Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AMS,

WD 3.200 - ok 200-240 zł - 1400 W, 68l/sec

WD 3.300 - ok 280-300 zł 1400W, metalowy pojemnik na wodę, 68l/sec

WD 3.500 P - ok. 360 zł 1400 W, funkcja wydmuchu oraz możliwość podpięcia elektronarzędzi,

WD 5.400 - ok. 480-500 zł - 1800W, 80l/sec

No i czy warto kupować coś droższego, skoro chcę tylko odświeżyć tapicerkę w samochodach w domu i ewentualnie odświeżyć kilka dywanów.

Ja użytku prywatnego (pranie max 10 samochodów/rok i jakiś dywan domowy) kupiłem SE 4001 i jestem bardzo zadowolony - cena wraz ze ssawką do tapicerki ok 750 zł.

Sam myślę o zakupie jakiegoś odkurzacza do piachu, gdyż 4001 mi szkoda i na chwilę obecną tyle przeanalizowałem w tych cenach.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
AMS,

WD 3.200 - ok 200-240 zł - 1400 W, 68l/sec

WD 3.300 - ok 280-300 zł 1400W, metalowy pojemnik na wodę, 68l/sec

WD 3.500 P - ok. 360 zł 1400 W, funkcja wydmuchu oraz możliwość podpięcia elektronarzędzi,

WD 5.400 - ok. 480-500 zł - 1800W, 80l/sec

No i czy warto kupować coś droższego, skoro chcę tylko odświeżyć tapicerkę w samochodach w domu i ewentualnie odświeżyć kilka dywanów.

Ja użytku prywatnego (pranie max 10 samochodów/rok i jakiś dywan domowy) kupiłem SE 4001 i jestem bardzo zadowolony - cena wraz ze ssawką do tapicerki ok 750 zł.

Sam myślę o zakupie jakiegoś odkurzacza do piachu, gdyż 4001 mi szkoda i na chwilę obecną tyle przeanalizowałem w tych cenach.

A se 4001 to juz typowo pioracy czy tylko odkurzacz z mozliwoscia wsysania mokrego syfu?

Opublikowano

Wracając do tematu AIO z poprzedniej strony

Ma ktoś z Was porównanie AG UDS do AB Cherry Glaze?

Warto dołożyć do UDS?

Który będzie lepiej wypełniał i dłużej się utrzymywał?

• Moderator
Opublikowano
Muszę dziś zabezpieczyć nowe felgi. Czy HDC nada się pod FK1000. Nie mam innego cleanera pod ręka.

Troche szkoda HDC, ale jak nie masz innego cleanera to go uzyj by oczyscic powierzchnie felg, a pozniej przemyj bardzo porzadnie zmywaczem badz ipa by miec jalowa powierzchnie pod FK1000.

Opublikowano
Muszę dziś zabezpieczyć nowe felgi. Czy HDC nada się pod FK1000. Nie mam innego cleanera pod ręka.

Troche szkoda HDC, ale jak nie masz innego cleanera to go uzyj by oczyscic powierzchnie felg, a pozniej przemyj bardzo porzadnie zmywaczem badz IPA by miec jalowa powierzchnie pod FK1000.

Dziękuję za rzeczową odpowiedz.

Opublikowano

escimo, ktm950, dzieki koledzy, chce go zamowic wlasnie do plastikow i przy okazji do uszczelek bedzie.

Jeszcze jedno pytanko jaki najlepszy aplikator do nakladania cleanera np. megs up, lusso revitalizing creme?

Opublikowano

U mnie i paru innych osób z forum Dionysus na uszczelkach zewnętrznych utrzymywał do pierwszego deszczu, pozostawiając później brzydkie plamy. Nie wiem, może u kolegów, którzy Ci go polecają było inaczej :idea:

Opublikowano

Jestem zawiedziony pracą z Zymolem hdc na rotacji... To zasychanie i pylenie mnie denerwuje. Do tego jakoś nie doświadczyłem mega efektu WOW. Pytanie czy z cleanerem Lusso lepiej się pracuje na rotacji niż z HDC?

Opublikowano

Jaki Cleaner i Pad użyć po korekcie Meguiar's Ultimate Compound a przed nałożeniem Duragloss 601 & 111?

Opublikowano
Jaki Cleaner i Pad użyć po korekcie Meguiar's Ultimate Compound a przed nałożeniem Duragloss 601 & 111?

W Twoim pytaniu jest odpowiedź #601 to cleaner. Nakładac #601 i #111 mozesz słoneczkiem.

Opublikowano

Zamierzam odnowić swój lakier. Czy taka kolejność wykonywanych czynności jest prawidłowa?

1. Mycie

2. Suszenie

3. Glinkowanie

4. Mycie

5. Suszenie

6. Korekta lakieru(tj zestaw menzerny)

7. IPA do inspekcji

Czy to wystarczy. Czy muszę koniecznie jakiś cleaner kupić, i Jeżeli tak to pod jaki podpunkt ma zostać dopisany?

Opublikowano

jabol3k, wg mnie punkt 2 możesz wywalić bo i tak będzie auto zaraz mokre po glinkowaniu

Cleaner i wosk to w kolejności 8 i 9 ;)

Reszta OK.

Jak mówi jedno z prawideł IPA to nie cleaner, więc wg mnie jest wymagany.

Opublikowano

Siemasz.

Drodzy forumowicze, mam do was pytanie.

Macie może jakiś pomysł na usunięcie kleju typu superglue z kokpitu samochodu ? : )

Opublikowano

krz_p, dawałem bardzo malutko 2-3 malutkie ziarenka na pad mimo to słaba przyjemność pracowanie z hdc jak dla mnie :dontknow:

Opublikowano

Ok. I jeszcze 1 pytanie. Mienowicie, Czy przed tymi wszystkimi czynnościami tj, glinkowanie korekta itp, muszę usunąć nakładany wcześniej wosk koloryzujący sonaxa? jeżeli tak to czym?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.