biznes365 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Naprawdę dobra robota .Jaki rozmiar jest tych miażdżących felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 18" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Relacja zapowiadała się super a efektu końcowego po "korekcie" nie widzę. Musisz popracować nad zdjęciami z efektu "po". Gratuluję zapału i samozaparcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Po korekcie lakieru przyszedł czas na zajęcie się wnętrzem auta . Całość zajęła mi około 15-16 godzin , myślałem że tapicerka w moim aucie jest szara a okazała się czarna . Auto wcześniej użytkowane było nad morzem co widać z zewnątrz po wypiaskowanym przodzie a w środku jak się okazało była piaskownica . Auto kupiłem w tamtym roku ale wcześniej nie było możliwości na ogarnięcie wszystkiego naraz W praniu tapicerki pomógł mi George Środki jakie użyłem to : Pranie Pastylki "kerszer: RM760 Tenzi Textil-EX Mycie plastików i innych APC Koch Chemie Dressingi PB Natural Look 303 AP Wnęki APC Koch Chemie Coli 476s Szyby Coś marketowego Pro Vision Glass Scrub Skóra na kierownicy SURF CITY GARAGE Voodoo Blend Leather Rejuvenator Inne Pędzelki MF Aplikatory , pady i gąbki Zaczynamy , auto świeżo po trasie Co było widać , lecimy z boczkami najpierw Pre-Spray Texit-EX 1:5 następnie mix Textil-EX z RM760 ekstrakcyjnie Jedno z niewielu 50/50 z prostego powodu , odkurzacza nie dorobiłem się miałem pożyczony od kumpla któremu zależało na czasie Wnętrze schnie , a ja zabieram się za dalszą pracę , wnęka bagażnika do której widać że często nie było zaglądane w ciągu 11 lat . Przyznam że ja pierwszy raz od zakupu czyli jakieś 10 miesięcy . Oponka jak i osprzęt dziewiczy APC 1:4 i ogień Wycieramy , nakładamy Coli ( fotki brak ) i składamy do "kupy" Zapas umyty APC 1:4 następnie Nielsen brillance i Coli Umyte , na smarowane to hop do dziury Pokrywa podłogi w bagażniku z bardzo dziwnym przebarwieniem którego nie szło usunąć nawet APC 1:1 , ale co tam to w końcu bagażnik i nie widać Na całość wjechał 303 AP na gąbce Koch Chemie Bagażnik na gotowo , oczywiście dywan wyprany wcześniej Przechodzimy do czyszczenia plastików tu APC 1:10 Podobno bez pędzelków się nie liczy Więc poszedłem krok dalej O wnękach też nie zapomniałem ( APC a następnie Coli) "pedały" Robiło się późno światło w garażu marne więc fotki z nakładania PB Natural Look średnie i mało ukazujące "wow" , ale coś widać Koniec dnia pierwszego Dzień drugi sucho można składać Pięknie przepalone foto od lampy Auto złożone więc czas na ręczną polerkę szyb za pomocą Pro Vision Glass Scrub ( fot brak) oraz zajęcie się błyszczącą i klejącą kierownicą Myjemy APC 1:10 a później szczoteczka z Białym Jeleniem , o to efekt Kierownica "wymaziana" SURF CITY GARAGE Voodoo Blend Leather Rejuvenator jak dla Mnie świetny produkt o super zapachu Auto gotowe teraz czas na kilka zdjęć po , dosłownie kilka bo jak to bywa rozładował mi sie aparat ale ok bywa A na koniec smaczek , to George wyssał z Mondeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 ja bym sie chyba bał z taką szczotą podchodzić do skóry nie podrapała nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 20 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Wiedziałem że o szczoteczkę będzie zdziwko . Szczotka wygląda na mega twardziocha a w rzeczywistości to jakiś specjalny sprzęt do czyszczenia kanap i wypoczynków jest mięciutka tyle że ma swoje lata . Kierownicy nic się nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tilf Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Wymień sobie przednie sprężyny, bo na pierwszych zdjęciach widać że są w bardzo kiepskim stanie. Przestrzegam ponieważ ostatnio w szwagra MK III pękła prawa przednia sprężyna, wizualnie wypisz wymaluj jak Twoja (przebieg 110 kkm). Całe szczęście że stało się to podczas manewrowania na parkingu przed domem, bo pękła na wysokości przewodów hamulcowych, co w trakcie jazdy mogło by mieć opłakane skutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Pajko, na żywo zacnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Gdzie widziane ? Jeżeli mogę wiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Dzisiaj na Krakowskiej pod PKO BP około godziny 11. Wczoraj bodajże, około 15-ej przy wjeździe do McDonald's. W obu przypadkach byłem przejazdem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Na krakowskiej auto stoi całymi dniami bo tam prowadzę firmę . Pajko, na żywo zacnie się prezentuje Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 A proszę. Zwraca na siebie uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 W tym tygodniu zakupiłem skóry , jednak wymagały trochę pracy . Czyszczenie i impregnacja to podstawa . Ale jeden boczek fotela wymagał regeneracji . Do czyszczenia użyłem cleaner'a ShinyGarage Leather Cleaner a do impregnacji Care for Me Leather Cream i oczywiście świetnej szczoteczki ColourLock'a Pacjent wyglądał tak , na fotkach w sztucznym świetle tragedii nie ma , ale na żywo tak dobrze nie było . Skóra przede wszystkim była śliska i błyszcząca jak po Plaku 50/50 MF po siedzisku tylnej kanapy Środek który pachnie genialnie , nie tak nachalnie jak Gliptone czy VooDoo dla mnie idealnie 50/50 , po nałożeniu faktycznie skóra się świeci i błyszczy ale po przetarciu MF i wchłonięciu jest naturalnie i delikatnie Ogólny widok po nałożeniu i częściowym już wchłonięciu Przejdźmy do regeneracji do któej wybrałem zestaw od ColourLock'a Ogólny widok Obiekt działań Po przetarciu i wyrównaniu papierem wodnym 2500 i po odtłuszczeniu Krok następny Rozpuszczalnik GLD Po przygotowaniu rozpuszczalnikiem przyszedł czas na Farbę matującą , nałożone zostały dwie cienkie warstwy . Miedzy warstwami podgrzewane suszarką . Cierpliwość i lepsze zdolności manualne żony przydały się idealnie Między warstwami efekt już był zadowalający Druga warstwa po wyschnięciu i wygrzaniu suszarką prezentuję się następująco Krok ostatni Utrwalacz Utrwalacz nałożony , zrywamy taśmy i o to efekt finalny Przypomnę było tak Teraz zgodnie z zaleceniami odczekam 5-6 dni i na elementy "malowane" wpadnie Care for Me Leather Cream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Jeśli mogę coś podpowiedzieć to najlepiej, zamiast tej szarej gąbeczki z zestawu, jest nakładać farbę tonującą aerografem o dyszy 0,3 mm , ciśnienie na 2 bary - ogromna różnica na plus oczywiście zwłaszcza przy skórach anilinowych z dużymi porami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 zmorka, gdybym zajmował się tym zarobkowo pewnie miało by to prawo bytu ale nie będę kupował aerografu żeby pomalować boczek fotela , ale dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SewerynD Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Kierownicę wyczyściłeś Białym Jeleniem... ? A siedzisko potraktowałeś cleanerem, następnie conditioner i regeneracja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ondaniel Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 zawsze to ładniej wygląda, ja w swojej audi teraz również będę coś próbować ratować fotel ale chyba najpierw trochę zeszlifuje i nałoże szpachle żeby wyrównać ubytyek ale też wezme ledera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Pajko, . Po pierwszych zdjęciach, nie spodziewałem się że taki efekt końcowy będzie możliwy do uzyskania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 SewerynD, Kierownica była robiona w tamtym roku , przy okazji regeneracji i czyszczenia foteli została zrobiona wg podręcznika Eryczek, ja byłem naprawdę zaskoczony , nie liczyłem na AŻ taki efekt . Teraz po kilku dniach i nałożeniu SG jest idealnie , zero różnicy i nie widać gdzie było farbowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Coś tam ostatnio posmalcowałem kombiaka . Było mycie , odsmalanie i deIRONizacja , glinkowanie itp , podręcznikowe wiec fotki z tych kroków odpuszczam . Na auto wjechało Fusso 99 , wosk może i długodystansowy , łatwy w aplikacji i ścieraniu ale przy Dodo Purple Haze słabiutki pod względem look'u , jednak natural to natural . Mam tylko nadzieje że do wiosny Fusso spełni swoje zadanie . Auto prezentuje się obecnie tak , myślę że jak na 12 letnią padakę jest nieźle (przynajmniej ja jestem zadowolony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amper124 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Czarne 18" wygląda lepiej niż było wcześniej, szkoda tylko że koza okrutna ale wiem - tak ma być. Pomazałbym jeszcze wkłady lamp na ciemno żeby nadać mu nieco bandycki look. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Auto ma być seryjne i ginąć w tłumie, wiec modów i powodów do zatrzymania przez Policję nie będzie . Pozatym nie wiąże już długiej przyszłości z tym autem wiec pakować kasę wolę w drugą zabawkę której od 3 lat nie mogę skończyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Pajko zawsze lubię oglądać Twojego mondziaka, super wygląda ostatnie zdjęcie. Co nałożone na oponki bo ładnie się świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Sucre, dwie warstwy SG B2B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Pajko pyndzlem czy aplikatorem? :> Bo niezły wet look na oponkach wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi