luke Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Czym szybko i skutecznie usunę wosk Colli 465s z dołków po odpryskach kamieni na lakierowanym czarnym zderzaku? Czy IPA da radę?
ktm950 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 luke, IPĄ raczej nie ruszysz zaschniętego Colli. Ja bym próbował ludwikiem + rękawicą, mocnym APC i pędzelkiem - czymś takim.
Bastek1980 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 mati373737, będę szukał tak jak mówisz u partnerów forum. Zastanawia mnie tylko, czy warto inwestować z pady z mikrofibry dedykowane do polerek DA? Czy dla laika będzie jakaś różnica w łatwości pracy i osiąganych efektach? Będzie różnica. W łatwości pracy i osiąganych efektach. Do padów mikrofibrowych polecam pasty scholla. Jeśli masz zmęczony lakier S03, jeśli lekko s17+. W takim wypadku jaka pasta wykończeniowa do tych mikrofibrowych padów? I jakiego typu pady mikrofibrowe? Pewnie będę zaczynał od s17+
greghoryy Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam czy jest jakiś sposób aby uratować listwy chromowe w audi a6 c5. Posiadają dość głębokie rysy. Wcześniejszy właściciel pomalował listwy czarnym sprayem, wszystko zmyłem ale listwy okazały sie strasznie porysowane. Czy jest jakiś konkretny środek do chromu czy szykowac sie na wymiane wszystkich listew? z góry dzięki za odpowiedz pozdrawiam
Tommy Lee Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Pytanko odnośnie wosku Lusso Oro 240mlZakupiłem ostatnio i faktycznie jest jak krążek hokejowy, bo lata po pudełku. Przesmarowałem do testów kawałek i jest mega wydajny. Niepokoi mnie otwieranie i zamykanie pudełka. Naprawdę trzeba się tak namęczyć aby go otworzyc i zamknąć? to prawda zamykanie i otwieranie puszki to masakra jak na wosk za około 140zl (duza puszka) poza tym jest bardzo przyjemny w pracy, no i ten kokosowy zapach
exantuss Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Cześć, mam pytanie co będzie najlepsze do przygotowanie plastików, kokpitu to położenie dresingu. Shiny Garage Interior Cleaner czy APC SG lime (nie wiem w jakim stężeniu będzie bezpieczne) a może zymol vinyl cleaner? Drugie pytanie po jakim czasie polerować carbona z lakieru?
AMS Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jest cos na metalowe/chromowane zderzaki jesli chodzi o wyczyszczenie jakby rdzawych kropek?
Sabat Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 exantuss Przyjemniej pracuje się Interior Cleaner ( zawsze wożę ze sobą), jak ogarniam całe auto to używam APC Lime 1:10 i przecieram mokrą MF później.
Manniek66 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Cześć chłopaki Mam problem ze swoim autkiem kupionym około miesiąc temu. Chciałem doprowadzić lakier do porządku. Prawy bok jest cały jakiś pokiereszowany, mnóstwo drobnych ledwo widocznych aczkolwiek irytujących rys. Tak jakby ktoś kiedyś szorował papierem ściernym po lakierze Na początek kupiłem UC, do tego chcę dokupić glinkę oraz wosk FK1000. Taki zestaw da radę ogarnąć te zarysowania i sprawić żeby lakier budził banana na twarzy ? Auto to fiat seicento z 99 r. Za duże fotki. Już poprawione, przepraszam - dopiero się tu zadomawiam
Mess Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 exantuss, Interior Cleaner i Lime APC 1:10 będą się głównie różnić zapachem. Więc jeśli Cię stać i lubisz pracować z kosmetykiem który genialnie pachnie To Interior będzie lepszym wyborem. Jeśli bardziej cenisz ekonomie to Lime wygra Siłę działania maja podobną, zostaję kwestia doznań
Ronol Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Na aucie lezy reszta FK, czy moge poloyc WD i ta warstwe przykrec DG#951 ? czy to kanpka ktra mi spłynie przy pierwszym lepszym deszczu ?
pablogda Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Pytanie z innej beczki- całkowicie nie motoryzacyjne. Czy mogę posmalcować nagrobek z granitu woskiem samochodowym, np. Colli 465s??
mlodycom Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 czy po położeniu lakieru zaprawkowego 1 warstwy powinienem zmatowić wodnym i położyć drugą warstwę bazowego czy nie matowić ? a następnie klar matowić przed następną warstwą klaru ? i przed każdą kolejną warstwą klaru też matowić ?? kurcze operowanie tym małym pędzelkiem w okolicach progów nie należy do prostych czynności
exantuss Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dzięki wielkie za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie, do odszczurzenia alusów ValetPRO Blue Gel będzie dobry (jakie stężenie będzie najlepsze) później dragon's breath lub SG? Możecie coś jeszcze polecić do regularnego mycia felg? Co jaki czas można używać tych silniejszych środków?
Sabat Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2014 Do regularnego mycia SG Wheel Cleaner 1:10 ValetPRO Blue Gel jest stosowany bez rozcienczenia lub 1:5 W sobotę będę robił porównanie SG Iron OFF v3 , Prix, Dragon Breath jakby co
booohal Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pytanie z innej beczki- całkowicie nie motoryzacyjne.Czy mogę posmalcować nagrobek z granitu woskiem samochodowym, np. Colli 465s?? Jak najbardziej. Nie będziesz w tej kwestii odosobniony.
demon220 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Co lepiej kupić ? Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam czy Shiny Garage Fruit Snow Foam Neutral pH ?
coded Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Nie wiem czy to dobry wątek. Gdzie kupić produkty SV? Niby jest nasz polski sklep, ale jest może jeszcze jakiś dystrybutor? Jaki sklep internetowy polecacie? Może być za granicą
pablogda Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 @booohal dzięki wielkie za odpowiedź
rafo1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Długo szukałem i nic nie znalazłem. Posiadam myjkę Karcher HD 6/13 i zastanawiam się czy jest sens dokupić pianownicę. Przyda się, czy tylko fajnie wygląda ? Karcher sam pobiera sobie płyn i tworzy "pianę" - wiadomo jaką Tak więc czy z pianownicą zużyję mniej aktywnej piany ? Czy jest ona mi zbędna ? Do ogranięcia 3 samochody (mycie raz w tygodniu).
Fiszer Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 rafo1, bardzo slabo musiałeś szukac. Ori pianownica daje tylko mleko. Do kupisz pa i bedziesz mial w końcu piane ktora spelnia swone zadanie
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Gdzie kupić produkty SV? Niby jest nasz polski sklep, ale jest może jeszcze jakiś dystrybutor? Jaki sklep internetowy polecacie? Może być za granicą Nasz Polski sklep jest jedynym dystrybutorem SV na PL. Obecnie asortyment jest mocno przetrzebiony ale ponoć niebawem ma zostać uzupełniony. Zakupów w innym Państwie, "legalnie" z wysyłką do PL nie zrobisz - zostaniesz odesłany do sklepu w Polsce. Jedyne wyjście to jeśli masz kogoś znajomego w UK lub u naszych zachodnich sąsiadów. Zwróć tylko uwagę na ceny - u nas "jest taniocha"
exantuss Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 To SG nie będzie za silny do codziennego mycie? A mam jeszcze pytanie o szampon, chciałem kupić Shiny Garage Sleek&Bubbly i nie znalazłem nigdzie informacji czy jest on bezpieczny dla wosku?
radex1978 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 witam, mam problem z usunięciem zacieków w kokpicie. Nie mam pojęcia po czym one są (raczej nie kawa). Próbowałem już APC Cyclone 1:12, 1:7, rozcieńczalnik do farb, zmywacz do paznokci i nic. Będę wdzięczny za pomoc.
maclaz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2014 Panowie. Zakupiłem ostatnio do mojego samochodu fotele: Wymyłem je APC w stężeniu 1:100. Teraz potrzebuję czegoś żeby je zabezpieczyć i nawilżyć. Poszukuję czegoś taniego i sprawdzonego. Zastanawiałem się nad PB Leather Stuff lub Colourlock Elephant Leder Preserver. Który produkt lepiej się do tego nada, aby skóra zrobiła się bardziej miękka i była dobrze zabezpieczona? Patrząc na opis PB Leather Stuff, bardzo on przypomina opis PB NL. Pytanie trochę głupie, ale skoro niewiele się różnią, to czy można użyć NL do skórzanej tapicerki?
Rekomendowane odpowiedzi