Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wczoraj nawoskowalem auto FK 1000p :)

Dzisiaj rano polalem czysta woda maske....teraz patrze a zostaly biale kropki po tej wodzie i ciezko je zetrzec.....

Czemu tak sie stalo? :o:idea:

jak dla mnie to po prostu twarda woda u mnie to standard zawsze po każdym myciu muszę walczyć z kropeczkami niezależnie czy było myte w słońcu czy w cieniu (zgodnie ze sztuką), ale niech ktoś doświadczony się wypowie

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Nie wycieracie auta do sucha po myciu? Jeśli nie , to może czas zacząć lub ...kupić QD i po wyschnięciu po prostu przelecieć waterspoty jakimś QD ;)

Opublikowano

tak trafna uwaga nie wycieranie auto po myciu, QD zdaje egzamin zakupiłem AF i jestem zadowolony do wyglądu jakoś tam nie daje ale powłoka robi się śliska i co najważniejsze kółeczka, kropeczki znikają

Opublikowano

stepniak.p,

Water spoty po twardej wodzie czasem są bardzo trudne w usunięciu, nie zawsze QD z nimi sobie radzi :) Więc jeśli lałeś wodą nie znanego pochodzenie -> wytrzyj auto :)

Niekiedy tylko cleaner pomaga, a po cleanerze to już trzeba znów po puszkę z woskiem lecieć :evil:

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś już pytał, ponieważ nie mogłem znaleźć. Jeśli tak to bardzo przepraszam, ale muszę wiedzieć czy 303 Aerospace Protectant można stosować na wewnętrzne plastiki? :dontknow:

Opublikowano

OK, czyli mogę bez obaw również stosować do zabezpieczenia kokpitu :) .To przy okazji spytam jeszcze o wosk Finish Kare 2180. Czy ktoś go stosował i może sie podzielić opinią na jego temat?

Opublikowano

rafo1, Wycierasz wilgotną fibrą i potem suchą.

Co do SG FSNF rozcieńczam ją 1:7 lub 1:10 w zależności od zabrudzenia auta.

Przy 1:10 mam już spoko pianę, która domywa nie duży brud więc moim zdaniem lepiej weź SG.

Opublikowano

Jest jakaś lepiej wyglądająca alternatywa dla białego smaru do wyczyszczonych części ruchomych? Biały smar nie wygląda zbyt efektownie

Opublikowano

Jaką pastą i padem najlepiej zrobić One Step na DA? :) Tak ogólnikowo, bez szczegółów co do lakieru.

Opublikowano
Mickul, mi najlepiej pasuje żółty 3M i do tego AF Tripple :)

A czy one ma sens z Schollem S17 lub Menzerną IP2000?

Opublikowano

escimo, AF Tripple to AIO a koledze chodziło o One Step ;)

Czyli coś pokroju S17+ lub Urbana.

S17+ jak najbardziej, do tego pad polishing, później dobra inspekcja w celu sprawdzenia czy nie ma hologramów.

Opublikowano

atvmmz, a AIO to nie można zrobić one stepa? :) Ma masę fillerów i łatwo idzie.

Ale jasne, jeśli chodzi o mini-korektę to wiadomo, dedykowana pasta bez wypełniaczy będzie lepsza.

Opublikowano
A czy one ma sens z Schollem S17 lub Menzerną IP2000?

Już lepiej IP niż S17 jeżeli CHCESZ zrobić Onestep ;)

Dla mnie s17 jest zdecydowanie lepsze na one step.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.