Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jelex, Jak najbardziej.

Dziękuję za odpowiedź.

Jeśli chciałbym używać aktywnej piany jako środka APC, to w jakich proporcjach/ilościach rozcieńczyć go z wodą demineralizowaną ? W przypadku aktywnej piany to jakieś 30-50ml na litr, czy tutaj podobnie czy jednak większe stężenie?

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
powalla, niby to kopia rupesa lhr 15. dlatego pytam, rupes już w użyciu jakiś czas jest...

To nie jest kopia Rupesa, a tym bardziej lhr15, który ma skok 15mm.

Jedyne co chińczyki skopiowały, to duży skok w DA.

Opublikowano
Czym najlepiej i najbezpieczniej usunąć taśmę dwustronną z felg, po starych odważnikach ? :o

Najlepiej i najszybciej takim czymś

tarcza.jpg

Opublikowano

Szukam myjki w cenie około 3000 złotych, najlepiej Karcher, rozważam hd 5/15c i 6/13c. Oczywiście będę chciał dokupić pianownice. Używa ktoś, może jakieś alternatywy ?

Opublikowano

Future jeśli masz taki większy budżet to rozejrzyj się za jakimś modelem Kranzle, nówka z niższych serii albo używka po przeglądzie

Opublikowano

W grę wchodzi tylko nowka, że względu, że będzie brana na f-vat. Można do tych myjek podłączyć zewnętrzną pianownice ?

Opublikowano

Future, tak... -- dobierzesz lance pianujące z odpowiednim adaptorem do myjek Kranzle’a i Nilfisk’a.

Opublikowano
Szukam myjki w cenie około 3000 złotych, najlepiej Karcher, rozważam hd 5/15c i 6/13c. Oczywiście będę chciał dokupić pianownice. Używa ktoś, może jakieś alternatywy ?

Dotacja :-]:-]:-]

Ja mam hd 5/16c bodajże z zewnętrzną pianownicą PA i jest bajka

Opublikowano

Tak z czystej ciekawości, który z nich jest bardziej ścierny :?:

Meguiar’s Clear Coat Safe Rubbing Compound 473ml vs Meguiar’s Ultimate Compound

I czy ktoś wie do czego można przyrównać ten "pierwszy" :?:

Opublikowano

Co prawda pierwszego nie używałem, ale na moje to UC będzie bardziej ścierny. Natomiast pierwszy to coś jak cleaner.

Ale mogę się mylić, bo nie miałem tego w ręku.

Opublikowano

Witam, zamierzam kupić sealant #111 DG oraz Bonding Agent #601 i nie wiem czy potrzebuje jeszcze cleanera, czy #601 wystarczy.

Opublikowano
Czym najlepiej i najbezpieczniej usunąć taśmę dwustronną z felg, po starych odważnikach ? :o

Najlepiej i najszybciej takim czymś

Obrazek

Shiny Garage New T&G

[ Dodano: 17 Lipiec 2014, 15:13 ]

Witam, zamierzam kupić Sealant #111 DG oraz Bonding Agent #601 i nie wiem czy potrzebuje jeszcze cleanera, czy #601 wystarczy.

cleaner musi być. moze #671, #652, Squeaky Clean. ja używam #501 i jest :good:

Opublikowano

Ja nie używam dodatkowego cleanera tylko 601+111 i też trzyma się jak zły. Właśnie dzisiaj po długiej przerwie zarzuciłem takie kombo na auto.

Opublikowano
Mogę dodać do szamponu trochę Iron X ?

Możesz, ale nie rób tego, bo będziesz śmierdział razem z rękawića/gąbką.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedną. Posiadam APC od CG to toksycznie zielone. Trzeba je rozrabiać czy starczy po prostu używać bezpośrednio na tworzywo ? Pytam ponieważ mam wrażenie, że po spryskaniu roztwór jest jakby klejący. Na opakowaniu nie znalazłem wskazówek.

Opublikowano

Witam moje autko bedzie cale malowane i polerka i czy fg500 pf2500 i sf400 da rade po papierze 1500 potem 2000 i 3000 ??

Opublikowano
da rade po papierze 1500 potem 2000 i 3000 ??

a konieczne jest takie ostre cięcie lakieru ? lakiernik nie potrafi przyzwoicie rozlać czy po prostu ma być lusterko

zestaw past jak najbardziej ok.

tylko jeszcze tak nawiasem mówiąc zna ktoś róznicę między fg400 a fg500 ?

Opublikowano

No wiesz komory nie posiadam a brud trzeba czyms sciagnac chodzi mi glownie tez o zero rys no co pisac tak zeby bylo po korekcie zadne pajaczki czy cos

Opublikowano
da rade po papierze 1500 potem 2000 i 3000 ??

a konieczne jest takie ostre cięcie lakieru ? lakiernik nie potrafi przyzwoicie rozlać czy po prostu ma być lusterko

zestaw past jak najbardziej ok.

tylko jeszcze tak nawiasem mówiąc zna ktoś róznicę między fg400 a fg500 ?

FG 400 lepiej tnie i "wykańcza". Chyba jest bardziej tłusta od FG 500 ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.