smelbo Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Może Prima Amigo? A bedzie sie na tym dobrze trzymał colli? Zastanawiam się jeszcze nad AUTOGLYM SUPER RESIN POLISH SRP. Kolor auta nie jest ani ciemy ani jasny, taki po srodku.
Moderator Domel Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Jak radzicie sobie z czyszczeniem padow mikrofibrowych na DA z megsem 101 ? Mialem wrazenie ze po kazdym panelu trzeba bylo zdjac i "wyprac" pada bo zapychal sie i nawet szczoteczka nie dalo się postawic włosia. Jak wyglada wasza praca na takich padach ?
jarekrk Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Po każdym przejeździe przedmuchanie kompresorem pada.
lukasz87 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Ja przy 105 i 400 po każdym przejeździe wydmuchuję i mam to same wrażenie jak Domel no może nie już po pierwszym panelu.
maras78 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Witam Mam problem. Pacjent to honda jazz. Pasty mamzerna fg500 na żółtym 3m i Koch antiholo na niebieskim 3m. Pozostaja minimalne smugi na lakierze. Ipa przecieralem Ale nie do końca idzie się ich pozbyć. Mam też problem żeby wypracować tego kocha, robie przejazdy z niska predkoscią az do momentu przysychania pasty na lakierze. Resztę usuwam mikrofibrą, może tu jest problem?
KaczorRK Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Może do fg500 użyj twardszego pada? 3M może jest zbyt miękki żeby dobrze wypracować fg500. A skoro to honda i miękki lakier to dorzuć jeszcze pomiędzy pastę polishową, najlepiej na DA.
maras78 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2015 robilem rownież żóltym padem pf2500 po 3-4 przejazdach pasta tak jakby zasycha mi juz na lakierze (ala niedotarty wosk) i musze reszte usunac fibra (w dodatku musze sie namachać zeby usunac reszte pasty) , obojętnie czy to cut czy finish, może za duże obszary jadę albo za dużo pasty w te upały?
hary24 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Smugi: jest to efekt po pierwszym etapie wełna + menzer 500 czy te smugi znikną po drugim etapie czyli rotacja żółty pad +menzer 2500 ?
pavel0910 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam serdecznie. Mam do wypolerowania pewien element płaski (metalowe drzwi) malowane bazą w sprayu i bezbarwnym rowniez w sprayu. Robiłem próby na kawałku tak samo pomalowanej blachy. Całość zmatowiłem papierem wodnym 2000. Następnie próbowałem polerować to pastą G3, ale nie uzyskuję takiego połysku jakbym chciał. Co polecacie po zmatowieniu tego papierem? G3 a później jakaś na wykończenie? Pozdrawiam.
masa140 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Maras78 to są resztki niewypracowanej pasty - miałem to samo dużo ipy i czyste fibry, sprawdzaj temperaturę polerowanej powierzchni i może troszke mniej pasty Pozdrawiam
booohal Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2015 masa dobrze mówi jednak polecam zmywacz silikonowy. IPĄ idzie to strasznie oporowo, a zmywacz radzi sobie z tym z sekundę. Później popraw IPĄ.
Treys Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Mam takie pytanie , zdjęcia nie mam niestety ani nie mam jak zrobić czasami na lakierze widziałem takie typowe równomierne paski z 4-5 rys jakby kot pazurami w lini prostej przejechał nie są to typowe rysy , ktoś coś kojarzy ?
pawcio_90 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 Pacjent Audi 80 w czerwonym akrylu, grubość warstwy lakieru w granicach 70-110 um, muszę go odświeżyć, miejscowe delikatne zmatowienia, swirle. Plan jest taki żeby przejechać auto czerwonym NAT-em i PF2500. Czy jednak na elementach z niewielką grubością powalczyć FF3000?
booohal Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2015 PF2500 wg. mnie bardzo lubi się z akrylami. Akurat Audi 80 w czerwonym akrylu robiłem tą pastą i sporo nią wytniesz i można wykończyć bez większego problemu ten lakier bez holo.
pawcio_90 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Dzięki za odpowiedzi, spróbuje tym PF 2500. A co powiecie o tym czerwonym padzie NAT? Nada się do tej pasty?
booohal Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2015 Ja leciałem żółtym NATem. Przy odrobinie wprawy nie powinieneś zostawić holo. Jeżeli jednak będą zostawiać to popraw na czerwonym nacie.
Tery Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Wkrótce będę robił korektę lakieru Audi A4 B6 o oznaczeniu LY7W. Jest to srebrny metalik. Czy ktoś z Was polerował ten lakier? Czy mam się spodziewać twardego czy raczej miękkiego lakieru? Polecane kombinacje? Mam praktycznie pusty arsenał - musiałbym zamówić jakieś pady i chciałbym się wstrzelić w coś odpowiedniego. Sezon się kończy, innych korekt nie planuje. Ta jest wyjątkowa bo to samochód taty... Nie zamierzam kupować kartonu gąbek i testować dlatego poratujcie radami Detailerzy
diamond-detailing Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Lakier jest dość twardy ,ale też nie przesadzajmy ,dużo też zależy od tego w jakim jest stanie i jak intensywnego cięcia wymaga . Polecam futra z wełny merynosa flexi pads ...jako pierwszy krok polecali byśmy Menzerne 500 . Wykończenie 2500 /3000 na miękkiej gąbce . Proponowałbym zabezpieczyć czymś lakier po polerce . Nie zapominamy również przed sprawdzić grubości lakieru przed polerowaniem żeby nie było nie miłej niespodzianki Powodzenia !
kaarolek1 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2015 Do bardzo początkującego co lepiej 3M Menzerna czy może UC koch heavy cut i koch antihologram? Polerka Euroteca pady K2 Duraflexa i flexipads 80mm....
windows666 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 podczas polerowania menzerną fg400 i padem miękkim no name maszyna wpada w wibracje i wyciera pastę z lakieru. pomaga pryśnięcie od czasu do czasu wodą ale to powoduje rozchlapywanie resztek pasty. co jest nie tak? zapchany pad?
Pajko Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 menzerną fg400 i padem miękkim Tniesz lakier miękkim padem
kaarolek1 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2015 http://www.detailer.pl/sklep/-talerze-t ... t-m14.html ten będzie OKI Pianka 12mm bo widzę że jeszcze jest 25mm?
Rekomendowane odpowiedzi