Piotrek Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Cześć, na tapecie nowość od SG. Obiektem testu są moje lusterka, nie mają żadnej faktury i nie lubią się za bardzo z dressingami. Najpierw opis producenta: Shiny Garage Jet-Black Exteriror Trim Restorer to wysokiej jakości dressing do plastików zewnętrznych. Preparat przywraca pierwotny kolor elementom plastikowym, zabezpiecza je przed oddziaływaniem promieni UV oraz nadmiernmy brudzeniem. Bardzo wydajny i przyjemny w pracy. Kolor: fioletowy Konsystencja: gęste mleczko Zapach: płyn do paneli Sidolux Umyte APC 1:10 i przetarte IPA 1:1: Oklejone do 50/50: Aplikowałem słoneczkiem Megsa: Od razu po, bez przecierania: I po przetarciu fibrą: Drugie lusterko, przygotowane tak samo: Zaraz po smarowaniu: I po przetarciu fibrą: Jeszcze jedno 50/50 na wycieracze z tyłu: Będe obserwował jak się spisuje, głównie chodzi mi o to czy nie spłynie z lusterek. Samochód stoi pod chmurką ,a ostatni codziennie pada więc może być ciekawie.
Moderator krd Opublikowano 28 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Jest szansa porownania z czyms popularnym? np Koch Nano Magic Plast Care badz Megs Trim Detailer?
Piotrek Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 krd, Wymienionych nie mam, ale mam FK 317 i B2B od Mothersa. Jak coś to na spocie mogę odlać kilkadziesiąt ml.
ragandbones Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Po przetarciu fibrą bardzo dobry, stonowany efekt. Test rozwojowy, będą aktualizacje po jakimś czasie?
escimo Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 krd, kolorystycznie - 303 Areospace Trwałość, już na pewno 2x tyle . W weekend jak starczy czasu też położymy i popstrykamy kilka fotek :]
Dystrybutor e36ace Opublikowano 29 Maja 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 porównaj z Mothersem jeśli możesz bo tego akurat posiadam na wykończeniu i może bym się skusił
Piotrek Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 grabek246, Postaram się zrobić. Byłem dzisiaj i wodę odpycha rewelacyjnie. e36ace, Mam jeszcze. Nie chcę przerywać testu. Ale jak zejdzie to następny raz nałożę z Mothersem.
provayder Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Nada się to do plastikowych elementów komory silnika????
michałoś Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 kropelki? Po 4rech dniach stania pod chmurką, na zakurzonych klamkach kropelki bardzo ładne. Niestety bez zdjęcia.
all4auto Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Dziękujemy za test, czekamy na dalszą relację co do trwałości i jak produkt się zachowuje
kamil_rosen Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Wrzucił by ktoś filmik z bezdotyku jak się to zachowuje, albo chociaż zdjęcia kropelek Wyglądałem przypomina ValetPro Yellow Bumper Care, no powiedział bym, że identyczny, tylko kolor inny, nawet konsystencja prawie taka sama ValetPro identycznie się zachowywał zaraz po nałożeniu, też zostawały takie mazy... Tyle, że on był raczej średnio trwały, nie był zły, ale 2-3tyg i go nie było. Ciekawe jak ten sobie poradzi
escimo Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 KamilRosen, po przetarciu MF mazy znikają.
kamil_rosen Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Wiem, wiem. Widać zresztą n zdjęciach. Ale jeśli ktoś nie chce przecierać fibrą (jak np ja) to niestety mazy są, zostają. Ale wiadomo, że to nie jest kwestia która dyskwalifikuje produkt. Ale właśnie Bumper Care zachowywał się tak samo.
Piotrek Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Więc tak, jestem po tygodniu testów. Odcięcie na lusterku jest cały czas widoczne. Jest to dla mnie duże zaskoczenie bo, z lusterek spływało mi wszystko. Co do odpychania wody to jest na bardzo dobry poziomie. Dzisiaj dostał Tenzi Truckiem i nie zrobiło to na nim większego wrażenia. Wiem, że wcześniej obiecałem kropelki ale zrobię. W piątek dałem też próbkę koledze krd ,więc też pewnie się wypowie.
GrzegorzLU Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 u mnie lotka wyglada tak po nałozeniu
Piotrek Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Oto kropelki. Wiem, miały być wcześniej, ale wczoraj miałem cały dzień samochód u mechanika. Świeżutkie, po Magi i myciu ręcznym DJ BTBM. Na ostatnim zdjęciu na lusterku widać odcięcie.
wkr Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Wiem, wiem. Widać zresztą n zdjęciach. Ale jeśli ktoś nie chce przecierać fibrą (jak np ja) to niestety mazy są, zostają. Ale wiadomo, że to nie jest kwestia która dyskwalifikuje produkt. Ale właśnie Bumper Care zachowywał się tak samo. Jeśli nie chcesz przecierać dodatkowo fibrą po aplikacji, to proponuję spróbować Vinyl Gel od Autobrite. Stosuję już jakiś czas i dla mnie bez porównania jeśli chodzi bezproblemowe nakładanie. Po jednym przejeździe i bez żadnego docierania prezentuje się tak :
michałoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ponad 2 tyg. od aplikacji. Oglądajcie w HD i Full Screen, bo w mniejszych rodziałkach słabo widać. Sory za jakość pierwszej części filmu, ale mój htc ma czasem problem ze złapaniem ostrości. W drugiej części widać jak ładnie odpycha wodę
Piotrek Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 michałoś, U mnie na lusterkach które były w fatalnym stanie, trzyma jak zły. Już prawie miesiąc. Dzisiaj na nim nawer proszek z bezdotyku kropelkował.
all4auto Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Czekamy dalej, ja wiem ile wytrzyma, ale nie będę psuł zabawy
GrzegorzLU Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Wieść gminna niesie : -04.06.2013 robilem w Mercu jedno lusterko SG Jblack drugie nie efekt na chwile obecna chwile wyglada tak : Lusterko zrobione SG: Lusterko bez zadnego specyfiku: auto robi dziennie 400km zdjecie zrobione po dzisiejszych deszczach.
GrzegorzLU Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 pragne tez zauwazyc ze auto nie myte od tamtego czasu
Rekomendowane odpowiedzi