Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sinnerprzetestuje ten przejazd białego kiedyś:) wypracowywac wypracowuje, ale w tym tempie cięcie zajęło by z 5 dni by uzyskać efekt jaki bym chciał, więc tu lakier jest twardy zawodnik raczej. VW bywają Scrach Resistant?

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
ja dziś malowałem plastidipem. Musisz chwycić jedną warstwe i pójdzie wszystko lub popsikaj IPA i zetrzyj mikrofibrą ;) a można było okleić... :kox:

Miałem okleić ale nie miałem taśmy pod ręką. Teraz przeklinam :wallbash:

Opublikowano

Cleaner,politura,wosk jedno za drugim czy pomiedzy czynnosciami myc caly samochód?

Opublikowano

Mam pytanie, mam QD odlane z bańki CG to z woskiem czy jakoś tak, pachnie jak guma balonowa,kupiłem na forum.Sęk w tym , że po psiknięciu i próbie starcia nie mogę tego zrobić do sucha jak na różnych filmikach na YT tylko zostaje taka rosa,kropeczki a potem widać plamki. Wycieram MF Jan pomarańczowy. Czy czymś innym próbować?

Opublikowano

jukojuko, jezeli nawet dla Roberlo robi Manzerna to nie koniecznie bedzie taka sama receptura. Smierdza inaczej :D Tyle moge powiedziec na dzis, moze za 2 tyg. sprawdze je w pracy :ad: Samo Roberlo ma bardzo dobre szplachlowki, lakiery bezbarwne i podklady :good:

Opublikowano

Fancivi

To daj znać co i jak , dwa tygodnie mogę zaczekać z opinią .

Nie chcę kupować w ciemno 3L bo co z tym później zrobić :dontknow:

Opublikowano

panowie kupiłem poorboy's black hole oraz pete's 53 które to bede kladl za pomocą BILT HAMBER SOFT FOAM APPLICATOR. pytanie brzmi- jakimi ruchami mam je nakladać- kolistymi czy wzdłóżnymi równoległymi? lakier na nowym aucie+ lekkie ryski na powierzchni.

Opublikowano
Witam, zamierzam pomalować ramę od roweru, a nie mogę znaleźć jako takiego tematu. Mógłby ktoś ogarnięy opisać mi w paru krokach jak to dokładnie wszystko powinno wyglądać żeby czegoś nie spaprać? Byłbym wdzięczny :good:

Masz mnie na miejscu i jeszcze si,e na forum pytasz ;) Niedługo przyjdzie mi nowy pistolet do malowania. Podjedź, pogadamy :)

Opublikowano

Koledzy czy SV Cleaner Fluid Regular nakładaliście może maszynowo? tak jak np. HDC Zymola? czy tylko ręcznie?

• Moderator
Opublikowano

Chat, podobno można go używać na DA, na rotacji nie jest zalecane.

Mnie nalepie szło z nim ręcznie ;)

Opublikowano

Ponawiam moje pytanie ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi a bardzo mi na niej zależy.

Chciałem przeprowadzić korektę samochodu rover 75 srebrny metalic. Mam lare epl41 (DA). Próbowałem menzerna 500 + biała gąbka flexi oraz niebieski urban pro i niestety ale za bardzo nie rusza rys. Czy nie obejdzie się bez rotacji + futro? Nie stać mnie narazie na 2 maszynę i nie mam w ogóle doświadczenia z rotacją. Są jakieś mocniejsze pasty i twardsze gąbki? A może przejechać cały samochód papierem na mokro 3000? Lakier nie wyglądał na tak zapuszczony ale pod halogenem jest tragedia. Myty ciągle na automacie i nawet tempo nie widział Poratujcie. (Wyglinkowałem go i odsmoliłem)

Opublikowano

Próbowałem na różnych. Nawet na max nie wiele działa. Właśnie nie wiem za bardzo jak to sprawdzić. Zastanawiam się czy nawet jak użyję najtwardszej gąbki i pasty to czy na DA uda się to wyprowadzić...

Opublikowano

Panowie mam pytanie w związku z pianownicą. Mam zwykłego marolexa przerobionego na pianownice i wlewam tam 30ml roztworu na 1l wody. A jak z mieszaniem roztworu do pianownicy z karchera np ? Przecież woda podawana tam jest bieżąca.

Opublikowano

panowie jak rozcieńczać IPE? będzie stosowana pod Poorboys Black Hole na którym będzie Pete's 53 ?

Opublikowano

Drążę temat i szukałem mocno ściernych past. Co ma lepszą siłę cięcia :o ? Menzerna 400, zielony korek 3m, Presta Strata Ultra Cutting, Koch chemie power cut, Scholl s02, Monello INZIO FORZA COMPOUND, czy megs 105 ? I czy jest w ogóle sens używania ich na DA z twardą gąbką bo futro na DA z tego co wiem to nie nadaje się...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.