mavq Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Możesz umyć, ale skóra tego nie lubi, dlatego też nie ryzykowalbym i kupił Colourlock soft
Quest Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Gdzieś w dziale pokaż swój blask widziałem świetnie wykonaną zaprawkę porysowanego zderzaka domowym sposobem, ale nie mogę tego znaleźć. Czy mógłby ktoś z was napisać jak dobrze zrobić zaprawkę na rysy na zderzaku.
pardi Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 KoKoS89, w tym przypadku lepsze od APC będzie szare mydło a potem odżywka.
nieznany15 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 http://i.imgur.com/zaQDnwS.jpg Felgi chińczyki nie wiem czy to polerowane czy jakie, zastanawiam się czy mogę bez obaw potraktować je Tenzi Prix?
chris18404 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Ludzie, jak sprawdzacie bezpieczniki w aucie za pomoca multimetra wyciągacie każdy z osobna bezpiecznik czy jak są na swoim miejscu przykladacie sondy bez ich wyciagania sprawdzacie ciagłość??????
pitazz Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Stosował ktoś kiedyś Autoglym Paint Renovator na maszynie DA?Czy ma to podobne działanie do Aultimate Compound od Megsa?Bo nie wiem czy działać tym na maszynie do szybkiego odświeżenia i usunięcia utlenienia lakieru czy czyms innym... Jeżeli maszyna to czy biała gąbka flexi czy uda sie coś zdziałać czerwoną urbana?
virllix Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Ludzie, jak sprawdzacie bezpieczniki w aucie za pomoca multimetra wyciągacie każdy z osobna bezpiecznik czy jak są na swoim miejscu przykladacie sondy bez ich wyciagania sprawdzacie ciagłość?????? Bezpiecznik sprawdzasz wzrokowo, jak przepalony to od razu widać. Chyba że to jakiś zabudowany to wyciągasz i przedzwonić trzeba.
LoOkas Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Jaki polecacie szampon z woskiem i nadającym się aplikować z pianownicy.
Tommy Lee Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 nieznany15, felgi maja polerowane ramiona ale najprawdopodobniej są jeszcze zabezpieczone klarem wiec można spokojnie stosować Prixa LoOkas, Valet Pro Poseidn Carnauba Wash, faktycznie auto po nim kropelkuje, tylko uważaj żeby nie przysychał na lakierze bo robią się zacieki
Novus Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Siema, powiedzcie mi czy kropki lotnej rdzy z lakieru, zderzaka mogę pozbyć się Iron X? Nic się nie stanie jak psikne na plastik (listwy?),lakier? Dzięki za szybką odpowiedź Możesz psikać
osabzyk Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 Witam Planuje w najbliższym czasie taką akcję: Mycie zasadnicze na myjce + rękawica Glinka - jako poślizg woda z CAR SHAMPOO AUTOGLYM Mycie na dwa wiadra - CAR SHAMPOO AUTOGLYM RADIANT WAX POLISH AUTOGLYM - SRP collinite 476 I teraz czy robić IPA przed SRP czy po ale wtedy obawiam się że "zniknie" efekt "korekty" czy może odpuścić sobie IPA ???
mavq Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2014 osabzyk, nie masz jakiegoś cleanera dedykowanego pod sealenty? Ja bym na umyty wyglinkowany itd. odtłuścił lakier IPA i położył na to Colli. A jeśli chcesz koniecznie użyć SRP to tak jak przedmówca nie przecieraj IPA.
Emil.66 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 A co lepiej wziąć? Iron'X czyli GYEON Q2M Iron ? jakieś większe różnice na plus Iron'X? Dzięki
Moderator krd Opublikowano 27 Lipca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Emil.66, jak chcesz budzetowiej to polecam SG Iron Off v3 Dziala tak samo dobrze a wychodzi nieco taniej
niron Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Zaraz ide myć auto. kolor szary metalik coś w ten deseń. Zaczynam przygodę dopiero i podpieram się budżetowymi kosmetykami. Dzisiaj chcę nałożyć politurę od sonaxa, w czerwonym opakowaniu. Mam aplikator p-ball. Rozumiem że nakładam, rozporwadzam, czekam az podeschnie i śmigam aplikatorem aż do wypracowania. Koliste ruchy ? Pytam bo robiłem mała próbę i zbytnio nie widać efektu Pozdrawiam
Procent Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 ruchy ja robię góra-dół. w trakcie nakładania.poleruję finalnie kolistymi ruchami
mario704 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Panowie Prima Amigo to cleaner,AIO czy może glaze? Tak czytam ten opis i głupieje.Skoro to cleaner to czemu zawiera "uszczelniacze"-przynajmniej z tego co jest napisane tu http://showcarshine.pl/1726-prima-amigo ... -look.html "Prima amigo to niesamowity polimerowy glaze który oczyszcza lakier i delikatnie wypełnia mikroniedoskonałości przygotowując całość do nałożenia wosku lub sealant-u."
Eidos71 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 mario704 - ja traktuję Amigo jako cleaner - oszust (przez wypełniacze). Świetnie - wg mnie - nadaje się pod wosk, pod sealanty wolę inne produkty (lub ich całkowity brak)
ludwik93 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Na jakim biegu DA pracować z Menzerna ?? Rozprowadzam na 1, wypracowywuje na 4 i schodzę do 2 ?? I spytam jeszcze, czy te same prędkości do pracy z futrem ?? Pozdrawiam
Yasiek Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 ludwik93, chyba lekturę forum trzeba powtórzyć DA z futrem słabo się rozumie. Do DA najlepiej kupić pady z mikrofbry jak chcesz ciąć. Na DA przy cięciu ja zawsze łapię 5-6 bieg. Wygląda na to że teorię wziąłeś z rotacji a kupiłeś sobie DA...
ludwik93 Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Yasiek, właśnie futro flexi kupiłem ale rotacje też mam w planach także nie zginie, póki co to żadnych vagów nie mam zamiaru ciąć także pady na auto pokroju renault stykną te prędkości co pisałem mogą być tak ??
pitazz Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2014 Witam...Ponawiam pytanie...Pracował ktoś może kiedyś na maszynie DA produktem Autoglym Paint Renovator?Bo mam jego sporo i chciałbym go jakoś wykorzystać....A czytałem że jest on porównywalny z Ultimate Compound od Megsa.i ewentualnie jakim padem działać?pozdrawiam
MarcinSC Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 tak orientacyjnie, ile mogę zużyć pasty 3M na corsę c (lakier dość mocno zjechany) chodzi mi o mililitry co chciałem spróbować 3M zamiast menzerny a mam sklep co rozlewa zielony i niebieski korek
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Lipca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2014 MarcinSC, 30-40 ml każdej z past Ci wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi