Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zadałem pytanie dotyczące cleanera, tzn. czy stosować go przed IPA, a nie czy stosować IPA.

To może jednak wróćmy do meritum:

A jak z tą lampą? Jak sobie radzicie z inspekcją lakieru?
  • Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

2 szybkie pytanka:

- politurki tj.: black hole, czy withe diamond nakładam maszynowo, aż do wypracowania, czy nakładam, trochę popracuje, następnie czekam do wyschnięcia i wycieram MF tak jak wosk?

- Czy dokładnie oszyszczona ze wszystkiego powierzchnia, ale jednak posiadająca wosk, lub inne dobrodziejstwa nadaje się do polerowania, czy wpierw trzeba jeszcze usunąć te warstwy cleanerem i ewentualnie IPA?

Opublikowano

Witam, w niedługim czasie zamierzam położyć na lakier wosk DJ BlueVelvet. Jaki polecacie cleaner do ręcznego pozbycia sie niewielkich swirli (w zasadzie to jeszcze nie swirle tylko takie małe ryski tu i ówdzie które widać w pełnym słońcu). Aktualnie posiadam DJ lime Prime ale nie wiem czy da radę a nie chcę robić dwóch podejść. Z góry dzięki za odp.

Opublikowano
Jaki polecacie cleaner do ręcznego pozbycia sie niewielkich swirli

Megsowy UC + tricolor

Ten cleaner, który masz jest już leciutko ścierny, więc jeśli nie daje rady to: UC a potem DJLP przed woskiem.

Opublikowano
Zawsze daje się aż tyle pasty? Czy to specyfika futra? Ja dawałem znacznie mniej i ładnie szło.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... hEPo#t=85s

Akurat tutaj dał więcej pasty żeby mu się zaraz nie wypracowała, bo pracował inna techniką -

Polerowanie lakieru przy użyciu małej wełny Felxipads oraz pasty Menzerna FG500. Prędkość 2100 + mocny docisk, następnie 2700 obrotów przy minimalnym docisku.
Opublikowano

Będę montował nowy tłumik z końcówką z nierdzewki - czym ją posmarować żeby trochę ułatwić sobie później jej pielęgnację? FK 1000p coś tutaj zdziała?

Opublikowano

Do pracy ręcznej, który lepszy , by usunąć drobne ryski i swirle?

MEGUIARS ULTIMATE COMPOUND

czy

MEGUIARS SWIRLX

Ostatnio używałem PB SSX 2.5, ale niespecjalnie jestem zadowolony z efektu.

Opublikowano
Czy w jakiś sposób z myjki bosch aquatak 1250 da się zrobić pianownice?

Chcesz myjkę przerobić na pianownicę ? Nie prościej będzie dokupić pianownicę PA do myjki ;)

Opublikowano

Mam zamiar kupić polerkę K2 lub Graphite. Panowie: co jeszcze do niej potrzebuję. Rozumiem, że na pewno:

1) Zestaw Past Polerskich do twardych lakierów Menzerna 3-Pack 250ml (wymienię sf4000 na kocha antihologram) - 115zł

2) Flexipads Talerz mocujący z rzepem 125mm ultra miękki - 61,74zł

3) Flexipads Talerz mocujący 75mm miękki - 42,28zł

Jakie gąbki do tego? Będę tym robił tylko 3 auta (Leon czarna perła; Bora bordowa; Berlingo kawa z mlekiem). Mam jeszcze colli 476 - do tego też jakaś gąbka by była potrzebna prawda?

Oczywiście chcę kupić to dosyć tanio.

Opublikowano

Panowie czy atomizer od IronX'a (taki sam chyba dodawany jest w sklepie SCS do QD FK 425) będzie dobry do środka od smoły Valet Pro citrus tar&glue remover ?

Kiedys używałem zwykłych ale fajnych atomizerów od buteleczek 250ml do RenoFlash'a i szybko się psuły :x

Opublikowano
Mam zamiar kupić polerkę K2 lub Graphite. Panowie: co jeszcze do niej potrzebuję. Rozumiem, że na pewno:

1) Zestaw Past Polerskich do twardych lakierów Menzerna 3-Pack 250ml (wymienię sf4000 na kocha antihologram) - 115zł

2) Flexipads Talerz mocujący z rzepem 125mm ultra miękki - 61,74zł

3) Flexipads Talerz mocujący 75mm miękki - 42,28zł

Jakie gąbki do tego? Będę tym robił tylko 3 auta (Leon czarna perła; Bora bordowa; Berlingo kawa z mlekiem). Mam jeszcze Colli 476 - do tego też jakaś gąbka by była potrzebna prawda?

Oczywiście chcę kupić to dosyć tanio.

Kup sobie gąbki 3M , Zieloną , żółtą i niebieską , 150 i 80 mm. Do coliego słoneczko od

megsa będzie :good:

Panowie czy atomizer od IronX'a (taki sam chyba dodawany jest w sklepie SCS do QD FK 425) będzie dobry do środka od smoły Valet Pro citrus tar&glue remover ?

Wydaje mi się , że nie za bardzo , ja używam tego od dłuższego czasu

http://showcarshine.pl/opakowania-i-ety ... izer-.html

i działa jak należy .

Opublikowano
Kup sobie gąbki 3M , Zieloną , żółtą i niebieską , 150 i 80 mm.

to rzeczywiście będzie miał tanio.... ;)

weź ABW,za jedną 3M będziesz miał komplet ABW,a pracuje mi się nimi lepiej niż bdb

i jako początkujacemu polecam Ci mniejsze średnice-np 125mm-będzie Ci łatwiej prowadzić,szczególnie na drzwiach,błotnikach,fakt-więcej przejazdów musisz zrobić,ale nie będzie Ci wyrywać maszyny tak z ręki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.