Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupilem 101 w autonablask. Jakiej mocnej roznicy do fg400 nie zauwazylem.

Opublikowano

Robilem fg400 ,ale nie idzie dobrze na wszytskich lakierach , jak dla mnie m101 najlepsza a wyrobilem juz kolo 30 litrow trzeba pamietac ze musi byc dobry PAD lub jakies futerko ;)

Opublikowano

M101 teoretycznie skonstruowana jest typowo pod rotację ;) Ale jak się na rotacji pracuje to nie powiem bo od momentu zakupu DA rzuciłem ją w kąt :)

Opublikowano

Na rotacji i gąbce super. Oczywiście zostawia większy bałagan po sobie niż FG 400, ale zdecydowanie mocniej tnie. Jest to inna pasta pod względem technicznym niż menzerna. Menzerna to pasta DAT, a megs to SMAT.

Opublikowano

Szkoda , że m101 jest w tak dużych opakowaniach , dla kogoś kto nie robi zbyt dużo aut to prawie 1l środka za 180zł to sporo.

A może są gdzieś mniejsze opakowania ?

Opublikowano
Na rotacji i gąbce super. Oczywiście zostawia większy bałagan po sobie niż FG 400, ale zdecydowanie mocniej tnie. Jest to inna pasta pod względem technicznym niż menzerna. Menzerna to pasta DAT, a megs to SMAT.

A na DA 8mm na gąbce sprawdzałeś?

Mi nie zostawiała absolutnie żadnego holo na DA 8mm i białym royalu na fordowskim black panther metalik. Wymyte 2x zmywacz i 2x IPA. Z tym, że po teoretycznym zaniknięciu pasty jeszcze dość długo pracowałem bo zostawia taki cieniutki, ledwie widoczny film, który świetnie mi wykańczał lakier.

Opublikowano

[mod=Pajko]Zgodnie z regulaminem forum nie oferujemy sprzedaży rozlewanych produktów[/mod]

Opublikowano

Ja również korzystam z Megsa 101 tyle, że na padzie MF Megsa i siła cięcia jest naprawdę duża (a robię to na DA Kraussa). Potem tylko trzeba wykończyć powierzchnię 205 i spokojnie auto jest gotowe pod LSP.

Opublikowano

Okej...A jak czyscicie pady z mf podczas pracy?nie mając sprężarki?bo powietrzem podobno najlepiej, ale nie każdy ma dostęp do sprężarki...

Opublikowano

O widze ze mi sie pomylila 105 z 101.

Tak wogole to jaka jest roznica pomiedzy tymi dwoma pastami?

Opublikowano
Okej...A jak czyscicie pady z mf podczas pracy?nie mając sprężarki?bo powietrzem podobno najlepiej, ale nie każdy ma dostęp do sprężarki...

Ja też jeszcze nie mam sprężarki ale czyszczenie szczotką co kilka przejazdów spokojnie daje radę ;)

Opublikowano

Pucerka do butow jest dobra mozna czyscic pady ,

Pasta 101 jest bardziej scierna od 105, tak samo pasta typu finish z meguarisa

101 + 205 jest to bradzo dobrą kombinacją :ad: , ja aktualnie uzywam 101+83 meguaris i pady 7'' tnace z meguarisa , 80 % lakierow pasta wypracowuje sie pieknie , ale jak trafi sie lakier niby metaliczny ale marka juz LANDRover to masakra nie dosc ze burdel na lakierze gorzej niz po welnie to jeszcze przypala sie pasta po 2 przejazdach i jeszcze problem z wytarciem , no i pyli niesamowicie , ale wiekoszc lakierow robi sie dobrze , no i efekt :good:

Opublikowano

Jak dwuetapowa korekta to chyba lepszym rozwiązaniem do cięcia byłaby menzerna fg400 niż 101 megsa. Wnioskuję, że lakier w tragicznym stanie nie jest, skoro decydujesz się na 2 etapową korektę.

Opublikowano

Właśnie M101 megsa super sprawdza się jako dwu etapowa, bo zostawia za sobą dużo lepsze wykończenie w połączeniu choćby z padem pro-wool od flexi.

Opublikowano
Tak, z reguły podaje się przejazdy od początku do końca wypracowania pasty.

A co to jest koniec wypracowania pasty?

Opublikowano

To jest ten moment w którym pasta osiąga stan w którym należy zakończyć polerowanie i ją zetrzeć. Zależy to od charakterystyki danej pasty w połączeniu z rodzajem maszyny, pada, lakieru i techniki polerowania.

Opublikowano
To jest ten moment w którym pasta osiąga stan w którym należy zakończyć polerowanie i ją zetrzeć. Zależy to od charakterystyki danej pasty w połączeniu z rodzajem maszyny, pada, lakieru i techniki polerowania.

No wcale mi nie rozjaśnia sprawy.