Jump to content

Dressingi do plastikow zewnetrznych

Recommended Posts

• Moderator

Mialem porownywac samego Shiny Garage z Kochem, ale stwierdzilem, ze dyfuzor duzy i wiecej produktow sie zmiesci :P

Oczywiscie wczesniej dyfuzor zostal 3-krotnie wypedzelkowany bardzo mocnym roztworem APC z Tenzi Truckiem.

Mamy od lewej:

1. ValetPRO Dionisus Trim Glitz

2. Meguiar's Gold Class Trim Detailer

3. Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer

4. Koch Nano Magic Plast Care

5.Autofinesse Revive

tm03.jpg

rmy3.jpg

02uy.jpg

xui.jpg

hsou.jpg

ir77.jpg

nz.jpg

ujey.jpg

346l.jpg

nxx1.jpg

3t8d.jpg

Szczerze mowiac wg mojej oceny roznic nie widac, wszystkie zrobili swoja robote i porzadnie zaczernily plastik. Moze nieco mocniej zrobil to AF Revive.

Zobaczymy jednak, ktory z nich okaza sie mniej trwale od reszty :)

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Moderator
krd, może wrzuć jeszcze to samo na podszybie? :o

Pomysle, tylko na dzis nie mam juz sily... pare innyc postow jeszcze musze napisac ;)

Yyyyy.... jak na razie... to pytania.

Ktoś widzi jakąś różnice?

W następnym odcinku rozumiem, obadamy trwałość?

Któryś się pocił nadzwyczaj?

Łapał syfy?

Dawał niepożądany poblask tłuścidła?

Silikonowy posmród?

:)

PS. Przydałby się trwały dressing na opony... od wewnątrz ;)

• Moderator

SJake, zadnych z w/w nie zauwazylem. Co do zapachu to Koch mi najbardziej podchodzi, aczkolwiek nie znaczy to, ze pozostale smierdza. Umowmy sie, ze nie przeszkadzaja, ani nie poprawiaja komfortu pracy.

• Moderator

kamilgt, nie zwracalem na to szczegolnie uwagi przy aplikacji. Zaden sie nie wyroznial, wiec mysle, ze mozna powiedziec, ze sa dosc podobne w tym aspekcie.

Co do sliskosci to nie dotykalem dyforuza po aplikacji.

• Moderator

barteKKK03, nie mozna. Zostal zastapiony jakims innym produktem. Nawet o uzywke trudno bo malo popularny, mimo ze bardzo dobry - trwaly i fajnie kropelkuje.

Cholercia dwa dni temu odebrałem revive, mam nadzieję że nie będę żałował. :-]:D

Czekam na rozwój wydarzeń i dzięki za kolejny test krd... ja lubić testy :good:;)

Nie będziesz pan zawiedziony, używam dwa sezony i jedyne ale które do niego mam to to że gumy średnio się trzyma

Ja gdybam nad kochem właśnie. Zobaczymy czy warto :D

warto :> Ja jestem zainteresowany trwałością SG

bo Koch jest mocarz pod tym względem i jest cholernie wydajny.

barteKKK03, nie mozna. Zostal zastapiony jakims innym produktem. Nawet o uzywke trudno bo malo popularny, mimo ze bardzo dobry - trwaly i fajnie kropelkuje.

:/ tak właśnie myślałem

Miałem kiedyś próbkę, położyłem ją na plastiki w aucie kolegi i bardzo mi podpasował wizualnie, a i trwałość na dobrym poziomie.

:/ tak właśnie myślałem

Miałem kiedyś próbkę, położyłem ją na plastiki w aucie kolegi i bardzo mi podpasował wizualnie, a i trwałość na dobrym poziomie.

Czy to czasem nie była próbka w postaci nasączanej środkiem chuteczki? Jeśli tak to potwierdzam. Miałem parę lat temu, naprawdę wysoka trwałość. Tak mi się spodobał ten środek, że poprosiłem o pełne opakowanie, ale dali mi też jakieś chusteczki, ale zupełnie coś innego.

Czy to czasem nie była próbka w postaci nasączanej środkiem chuteczki? Jeśli tak to potwierdzam. Miałem parę lat temu, naprawdę wysoka trwałość. Tak mi się spodobał ten środek, że poprosiłem o pełne opakowanie, ale dali mi też jakieś chusteczki, ale zupełnie coś innego.

Kiedyś wpadła mi w ręce mała odleweczka od znajomego, ściereczki nie używałem

A właśnie co do UP słyszałem podobne opinie do tych napisanych wyżej, czyli zupełnie coś innego niż poprzedni produkt