zegarek Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Winchester, jeśli to wosk, który zdąrzył zaschnąć na kamień zanim zdąrzyłeś spolerować, to ponowna aplikacja wosku w to samo miejsce rozpuści zaschniętą warstwę. Nakładaj cieńsze warstwy i ścieraj szybciej jak jest tak ciepło.
Stefan-16 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na hologramy na czarnej Hondzie Accord VIII?? W grę wchodzi tylko maszyna rotacyjne. DA pewnie by załatwiło sprawę.
lukson1986 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2014 elo panowie po mleczku g10 zostaja mi ryski drobne da sie to lepiej dopracowac czy zostaja bo zle cos robie ?
sorenek00 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Witam, chciałbym zakupic szczotkę do czyszczenia padów (chmical guys itp.). Czy ma sens zakup jednej sztuki ( do czyszczenia wszystkich rodzajów gąbek, zależnie od pasty), czy raczej to słaby pomysł i lepiej zakupic 3 szt. Może są inne, równie dobre opcje?
kamilgt Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 sorenek00, szczoteczka do zębów
atvmmz Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 sorenek00, Najlepsza opcja to szczotka + kompresor.
kaos Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Witam mam szybkie pytanie ale potrzebuje jeszcze SZYBSZEJ odpowiedz za chwile jade konczyc wlasny samochod (dokladnie tragiczny japonski miekki lakier czarny o numerze 202) i widze po wczorajszej pracy ze jakies hologramy hjednak zostlay,teraz pytanie,usuwajac hologramy na maszynie DA(festool 150) ,JAKA PREDKOSC jest najlepsza? pasty do wyboru -menzerna 4500 -diamondbrite ceramic finish -sonax perfect finish ktora paste polecacie i jak wykonczyc w niektorych miejsach?wczoraj jechalem na menzerna ale holosy tak jak pisalem zostaly z tym ze wczoraj uzywalem polerki rotacyjnej Bardoz prosze o jak najszybsza odpowiedz
bienek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 DA predkość 4-5 spróbowałbym sonaxem perfect finish
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Kolega bienek, dobrze prawi
kaos Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 dziekuje slicznie Kolegom w takim razie celica idzie pod DA za pol godzinki
rafo1 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Czy byłoby zainteresowanie na zakup grupowy w dobrej cenie Menzerny i padów ABW ? Do kogo można się zgłosić, aby coś takiego zorganizować ?
wojtek91 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Jakie stężenie APC Nielsen Cyclone na mycie auta z zewnątrz, wewnątrz oraz mycie felg?
HotSteam Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Witam. Panowie moze doradzicie mi w waznej sprawie bo nie mam czasu juz na testy. Muszę zrobic koledze samochód na zewnatrz ktorym bedzie jechal do slubu. Niestety nie jest w stanie zafundowac mu teraz polerki a chce by lakier jakos wygladal. Ja waham sie pomiedzy dwoma wariantami: 1) cleaner np SRP plus wosk, 2)cherry Glaze plus wosk Na lakierze sa oczywiscie swirle i troche glebszych rysek. Co da lepszy efekt? SRP na padzie czy Cherry Glaze?
HotSteam Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzięki za szybka odpowiedz warto rzucic na to jakis wosk np collinite 915? czy szkoda zachodu bo i tak nie polezy?
Qub@ Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 W garażu w upalne dni mam dość tropikalne temperatury oscylujące w granicach 30 stopni, trzymam tam także wszystkie moje kosmetyki, czy taka temperatura ma jakiś negatywny wpływ na ich stań? Twarde woski staram się trzymać w lodówce, natomiast co do reszty chemii mam wątpliwości?
kaos Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzięki za szybka odpowiedz warto rzucic na to jakis wosk np collinite 915? czy szkoda zachodu bo i tak nie polezy? polezec polezy tylko pytanie jak dlugo
ktm950 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 temperatury oscylujące w granicach 30 stopni Osobiście poszukałbym chłodniejszego miejsca.
manio49 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 W garażu w upalne dni mam dość tropikalne temperatury oscylujące w granicach 30 stopni, trzymam tam także wszystkie moje kosmetyki, czy taka temperatura ma jakiś negatywny wpływ na ich stań? Twarde woski staram się trzymać w lodówce, natomiast co do reszty chemii mam wątpliwości? Jedyne co to cleanery, pasty i AIO bym wyniósł (no i jak sam napisałeś woski ). APC, środki do felg, szampony etc mogą leżeć, nic im się nie stanie.
jablko Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Cześć. Potrzebuje jakiegoś szamponu do mycia ręcznego, ale taki którego nie trzeba wycierać i nie zostawia smug. Czyli z jakimiś osuszaczami. Przydałby sie litr, bo 3 auta do mycia. Jakieś propozycje ktoś ma? Pozdrawiam.
czarekn Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Hej. Mam problem z T&G od SG. Spsikałem dzisiaj cały front samochodu i po maksymalnie minucie go spłukałem, na plastikowym grillu mam białe zacieki i jedna z przednich lamp stała się strasznie matowa, jakby pokryta mlekiem. Schodzi z lampy po zdrapywaniu paznokciem. Jak się tego pozbyć? Głównie chodzi mi o grill. @dlaczego nie widzę postów na 2 i kolejnej stronie w "Zestawy kosmetyków"?
fireman Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Cześć. Potrzebuje jakiegoś szamponu do mycia ręcznego, ale taki którego nie trzeba wycierać i nie zostawia smug. Czyli z jakimiś osuszaczami. Przydałby sie litr, bo 3 auta do mycia. Jakieś propozycje ktoś ma? Pozdrawiam. To chyba za duże wymagania, są szampony, których nie trzeba spłukiwać, czyli myjesz wycierasz i gotowe. OPTIMUM NO RINSE WASH & SHINE DURAGLOSS 931 RINSELESS WASH Hej.Mam problem z T&G od SG. Spsikałem dzisiaj cały front samochodu i po maksymalnie minucie go spłukałem, na plastikowym grillu mam białe zacieki i jedna z przednich lamp stała się strasznie matowa, jakby pokryta mlekiem. Schodzi z lampy po zdrapywaniu paznokciem. Jak się tego pozbyć? Głównie chodzi mi o grill. @dlaczego nie widzę postów na 2 i kolejnej stronie w "Zestawy kosmetyków"? Dorzuć jakieś zdjęcie. Grill chrom jakiś, plastik? Czy auto stało na słońcu? Dziś co by nie było w całej Polsce grubo ponad 30*C wybitnie niesprzyjające warunki dla takich produktów bo każdy szybko zaschnie.
jablko Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 sonax 2w1 Czyli takie coś nie będzie dobre?
kaos Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Winchester, jeśli to wosk, który zdąrzył zaschnąć na kamień zanim zdąrzyłeś spolerować, to ponowna aplikacja wosku w to samo miejsce rozpuści zaschniętą warstwę. Nakładaj cieńsze warstwy i ścieraj szybciej jak jest tak ciepło. ja dzisiaj dokladnie spotkalem sie z tynm samym problemem upal ponad 30 stopni ale i tak auto stalo w garazu a raczej w hali w pracy i max po 10 minutach scieralem wosk,.nie dosc ze na jedna czesc auta szlo mi po 2-3 mikrofibry(japonski czarny lakier,NIE MA OPCJI uzyc tylko jeden sciereczki do elementu bo po kilku przetarciach robia sie juz ryski..) to sie namachalem ze masakra...a i tak przed chwilka widzialem ze w niektorych miejscach dalej są takie smugi..warto to usuwac czy po prostu nalozyc nowa warstwe wosku jeszcze raz i szybciej zetrzec? Wstyd sie przyznac ale przez ostatnie kilka lat uzywalem tylko roznych polishy maszynowych a wosk tylko na felgi stad w wosku nie ukrywam ze jestem amatorem
Rekomendowane odpowiedzi