Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mlodycom, zasadowe piany z wysokim ph (14 np Tenzi Super Green czy Truck) faktycznie mocno naruszają wosk, te z neutralnym (około 7) są bezpieczne i go nie zmyją, Espuma i SG Friut Snow Foam są bezpieczne ale miałem wrażenie ze SG dawało lepsza pianę no i jest chyba tańsza, co do właściwości myjących chyba wypadają podobnie, poza tym zawsze można dodać odrobinę APC

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje u którego partnera znajdę cienkie butelki PET o pojemności 250ml? Zamówiłem z obrazka cienkie a przyszły niskie beczułki :/

Opublikowano
Yasiek, jeśli chodzi o poniższą to kupuję je w MOTOGO
z carOK swego czasu brałem :)

Panowie zużyłem na Mondeo MK3 hatchback ok 150ml Menzerny FG400 ,
mi więcej zejdzie na s3 8l :( starsznie zrysowany
Opublikowano

Hej :) Takie głupie mam pytanie ;) jak radzicie sobie z padającymi spryskiwaczami? Praktycznie muszę codziennie wymieniać bo padają... macie jakieś sprawdzone?

Opublikowano

Polecicie jakiś wosk w przystępnej cenie, który można zaaplikować DA bezpośrednio po UC ? Meg's NXT Generation Tech Wax 2.0 tylko cena niezbyt.

Opublikowano

Witam mam pytanko co do odsmalania i deironizacji.Kiedy nakładać prickbort i ironx,spłukiwać auto między nimi?? przed myciem auta i pianą ,po myciu na 2 wiadra?rozprowadzać pędzelkiem czy tylko spryskiwać??pozdro :)

Opublikowano

Bukaj, ja robię tak:

1. Prickbort

2. Piana

3. Płukanie, czekam aż trochę przeschnie

4. Iron

5. Piana

6. Płukanie

7. Mycie

8. Glinka

9. Mycie

10. Wycieranie

11. Cleaner

12. Wosk

Opublikowano

kamilgt dzieki za odp, widze ze na sam początek kładziesz Prickbort ,wystarczy spryskać ,czy rorozprowadzac pedzelkim jak jest na opkaowaniu??przed tym zmywasz brud wodą??

Opublikowano

psikasz po prostu bez używania pędzelka ;) jeśli auto lekko brudne to nie musisz nic spłukiwać. Jeśli natomiast masz mocno brudne to można użyć piany, spłukać poczekać aż przeschnie i wtedy psikać

Opublikowano

Witam

planuję po ręcznej korekcie UC i przetarciu IPA zaaplikować wosk Natty's Red, jednak sporo czytałem, że konieczny jest cleaner. Czy bez niego wosk będzie mniej trwały? Chcę wziąć PB Pro Polish 2 jeśli będzie niezbędny.

I jeszcze pytanko, czy NR można po myciu traktować BSD?

Opublikowano

Czy po zastosowaniu glini, potem poorboys profesional polish, przecierać izopropanolem ? Zależy mi aby wosk posiedział jak najdłużej. Wosk to collinite 476. Swoją drogą to myślałem że ten poorboys usunie mi troche chociaż małe ryski.

Wszystko wykonuję recznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.