałem plastiki tym Megsem UC. Jak dla mnie efekt perfekcyjny i bardzo dobrze się trzyma. Pierwszy raz prawdopodobnie zapomniałem klamki przetrzeć fibrą po aplikacji i wyglądało jak by trochę zacieki się porobiły pod klamkami a tak to super Pozdrawiam
xMarcin95x Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jako mega zwolennik Dionizego jestem ciekawy co z tego wyjdzie
Moderator krd Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jako mega zwolennik Dionizego jestem ciekawy co z tego wyjdzie Z tego co zdazylem przeczytac to jest bardzo dobry jesli chodzi o trwalosc, wiec licze na to, iz bedzie sie dzialo
Moderator Domel Opublikowano 18 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Pytanko. Ostatnio w swoich zbiorach znalazlem plyn (nie opisana butelka) ktory wyglada identycznie jak ValetPRO Dionisus Trim Glitz. Moje pytanie: jak pachnie twoj ?
ArkadiusO Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 czy te dressingi nadają się także do wnętrza samochodu bo właśnie szukam czegoś do wszystkich plastików
daniel87 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 jak pachnie twoj ? mój nos wyczuwa delikatną nutę jakby rozpuszczalnika, aczkolwiek mam katar
cz@rek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 czy te dressingi nadają się także do wnętrza samochodu bo właśnie szukam czegoś do wszystkich plastików No teoretycznie się nadają ale większość z nich nie pachnie delikatnie nie za ładnie a jak jeszcze zaczną parować z nagrzanej deski lepiej wziąść coś dedykowanego do środka
Jacek318 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Pytanie do osób obeznanych w temacie dressingów. Jak długo potrafi wytrzymać dressing na tworzywach sztucznych (średnio) i czy jest różnica w wytrzymałości, kiedy substancja zostanie nałożona na tylko przetarty z grubsza polimer a wyczyszczony dokładnie (np. ACP).
Moderator krd Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Pytanie do osób obeznanych w temacie dressingów. Jak długo potrafi wytrzymać dressing na tworzywach sztucznych (średnio) i czy jest różnica w wytrzymałości, kiedy substancja zostanie nałożona na tylko przetarty z grubsza polimer a wyczyszczony dokładnie (np. ACP). Niektore dressingi na aucie uzytkowanym na codzien wytrzymuja nawet do roku czasu, oczywiscie idealna czern to to nie jest, ale szarosc, ktora byla przed nalozeniem nie jest widoczna.
Biszkopt Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jak długo potrafi wytrzymać dressing na tworzywach sztucznych (średnio) i czy jest różnica w wytrzymałości, kiedy substancja zostanie nałożona na tylko przetarty z grubsza polimer a wyczyszczony dokładnie (np. ACP). nie wiem czy jestem obeznany, ale rzeczywiście jest to bardzo długo. Ja smaruję plastiki może co dwa miesiące. Ale bardziej dla zabawy niż "bo trzeba". I używam dressingu, który uchodzi za niezwykle nietrwały (Perl). A jak posmarowałem "testowo" Kochem, to zapomniałem o smarowaniu Ale, trzeba mieć na względzie, że to zależy od plastiku. Nie na każdym poleży.
ArkadiusO Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 No teoretycznie się nadają ale większość z nich nie pachnie delikatnie nie za ładnie a jak jeszcze zaczną parować z nagrzanej deski lepiej wziąść coś dedykowanego do środka czyli tak jak myślałem jeżeli chcę mieć coś do wszystkiego to będzie do niczego
Zybercik Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 No teoretycznie się nadają ale większość z nich nie pachnie delikatnie nie za ładnie a jak jeszcze zaczną parować z nagrzanej deski lepiej wziąść coś dedykowanego do środka czyli tak jak myślałem jeżeli chcę mieć coś do wszystkiego to będzie do niczego Tu masz jeden ze środków dedykowanych do wnętrza i na zewnątrz http://www.pielegnowacauto.pl/smartwax-smart-dressing-do-plastikow-473ml.html
Piotrek Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zybercik, Używałeś na zewnątrz ?
Pływak Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Testował ktoś może Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer na oponach? Albo odwrotnie Back2Black na plastikach? Szukam taniego dobrego 2w1 do zewnętrznych i opon i już od miesiąca nie wiem na co się zdecydować, a producent SC twierdzi, że żaden nie nada sie jako 2w1 EDIT: Ok już wiem, ze B2B nie nadaje sie na twarde plastiki bo nie chce się wchłaniać na dniach będe wiedzieć jak spisuje sie Jet Black na oponie
Zybercik Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zybercik, Używałeś na zewnątrz ? W ogóle nie używałem ale czytam to co inni piszą.
escimo Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Testował ktoś może Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer na oponach? Tak, testowałem. Absolutnie się nie nadaje na opony
Pływak Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Ok dzięki to już wszystko wiem i szukam dalej
Moderator krd Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Dressingi troszke czasu juz leza i musze przyznac, ze mam juz swojego faworyta jesli chodzi o czern... Zdjecie wrzuce wieczorem po pracy
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ponownie! Niektórzy mają jeszcze inne życie poza forum i detailingiem - wyluzujcie! Krzychu wyjechał z Justyna na urlop - pisali o tym w innych tematach.
czaptan Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 To przepraszam, nie śledzę całego forum ostatnio . Pytam bo przymierzam się do zakupu i ten test powinien pomóc mi wybrać . Mam nadzieję, że urlop udany, mimo aktualnej pogody.
Moderator Eryczek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 czaptan, bierz Kocha
Moderator krd Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 czaptan, wyprzedzajac zdjecie. Pare dni temu VP Dionisus byl najbardziej czarny. Megs zrobil sie szarawy, a reszta zawodnikow po prostu czarna. Zobaczymy jak bedzie po trasie. Btw. Wczoraj bylo slicznie, dzis od rana pada... ale radzimy sobie.
czaptan Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Eryczek, no właśnie nie wiem czy Koch, SG czy AF. Poczekam cierpliwie na dalszy up
Rekomendowane odpowiedzi