kubik Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Miałes CarPro Perl, mógłbys go wystawić do testu, bo podobno niektórym znikał po jednym deszczu Perl niestety dość szybko schodzi
Moderator krd Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zapomnialem o nim, tez go mamy. (Perla)
kedar Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Diamondbrite Replenish , Sonus Total Eclipse , AF Gloss !!! Raczej te mniej znane .Nielsena wszyscy znają , Valet też. +1
Maciej WTN Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Ja z Perla jestem zadowolony ale wielu dressingów nie testowałem, dlatego chętnie zobaczyłbym go w bezpośrednim starciu
SM Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Potwierdzam negatywną opinię o Perlu. Do wewnątrz jest OK, stosowałem zawsze nierozcieńczony. Na desce daje mocny połysk, chociaż mimo wszystko nie na maksa według mnie. Podoba mi się to, że po aplikacji deska w ogóle nie jest tłusta. Na zewnątrz niby również OK, ale jeden deszcz czy płukanie i koniec! W trzech różnych miejscach zostawiłem część plastików bez zabezpieczenia i dosłownie jeden dobry deszcz i nie ma po nim śladu.
Piotrek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Jak dla mnie nie ma sensu testować Glossa. Jest test na forum i opinii zbyt dobrej nie ma. AF ma chyba jakiś problem ze środkami do opon, co wypuszczą to zmywa się z pierwszym deszczem.
f1MATT Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 a co z Koch Nano Magic Plast Care ?
Moderator krd Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 No i stalo sie! Wreszcie udalo sie przejsc w faze druga, tj test wlasciwy na oponach. Procedura poczatkowa to umycie opon, w ruch poszla szczotka z twardym wlosiem oraz mikstura 150ml APC SG Red Devil, 50ml Tenzi Trucka i 800ml wody. Kazda opona zotala naprawde porzadnie wyszczotkowana. Po wyschnieciu wygladalo to tak: No i startujemy: 1. Lewy przod Zaczynamy od wentyla i idziemy w lewo. Meguiar's Endurance, Gtechniq T1, Zymol Tyre, Swissvax Pneu, Endurance i SV Pneu Endurance i T1 T1 i Z Tyre Z Tyre i SV Pneu 2. Lewy tyl Analogicznie, od wentyla w lewo. Autofinesse Gloss, Autofinesse Satin,Diamondbrite Replenish, 3M Tyre Restorer, 3M i AF Gloss AF Gloss i AF Satin AF Satin i Replenish 3M i Replenish 3. Prawy przod Od wentyla w lewo. Nielsen Brillance, Mothers Back-to-Black, Shiny Garage Back2Black, Meguiar's Endurance "stary" Endurance "stary" i Brillance Endurance "stary" i SG B2B SG B2B i Moters Mothers i Brillance 4. Prawy tyl Od wentyla w lewo. Sonus Total Eclipse, ValetPRO Traditional Tyre Dressing, Smartwax SmartDressing, Migliore Bella Lustra Tyre Glaze. Sonus i Migliore Migliore i Smartwax Smartwax i ValetPRO ValetPRO i Sonus Z takich uwag po-aplikacyjnych: - Gtechniq T1 zostawil mazy - Swissvax nieco lepiej zaczernil jak Zymol - 3M jest malo czarny - Diamondbrite jest mocno polyskliwy, w sumie jak Endurance - Smartwax ma bardzo mocna, fajna czern Co do reszty dressingow to nie moge miec zastrzezen. Robote wykonaly, opona jest po prostu czarna. Jednak dopiero proba czasowa pokaze jak beda sie spisywaly w trakcie uzytkowania. Mysle, ze za jakis czas, jak pierwsze dressingi poodpadaja to zrobie kolejny update.
FSO-Team Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zdaje sobie sprawę że każda opona to inna guma ale... Jak ocenisz Smartwax pod względem wydajności i łatwości nakładania do Brilance'a. Jaką ma konsystencję Smartwax?
Moderator krd Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Jak ocenisz Smartwax pod względem wydajności i łatwości nakładania do Brilance'a. Jaką ma konsystencję Smartwax? Brillance wydawal sie nieco mniej upierdliwy przy aplikacji, Smartwax jest taki polplynny, ale nie zelowy.
rickson Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 T1 przetarłeś po jakimś czasie? Dziwne te mazy
Piotrek Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 FSO-Team, W przypadku Smartwaxa dopisek na opakowaniu " & tires" to czysty marketnig. Po pierwszym deszczu nie ma go na oponach. Jak dla mnie dressing typowo do środka i tam sprawdza się ok. krd, Krzychu, relacja jak zwykle. Ale drobna uwaga, to nie jest Mothers Back to Black, to jest Tire Shine.
Moderator krd Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 T1 przetarłeś po jakimś czasie? Dziwne te mazy Zadnego dressingu niczym nie przecieralem. Ale drobna uwaga, to nie jest Mothers Back to Black, to jest Tire Shine. Dzieki, zle go opisalem jakis czas temu.
rickson Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 T1 przetarłeś po jakimś czasie? Dziwne te mazy Zadnego dressingu niczym nie przecieralem. I tutaj jest pies pogrzebany U mnie najlepsze efekty były po zostawieniu grubszej warstwy na kilka minut. Po tym czasie zbieram nadmiar, docieram wszystkie mazy i jest O ile dobrze pamiętam, w instrukcji radzą robić podobnie
FSO-Team Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 FSO-Team, W przypadku Smartwaxa dopisek na opakowaniu " & tires" to czysty marketnig. Po pierwszym deszczu nie ma go na oponach. Jak dla mnie dressing typowo do środka i tam sprawdza się ok. dzięki za tą opinie Efekt wizualny bardzo mi się spodobał i się podjarałem na kupno , a tu się okazuje że była by wtopa
Sucre Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Test pełna profeska Bardzo jestem ciekaw jak wyjdą pod kątem wytrzymałości.
GrzegorzLU Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Ja skusil bym sie na tego fioletowego megsa niezly efekt
JM63 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zaszalał Nie masz trochę mało ciśnienia z przodu? Chyba opona się za bardzo kładzie na zakrętach
barteklwc Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Wygląda na teście, że Turtle Wax spisał się prawie jak Endurance, zakupiłem przetesowałem, porównałem i chyba będe uzywał do roweru. To jest bardziej krem niż, żel który ma problem z wchlonięciem, na drugi dzień już blado wygląda, pachnie kiepsko i do Megsa mu duuuuuzo brakuje. Chyba jesli chodzi o polysk nie ma nic lepszego.... btw chodzilo o test nr 1
krzysiek555 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Test fajny czekamy na wyniki ,ale brakuje jednego produktu K2
karambol Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Wygląda na teście, że Turtle Wax spisał się prawie jak Endurance, zakupiłem przetesowałem, porównałem i chyba będe uzywał do roweru. To jest bardziej krem niż, żel który ma problem z wchlonięciem, na drugi dzień już blado wygląda, pachnie kiepsko i do Megsa mu duuuuuzo brakuje. Chyba jesli chodzi o polysk nie ma nic lepszego.... btw chodzilo o test nr 1 a mnie endurance wcale nie zachwyca, po pierwszym myciu znika
kubik Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 a mnie endurance wcale nie zachwyca, po pierwszym myciu znika Powiem tylko tyle.You do it wrong
Moderator Domel Opublikowano 24 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 A ktory z nich jest NAJBARDZIEJ blyszczacy ale NAJMNIEJ klejacy i przyciagajacy kurz ?
Rekomendowane odpowiedzi