pawelpp Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Panowie a co z moimi pytankami 12 postów wcześniej ?
Moderator krd Opublikowano 30 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Moje pytanka:1 Czy można ręcznie użyć pada/gąbki maszynowej z rzepem do przetarcia VP Achillesa ? (z czasem przyda się do polerki rotacyjnej) 2 Czy można zrobić pierwsze podejście Achillesem gąbką polishing (dla lepszego "zebrania") i drugie gąbką finishing ? (np. obiema stronami Tri Colora) 3 Mam zielony aplikator Sonax z mikrofibry...może on wystarczy do Achillesa ? 1. Przetarcia czy nalozenia? Jak to drugie to w zasadzie nie widze przeszkod. 2. Bez sensu raczej, lec ta twardsza jak chcesz troche lepiej wpracowac. Ale obserwuj efekty, jak lakier miekki zeby nie narobic malej biedy 3. Jak jest delikatny to da rade, kiepskiej jakosci apliktatory z mf rysuja lakiery, zwlaszcza te mieksze.
cypajak Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Jestem kompletnym lainkiem więc prosze o wyrozumiałość Pacjent to Fiat Panda z 2004r. Jeśli kiedyś będzie ciepło zamierzam zająć się Misiem Budżet mam ograniczony:/ Po dokładnym umyciu auta chciałbym zastosować: http://moto.allegro.pl/glinka-do-lakier ... 92313.html następnie: http://moto.allegro.pl/wosk-pelna-ochro ... 66140.html Co o tym sądzicie? Moge wydać na pielęgnację lakieru max 100zł - poprostu na więcej mnie nie stać.
Moderator krd Opublikowano 30 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Kup sobie tester wosku FK1000 za 20zl i starczy na pare razy.
michal88 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Mieliście styczność z auto finesse rejuvenate? Mianowicie chodzi mi o to czy można go kłaść na rotacji? Może jakiś inny pomysł? Zastanawiam się jeszcze nad cleanerem Muc off
Moderator krd Opublikowano 30 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 auto finesse rejuvenate? Mianowicie chodzi mi o to czy można go kłaść na rotacji? Mozna. Zastanawiam się jeszcze nad cleanerem Muc off Bardzo fajny produkt, dziala jak nalezy.
michal88 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 W takim razie mam mały dylemat nad tymi dwoma cleanerami . Obydwa ładnie kryją niedoskonałości a teraz właśnie takiego produktu szukam. Jednak auto finnese ma trochę korzystniejszą cenę.
Moderator krd Opublikowano 30 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Przy Muc Offie jakiegos mega krycia nie zauwazylem, ale w sumie nie przygladalem sie. Pamietam za to, ze lakier ladnie skrzypial przy woskowaniu
Piter Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Kupiłem dziś takie dwa preparaty: 1. http://allegro.pl/piana-aktywna-do-felg ... 94805.html 2. http://allegro.pl/amor-do-plastikow-i-p ... 92632.html Może to głupie, że dopiero teraz pytam po kupnie ale jednak: co o nich sądzicie ogółem? -W jakim stężeniu rozrabiać nr. 1 ? Będe używał do felg alu lakierowanych w samochodzie i motocyklu. Czy moge tez spsikać nim plastikowe kołpaki w innym samochodzie? Czy moge spsikać nim zderzak po trasie żeby owady lepiej zeszły? -W jakim stęzeniu używac nr. 2 do przecierania plastików? Sprzedawca powiedział, że mogę użyć tez tego preparatu do wyczyszczenia skóry (potem muszę nałożyć mleczko - tez kupiłem już). Prawda czy może lepiej skórę potraktować czym innym? Aaa i jeszcze ciekawi mnie czym może skutkować kontakt tego preparatu z plastikami w aucie w za dużym stęzeniu? Dzięki Ps. Linki już poprawione
Piter Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Ok, a co się może stać jak rozrobie go w za dużym stężeniu np. 1:1? A znasz może odpowiedź na resztę pytań? Czy nada się to do czyszczenia skóry?
daniel87 Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Piter, Nikt nie wie w jakim stanie są Twoje felgi/kołpaki. Nie znając środka zaczynałbym od jak najmniejszych stężeń, sugerowanych przez producenta, a nawet mniejszych i jeżeli nie daje rady to zwiększam. Na plastikach może zostawić plamy, odbarwienia, osad... Czy nada się do skóry nie wiem...ja osobiście staram się nie stosować półśrodków, a kupować dedykowane kosmetyki do czyszczonej powierzchni/elementu itp
Berd Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Ok, a co się może stać jak rozrobie go w za dużym stężeniu np. 1:1? A znasz może odpowiedź na resztę pytań? Czy nada się to do czyszczenia skóry? Zbyt duże stężenie preparatu do felg może spowodować łuszczenie się lakieru na felgach. Czy kupiony preparat nada się do czyszczenia skóry? Przetestuj to chętnie przeczytamy Twoją opinię
Piter Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Ok, o takie odpowiedzi mi chodziło Jak się zrobi cieplej to wrzucę jakieś fotki
Gajek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Chcę zrobić korektę lakieru, ale chcę pominąć środkową pastę. Jakie polecacie pasty do tego? Szukam czegoś z Menzerny.
LoozaQ Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Chcę zrobić korektę lakieru, ale chcę pominąć środkową pastę. Jakie polecacie pasty do tego? Szukam czegoś z Menzerny. FG500 i FF3000
tees Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Mam problem z gęstością piany. pianownica PA i Karcher K5.2012 piana około 130ml VP neutral snow foam i około 850 ml letniej wody. piana leci słaba i szybko spływa. Co może być przyczyną
pawelpp Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Krd... 1 Chodzi o nałożenie z wypracowaniem. 2 To dlaczego zalecają np. czarnego Urbana a piszesz,że lecieć twardszą ? hmm 3 Mam mf z tesco i wiem,że jest do d..y ale ten krążek sonaxa powinien być delikatny. Czyli rozumiem,że narazie Achilles + Tri color styknie do ręcznego.
LZ Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Bival 3m nie widzę w małych opakowaniach. Tenzi Truck wezmę pod uwagę. Dobrze sobie radzi z ciężko zabrudzonymi silnikami? W moim Ursusie, gdzie smar i olej wycieka z każdej szczeliny, Bival nie pozostawił nawet farby na silniku w odpowiednim stężeniu. Tenzi Truck jest podobnego działania Dobrze, się zapowiada. Właśnie takiego "hardkorowca" szukam Bival jest w dużych opakowaniach więc odpada. Sprawdzę czy jeszcze mam wyżej wspomnianego DIMERa i nim podziałam ew. zamówię Tenzi Truck. [ Dodano: 30 Marzec 2013, 14:05 ] Jestem kompletnym lainkiem więc prosze o wyrozumiałośćPacjent to Fiat Panda z 2004r. Jeśli kiedyś będzie ciepło zamierzam zająć się Misiem Budżet mam ograniczony:/ Po dokładnym umyciu auta chciałbym zastosować: http://moto.allegro.pl/Glinka-do-lakier ... 92313.html następnie: http://moto.allegro.pl/wosk-pelna-ochro ... 66140.html Co o tym sądzicie? Moge wydać na pielęgnację lakieru max 100zł - poprostu na więcej mnie nie stać. Tak to proponuję rozplanować jak chcesz mocno ekonomiczną opcję: szampon - nigrin rękawica - na początek jakaś z frędzelkami z marketu chyba, że masz już lepszą usuwanie smoły/asfaltu - nafta kosmetyczna glinka - tutaj raczej nie znajdziesz tańszej alternatywy wosk - zaoszczędzisz jak weźmiesz FK. Przed nałożeniem przetrzyj lakier IPĄ. Niestety tu jest mały problem - IPA nie wyczyści Ci lakieru tak jak jak cleaner a na kupno cleanera Twój budżet nie pozwala. Może lepiej więc będzie kupić AIO zamiast wosku Zastąpi cleaner i też zapewni ochronę lakieru. Na dużo krótszy czas niż wosk ale wosk na lakierze nie wyczyszczonym cleanerem/AIO też może długo nie poleżeć. Obserwuj dział "Sprzedam". Z ograniczonym budżetem warto pomyśleć o używkach jak się pojawią w dobrej cenie.
rickson Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Mam problem z gęstością piany. pianownica PA i Karcher K5.2012 piana około 130ml VP neutral snow foam i około 850 ml letniej wody. piana leci słaba i szybko spływa. Co może być przyczyną Górne pokrętło maksymalnie na +
karambol Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Mam problem z gęstością piany. pianownica PA i Karcher K5.2012 piana około 130ml VP neutral snow foam i około 850 ml letniej wody. piana leci słaba i szybko spływa. Co może być przyczyną A jaka wydajność myjki?
rickson Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 karambol, Nie ma znaczenia, mam ten sam zestaw i piana jest idealna
Rekomendowane odpowiedzi