Mess Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 sinnerprzetestuje ten przejazd białego kiedyś wypracowywac wypracowuje, ale w tym tempie cięcie zajęło by z 5 dni by uzyskać efekt jaki bym chciał, więc tu lakier jest twardy zawodnik raczej. VW bywają Scrach Resistant?
Dojnik91 Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Nikt nie jest w stanie mi nic doradzić? Prosiłbym o pomoc
wirus_kamil Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 ja dziś malowałem plastidipem. Musisz chwycić jedną warstwe i pójdzie wszystko lub popsikaj IPA i zetrzyj mikrofibrą a można było okleić... Miałem okleić ale nie miałem taśmy pod ręką. Teraz przeklinam
Fancivi Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 wirus_kamil, to na jaki kolor pomalowales? delikatnie poszoruj szczoteczka jakas twardą, moze zejdzie
wolny Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Cleaner,politura,wosk jedno za drugim czy pomiedzy czynnosciami myc caly samochód?
wirus_kamil Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Fancivi, na biały ale nie podoba mi się i zdrapuje nudziło mi się to sobie znalazłem zajęcie
jukojuko Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Panowie i Panie warto zawracać sobie głowę tymi pastami ? http://www.shinearama.co.uk/roberlo-robercar-c900-high-cut-liquid-compound-1l.html http://www.shinearama.co.uk/roberlo-robercar-f910-fine-cut-liquid-compound-1l.html http://www.shinearama.co.uk/roberlo-robercar-uf920-ultra-fine-polish-1l.html Może to Menzerna lub 3m pod inną nazwą
rustin Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Mam pytanie, mam QD odlane z bańki CG to z woskiem czy jakoś tak, pachnie jak guma balonowa,kupiłem na forum.Sęk w tym , że po psiknięciu i próbie starcia nie mogę tego zrobić do sucha jak na różnych filmikach na YT tylko zostaje taka rosa,kropeczki a potem widać plamki. Wycieram MF Jan pomarańczowy. Czy czymś innym próbować?
lakikwap Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 wirus_kamil, jakiś tar remover i zejdzie banalnie. rustin, spróbuj mniej psikać i przydała by się lepsza fibra.
Fancivi Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 jukojuko, jezeli nawet dla Roberlo robi Manzerna to nie koniecznie bedzie taka sama receptura. Smierdza inaczej Tyle moge powiedziec na dzis, moze za 2 tyg. sprawdze je w pracy Samo Roberlo ma bardzo dobre szplachlowki, lakiery bezbarwne i podklady
jukojuko Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 Fancivi To daj znać co i jak , dwa tygodnie mogę zaczekać z opinią . Nie chcę kupować w ciemno 3L bo co z tym później zrobić
alf Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2013 panowie kupiłem poorboy's black hole oraz pete's 53 które to bede kladl za pomocą BILT HAMBER SOFT FOAM APPLICATOR. pytanie brzmi- jakimi ruchami mam je nakladać- kolistymi czy wzdłóżnymi równoległymi? lakier na nowym aucie+ lekkie ryski na powierzchni.
booohal Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Witam, zamierzam pomalować ramę od roweru, a nie mogę znaleźć jako takiego tematu. Mógłby ktoś ogarnięy opisać mi w paru krokach jak to dokładnie wszystko powinno wyglądać żeby czegoś nie spaprać? Byłbym wdzięczny Masz mnie na miejscu i jeszcze si,e na forum pytasz Niedługo przyjdzie mi nowy pistolet do malowania. Podjedź, pogadamy
Chat Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Koledzy czy SV Cleaner Fluid Regular nakładaliście może maszynowo? tak jak np. HDC Zymola? czy tylko ręcznie?
rustin Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Użuywam go bardzo mało, to jakiej MF używać? Jan pomarańczowy chłonny jest.
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Maja 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Chat, podobno można go używać na DA, na rotacji nie jest zalecane. Mnie nalepie szło z nim ręcznie
Piotrek Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 wirus_kamil, Prickbort na szmatkę i jedziesz. Schodzi jak marzenie.
Dojnik91 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Ponawiam moje pytanie ponieważ nie uzyskałem odpowiedzi a bardzo mi na niej zależy. Chciałem przeprowadzić korektę samochodu rover 75 srebrny metalic. Mam lare epl41 (DA). Próbowałem menzerna 500 + biała gąbka flexi oraz niebieski urban pro i niestety ale za bardzo nie rusza rys. Czy nie obejdzie się bez rotacji + futro? Nie stać mnie narazie na 2 maszynę i nie mam w ogóle doświadczenia z rotacją. Są jakieś mocniejsze pasty i twardsze gąbki? A może przejechać cały samochód papierem na mokro 3000? Lakier nie wyglądał na tak zapuszczony ale pod halogenem jest tragedia. Myty ciągle na automacie i nawet tempo nie widział Poratujcie. (Wyglinkowałem go i odsmoliłem)
kubik Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Kontrolujesz czy nie zatrzymuje Ci talerza? Na jakich obrotach pracujesz?
Dojnik91 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Próbowałem na różnych. Nawet na max nie wiele działa. Właśnie nie wiem za bardzo jak to sprawdzić. Zastanawiam się czy nawet jak użyję najtwardszej gąbki i pasty to czy na DA uda się to wyprowadzić...
Sebek96 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Panowie mam pytanie w związku z pianownicą. Mam zwykłego marolexa przerobionego na pianownice i wlewam tam 30ml roztworu na 1l wody. A jak z mieszaniem roztworu do pianownicy z karchera np ? Przecież woda podawana tam jest bieżąca.
alf Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 panowie jak rozcieńczać IPE? będzie stosowana pod Poorboys Black Hole na którym będzie Pete's 53 ?
Dojnik91 Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 Drążę temat i szukałem mocno ściernych past. Co ma lepszą siłę cięcia ? Menzerna 400, zielony korek 3m, Presta Strata Ultra Cutting, Koch chemie power cut, Scholl s02, Monello INZIO FORZA COMPOUND, czy megs 105 ? I czy jest w ogóle sens używania ich na DA z twardą gąbką bo futro na DA z tego co wiem to nie nadaje się...
Rekomendowane odpowiedzi