powalla Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 2 godziny temu, wojtecki napisał: Karcher k3 czy Karcher zaczyna się od K5 , niżej nie patrz nawet.
rzempaa Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 Panowie jeszcze raz jaka pianownice do parksida ponieważ kupiłem w Lidlu kilka dni temu te co były podane na początku tematy już nie działają linki a trochę boję się brać pierwsza lepsza z allegro żeby pasowało 😀
yas Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2018 41 minut temu, rzempaa napisał: Panowie jeszcze raz jaka pianownice do parksida ponieważ kupiłem w Lidlu kilka dni temu te co były podane na początku tematy już nie działają linki a trochę boję się brać pierwsza lepsza z allegro żeby pasowało 😀 https://sklep.techkar.pl/pianownica-pa-lavor-parkside-techkar,3,3584,2528
eremsc Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2018 Niedługo w Lidlu ma pojawić się myjka ciśnieniowa, ale spalinowa. Wcześniej się z nią nie spotkałem. Myślicie, że warto? Cena atrakcyjna. Ile to może "palić"? W zeszłym sezonie miałem Lidlową myjkę PHD 150 i po dosłownie max 10 użyciach zaczęła wariować z ciśnieniem, raz było raz nie. Jedyny plus marki Parkside to 3 lata gwarancji i bezproblemowy zwrot pieniędzy.
rzempaa Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 W dniu Thu Mar 01 2018 o 22:14, yas napisał: https://sklep.techkar.pl/pianownica-pa-lavor-parkside-techkar,3,3584,2528 Super wielkie dzięki 😀
Damian86 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Koledzy, NILFISK E 150.1-10 czy STANLEY FATMAX 25 czy coś innego w podobnej cenie? Ale już nie wyższej
marcell Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 1 godzinę temu, Damian86 napisał: Koledzy, NILFISK E 150.1-10 czy STANLEY FATMAX 25 czy coś innego w podobnej cenie? Ale już nie wyższej Mam Nilfisk P 160.2-15 X-TRA i jestem bardzo zadowolony. Odradzam zakupy w Wera Rzeszów.
KuczyBuczy Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Możesz napisać dlaczego? Widziałem ich ofertę i brałem pod uwagę zakupy u nich.Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka
Szymon_Lodz Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Co polecacie w kwocie do 500 zł do mycia 2-óch samochodow , kostki 150m2 ,tarasu i elewacji? Czy jest coś sensownego w tej kwocie czy min to 1000zł?
zawisza Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Ktoś ma i może coś więcej powiedzieć o myje nilfisk e140.3? Czym się różni seria E od serii D?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Ja mam E140.3-9 Xtra i jestem zadowolony. Ładne ciśnienie, silnik indukcyjny z aluminiową pompą można dość długo pracować bez przerwy. Wąż jest nieco sztywny ale bez tragedii
Damian86 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 O Stanley-u zero info w necie, pewnie mało kto ma, a szkoda bo wygląda na solidną... z zewnątrz. Chyba zainteresuję się Nillfiskiem. Dzięki marcell za info, chociaż to dziwne bo to niby oficjalny sklep.
zawisza Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 1 godzinę temu, lk1407 napisał: Ja mam E140.3-9 Xtra i jestem zadowolony. Ładne ciśnienie, silnik indukcyjny z aluminiową pompą można dość długo pracować bez przerwy. Wąż jest nieco sztywny ale bez tragedii A ile za nią dałeś jesli moge wiedziec? W necie jest praktycznie identyczna ale z przedrostkiem 'D140.3-9' za 950zł.. Tylko niewiem czym sie rozni D od E
buka Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 1 godzinę temu, Damian86 napisał: O Stanley-u zero info w necie, pewnie mało kto ma, a szkoda bo wygląda na solidną... z zewnątrz. Chyba zainteresuję się Nillfiskiem. Dzięki marcell za info, chociaż to dziwne bo to niby oficjalny sklep. Stanley to tylko opakowanie do tej myjki zrobił
Damian86 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Aha, jak dobrze, że jest internet i to forum... Zostaje Nilfisk, chyba da mi najwięcej jakości za najniższą cenę.
marcell Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Co do sklepu "Wera" Rzeszów. Często robiłem u nich zakupy, ale zakup myjki NILFISK P160.2-15 PRO X-TRA był moim ostatnim zakupem w tym sklepie. Myjka dotarła do mnie w listopadzie z uszkodzonym kółkiem, usterkę od razu zgłosiłem (kontakt telefoniczny, zdjęcie, mail)nowe koło dostałem dopiero w lutym po kilkukrotnym przypominaniu się. Następnie myjka po kilku użyciach dosłownie przełamała się w połowie. Najgorsze jest to, że stało się to w piątek przed weselem siostry. Znajomi i rodzina na wesele się zjechała i mieliśmy od piątku rana zacząć szykować swoje pieszczochy porządnym sprzętem a tu myjka ledwo "kupy" się trzyma a wiadomo ile kosztowała. Od razu kontakt do sprzedającego a ON mówi, że oni się nie podejmą naprawy żeby dzwonić do serwisu do Warszawy. W Warszawie po dłużej rozmowie Pan serwisant zaproponował, że wyślą kuriera. Poprosiłem szwagierkę żeby zawiozła myjkę osobiście, bo uznałem, że uszkodzenia wyglądają jakby powstały w transporcie a nie chciałem, żeby został obwiniony kurier. Po dostarczeniu myjki serwisant skontaktował się ze mną i zaproponował żeby moja szwagierka była przy rozkręcaniu nilfiska, oczywiście się zgodziłem. Jakie było zdziwienie jak się okazało że obudowy są nie z tego modelu (ja mam z bębnem zwijającym wąż a były z myjki bez bębna), o ile sobie dobrze przypominam wymieniono chyba z 6 elementów bo było nie z tego modelu (coś było klejone, dodatkowe otwory powiercone, serwisant mówił, że nawet wkręty nie są oryginalne. ZARZĄDEŁEM wymiany myjki na nową, ale dostałem odpowiedź odmowną od WERY, a kierownik sprzedaży nilfisk nawet się nie pofatygował odpowiedzieć na maila. Po zapewnieniach Pana Sławka z serwisu, że powymieniają wszystkie uszkodzone elementy na nowe oryginalnie zgodziłem się aby odesłano mi tą samą myjkę. Honor firmy nilfisk uratował kierownik serwisu z Warszawy PAN SŁAWEK (bardzo kompetentna osoba,wiele razy sam dzwonił, zaproponował, że wyślą myjkę na palecie). Od naprawy do tej pory sprzęt działa i jestem z niego naprawdę zadowolony. Wydajność, ciśnienie i 15m wąż robią robotę. Taki porządny sprzęt a mają takich ... dealer-ów. 2
przemprzem Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Też rozmawiałem z serwisem Nilfisk i chyba to ten sam Pan Sławomir - faktycznie gościu bardzo przystępny i pomocny, jak dzwoniłem wyjaśnić sprawę gwarancji to dał kilka wskazówek jak nie zajechać sprzętu - Udało mi się wylicytować dodatkowo PATIO CLEANER PLUS ACC Product no: 126411376 https://consumer.nilfisk.com/en/products/Pages/product.aspx?pid=126411376 za śmieszne 70 zł z przesyłką - funkiel nówka nie śmigana. Co fajne, oprócz samej szczotki jest tam przedłużka lancy - czyli między pistolet a lancę mam teraz dodatkowe ok 50 cm - takie coś jak w Stihl http://www.stihl.pl/Produkty-STIHL/Urządzenia-czyszczące/Myjki-wysokociśnieniowe-i-akcesoria/Akcesoria-do-RE-88-RE-163-PLUS/21810-74110/Przedłużacz-lancy.aspx Od jesieni myjka leżakuje w garażu, ale przy ostatnim myciu coś mi na turbo dyszy ciśnienie spadało - po prostu widać było, że rotacja wody zwalnia i przyspiesza. Mam nadzieję, że to sama końcówka coś szwankuje. Jak będzie ze 10*C ciepła to chyba ją wyciągnę, żeby potestować. Wcześniej myłem kostkę, elewację i wszytko było ok, w sumie dopiero później doczytałem i pooglądałem filmiki i turbo dysza MUSI startować z lancą w dół i dopiero podnosimy lancę w górę. Ale żeby turbo dysza tak szybko padła? 17 godzin temu, zawisza napisał: Ktoś ma i może coś więcej powiedzieć o myje nilfisk e140.3? Czym się różni seria E od serii D? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Seria D to silnik szczotkowy i jest ok 5 kg lżejsza od serii E która ma już silnik indukcyjny - teoretycznie trwalszy i trudniej go zajechać. Ale podejrzewam, że prędzej zajedziesz pompę niż silnik szczotkowy. Aha - indukcyjny jest cichszy.
Albi Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Planuje zakup NILFISK C 130, który z podanych modeli najkorzystniej wybrać? Dla dwóch aut mycie co tydzień/dwa. NILFISK C-PG 130.2-8 X-TRA NILFISK C 130.1-6 NILFISK C 130.1-8 NILFISK E 130.3-8 NILFISK E 130.3-9 X-TRA
groby Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 te myjki mnie doprowadza do zejscia z tego świata mam do was pytanie bo kupiłem nilfisk 130 2.8 Power grip i się zastanawiam czy nie zamienić na model 130 1.6 bo on ma silnik indukcyjny i ciśnienie robocze o 10 barów więcej ale użycie wody ma mniejsze bo max 440 l 130 2.8 ma 105 robocze i do 520 l silnik szczotkowy 130 1.6 ma 115 robocze i do 440 l silnik indukcyjny czy te 10 barów odczuje w praktyce ? ale za to mniej wody ? co lepiej ?Czy że względu na silnik zamienić ? generalnie używałem myjke przez chwilę i powiem że po 20 min używania czyszczeniu płotu ręce bolały bo głowica rotacyjna naprawdę robiła robotę
buka Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 Panowie chce coś kupić ojcu do mycia auta, znajomy sprzedaje karchera K5 za 550zł jest jakiś nilfisk który do 600zł który może jako tako konkurować z K5?
8szymon8 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 Panowie, potrzebna pomoc. Mam myjkę LAVOR R135. W MrCleaner zakupiłem adapter oraz PA. Otrzymałem adapter *jak na zdjęciu - kolor niebieski). Po podłączeniu do myjki efekt jak na filmie: Napisałem do MrCleanera i opisałem sytuację a w odpowiedzi dostałem: Cytat Witam, to że myjka przecieka związane jest brakiem jej uszczelnienia, należy to zrobić taśma teflonową i wszystkie gwinty uszczelnić. Element numer 3 ma za zadanie odsadzić pianownice od pistoletu, aby jej używanie było wygodniejsze, niestety, magazynierzy musieli źle spojrzeć i nie dołączyć Panu tego elementu, jak jednak wspomniałem nie ma ono wpływu na działanie pianownicy. Czy Wy też uszczelniacie połączenie za pomocą taśmy teflonowej (wolę zapytać). Elementu zaznaczonego na zielono nie otrzymałem, a to co mam dostałem na raty, ale uważam że dzięki temu że odsadzi się cały zestaw od pistoletu będzie możliwość swobodnego przykręcenia zestawu bo teraz wszystko jest za ciasne... Dzięki za info.
grabek246 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 @8szymon8 umnie jest podobnie. zakupiłem nypel bo stary uniemożliwiał mi podłączenie pianownicy do nowej myjki. Nypel wkręciłem na taśmie teflonowej dodatkowo wymieniłem wszystkie oringi oraz sitko w pianownicy i działa jak nówka sztuka, zero przecieków.
8szymon8 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 24 minuty temu, grabek246 napisał: @8szymon8 umnie jest podobnie. zakupiłem nypel bo stary uniemożliwiał mi podłączenie pianownicy do nowej myjki. Nypel wkręciłem na taśmie teflonowej dodatkowo wymieniłem wszystkie oringi oraz sitko w pianownicy i działa jak nówka sztuka, zero przecieków. Nowy nypel kupiłeś dłuższy od poprzedniego? Bo mi zaznaczony w kółko element opiera się o pistolet i do tego bardzo niepraktycznie mocuje mi się wszystko razem (chyba że to kwestia wprawy). Na filmie też widać że pokrętło górne zachodzi na pistolet. Czy kupując nową pianownicę sitko już jest w zestawie? Teraz pytam a sprawdzić będę mógł dopiero jak wrócę do domu (wczoraj ADBL YETI 1:9 szło lekkim mlekiem a nie śmietanką).
grabek246 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2018 @8szymon8 tak, to był główny powód dlaczego zakupiłem dłuższy nypel. Miałem ten sam problem z opieraniem sie pianownicy o pistolet Tak sitko masz odrazu w pianownicy ale pi jakims czasie trzeba go wymyc lub wymienic Yeti szlo mlekiem a nie smietana bo masz nieszczelnosc. I cisnienie wody ucieka bokiem a nie do pianownicy
Rekomendowane odpowiedzi