ShiningCar Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 KOCH Chemie NANO MAGIC PLAST CARE ..lub Koch Chemie Plast Star w troszkę mniej estetycznym opakowaniu, ale w pojemności 1L i atrakcyjniejszej cenie
kM3 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 czyli KOCH Chemie NANO MAGIC PLAST CARE i Koch Chemie Plast Star to jest to samo tylko różni sie opakowaniem i pojemnością??
JacekZKL Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Pytanie dot prania tapicerki, poprzedni właściciel miał restaurację i psy. Woził autem ziemniaki, psy, jeździł na grzyby, te mu latały po całym aucie. W skutek tego tapicerka jest po prostu brudna od ziemi, lekko nalot tego brudu taki brązowy jak piach. Planuję wypożyczyć z komfortu odkurzacz piorący, co kupić na prespra i czy przy takich zabrudzeniach jest on niezbędny? Po co jest ten prespray jeśli ten odkurzacz też ma jakąś dyszę do spryskiwania?
atvmmz Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 JacekZKL, A poradnik dla początkujących czytał?
AMS Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 AMS, Mocno stężone APC + spore ciśnienie. Cisnienie z kranu przez weza ogrodowego da rade?
Lorence Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 szybkie pytanie, uwaliłem przednią szybę środkiem do konserwacji dachu(cabrio) "Środek zabezpieczajacy tkaniny 303 Fabric Guard" dodatkowo z 2tyg temu był położony xrain... czym ją teraz doczyścić ?? próbowałem czystym apc i tylko wszystko się rozmazało zwykłe środki do mycia szyb nic nie dają ://
escimo Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Lorence, prickbort, albo jakiś odtłuszczacz? Ewentualnie może glinka?
mlodycom Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 próbowałem czystym apc i tylko wszystko się rozmazało a co to za apc że nie dało rady ??
manio49 Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 szybkie pytanie, uwaliłem przednią szybę środkiem do konserwacji dachu(cabrio) "Środek zabezpieczajacy tkaniny 303 Fabric Guard" dodatkowo z 2tyg temu był położony xrain...czym ją teraz doczyścić ?? próbowałem czystym apc i tylko wszystko się rozmazało zwykłe środki do mycia szyb nic nie dają :// ceriglass albo 4nano glass&metal cleaner rozwiąże sprawę.
booohal Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 AMS, Może nie dać rady. Ale próbuj.
Muaythai Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Czym smarujecie zawiasy drzwi po czyszczeniu? Biały smar raczej mało efektownie wygląda... jakaś alternatywa?
mlodycom Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 które produkty używać, wcierać wzdłuż auta a które ruchami kolistymi czy istnieje jakiś podział ??
stepniak.p Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Hej Plan jest taki : 1. Mycie 2. Glinkowanie 3 Cleaner 4 FK 1000p HT Czy jest sens dawac po glinkowaniu jakaś politure zeby wyciagnac kolor czy sam FK 1000 wystarczy?
mlodycom Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Hej Plan jest taki : 1. Mycie 2. Glinkowanie 3 Cleaner 4 FK 1000p HT Czy jest sens dawac po glinkowaniu jakaś politure zeby wyciagnac kolor czy sam FK 1000 wystarczy? wedle uznania politura odświeży lakier nada głębi ale osłabi wosk
AMS Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Jeszcze jedna rzecz mnie drazni. Poleruje klape gdzie na dolnej czesci klapy jest chrom listwa. Nie da sie jej zdemontowac i okleilem ja tasma ale niestety pad nie podchodzi pod sama listwe i tak 2-3mm przy listwie jest wyplowiale co z tym zrobic?
mlodycom Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Jeszcze jedna rzecz mnie drazni. Poleruje klape gdzie na dolnej czesci klapy jest chrom listwa. Nie da sie jej zdemontowac i okleilem ja tasma ale niestety pad nie podchodzi pod sama listwe i tak 2-3mm przy listwie jest wyplowiale co z tym zrobic? np. ręcznie tricolor i jazda
Eidos71 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 stepniak.p - politura po cleanerze, a nie przed.
stepniak.p Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 stepniak.p - politura po cleanerze, a nie przed. czyli bezposrednio mogę nałożyć wosk na politurę ? mycie-glinkowanie-cleaner-politura-FK 1000 ?
Eidos71 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 czyli bezposrednio mogę nałożyć wosk na politurę ? mycie-glinkowanie-cleaner-politura-FK 1000 ? Tak - jeżeli położysz politurę, a potem cleaner, to cleaner usunie Ci politurę. Z tym, że - tak, jak napisano wcześniej - politura skróci Ci "leżenie" wosku (zwłaszcza sealantu takiego, jak FK 1000, który lubi jałowy lakier).
stepniak.p Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 czyli bezposrednio mogę nałożyć wosk na politurę ? mycie-glinkowanie-cleaner-politura-FK 1000 ? Tak - jeżeli położysz politurę, a potem cleaner, to cleaner usunie Ci politurę. Z tym, że - tak, jak napisano wcześniej - politura skróci Ci "leżenie" wosku (zwłaszcza sealantu takiego, jak FK 1000, który lubi jałowy lakier). To co robic? Bez politury nie wyciagne glebi koloru.... Tak zle i tak nie dobrze :-)
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Maja 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 To co robic? Bez politury nie wyciagne glebi koloru.... Korekta albo chociaż polerka albo chociaż odświeżenie lakieru - lepsze od politury
Eidos71 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Latem stosuj politurę - najwyżej będziesz woskował auto co 2-3 tygodnie. Albo kup samplerek jakiegoś naturalnego wosku - np. Dodo Juice - naturalny wosk poleży na politurze trochę dłużej.
JacekZKL Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Ponawiam pytanie, ale może nikt nie wie, spytać nie zawadzi. Jaki użyć prespray do tapicerki materiałowej czarnej zaburzonej kurzem, ziemią, piachem, tak jakby wożono worki z ziemniakami.
stepniak.p Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Eidos71, hmmm... a masz może jakąś lepszą opcję, żeby to dłużej potrzymało ?
Eidos71 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 JacekZKL - najpierw porządnie odkurzyć (pomagając sobie szczoteczką), a jako prespray albo Tenzi texwash (tańszy), albo ValetPRO Heavy Duty Carpet Cleaner (droższy). Stężenie obu jako prespray'a większe, niż do typowego prania.. [ Dodano: 25 Maj 2014, 20:04 ] stepniak.p - najdłużej posiedzi Ci wosk, położony na sam cleaner na dobrze oczyszczonym i zadbanym lakierze. Tak, jak napisał Eryczek - najlepszym wyjściem jest korekta/odświeżenie lakieru. Stosowanie politur zawsze wiąże się ze skróceniem żywotności wosku. Coś za coś. Ewentualnie zainwestuj w markowy środek, typu Zymol HDC + Carbon (to taka opcja "budżetowa" z tej marki) - wtedy masz zestaw, którego nie trzeba "wspomagać" politurą (aby wyciągnąć głębię), a starczy Ci na dłuugo.
Rekomendowane odpowiedzi