pitazz Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Hej.Powiedzcie mi czy mozna jedna glinke uzyc wiecej niz raz na aucie..???
Chat Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Hej.Powiedzcie mi czy mozna jedna glinke uzyc wiecej niz raz na aucie..??? Można o ile nie jest po prostu brudna. Poza tym - wczesniej - lepiej nowy kawałek podzielić na kilka niż machać całym.
pitazz Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Dzieki za odpowiedz...Wiem ze sie glinke dzieli na 2,3 kawalki, z tym ze mam jeden kawalek raz uzyty w dobrym stanie i sie zastanawialem czy moge go uzyc drugi raz... pozdrawiam
Chat Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Można też odciąć tą najbrudniejszą cześć.
wkr Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2014 Czesc. Jak sprawdza się w praktyce Cherry Glaze? w jaki sposób poleruje lakier skoro w instrukcji zastosowania pisze żeby rozprowadzic, poczekac chwile i wytrzec mf? Warto po tym glaze wrzucic np Collinite 915 czy megsa 16? Cherry Glaze nie jest typową pastą polerską. Raczej politurą AIO, której właściwości ścierne są minimalne.Służy do odświeżenia i nabłyszczenia lakieru. Rozprowadź aplikatorem kolistymi ruchami, poczekaj aż zrobi się mgiełka i zetrzyj do połysku. Możesz też nakładać maszynowo. Jeśli wrzucisz na to wosk to licz się z tym, że za długo nie poleży. W moim odczuciu max 2, 3 tygodnie. Czy warto to już sobie odpowiedz
HotSteam Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Czesc. Jak sprawdza się w praktyce Cherry Glaze? w jaki sposób poleruje lakier skoro w instrukcji zastosowania pisze żeby rozprowadzic, poczekac chwile i wytrzec mf? Warto po tym glaze wrzucic np Collinite 915 czy megsa 16? Cherry Glaze nie jest typową pastą polerską. Raczej politurą AIO, której właściwości ścierne są minimalne.Służy do odświeżenia i nabłyszczenia lakieru. Rozprowadź aplikatorem kolistymi ruchami, poczekaj aż zrobi się mgiełka i zetrzyj do połysku. Możesz też nakładać maszynowo. Jeśli wrzucisz na to wosk to licz się z tym, że za długo nie poleży. W moim odczuciu max 2, 3 tygodnie. Czy warto to już sobie odpowiedz Czyli pod dobry wosk jak megs 16 czy collinite jedynie oplaca sie cleaner stosowac, a cherry glaze jedynie aplikowac wtedy gdy chce sie uzyskac efekt wow a nie trwalosc? ok a w jaki sposób wydluzyc zywotnosc cherry glaze?
Horas91 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Parę godzin czytam forum, ale mimo to mam wiele pytać 1. Jak zrobię 3 stopniową korektę, to jest sens nakładać DG 652 czy odpuścić i oblecieć 601 + 111 ? 2. 601 i 111 nakładać DA czy ręcznie? Pozdrawiam
mkbewe Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Poszuuję jakiejś nie drogiej a w miarę mocnej piany aktywnej do umycia mojego chinskiego quada raz od czasu ale na tyle mocna żeby mi tych boskiej jakości plastików nie rozpuściła może ktoś coś polecic ??
Horas91 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Poszuuję jakiejś nie drogiej a w miarę mocnej piany aktywnej do umycia mojego chinskiego quada raz od czasu ale na tyle mocna żeby mi tych boskiej jakości plastików nie rozpuściła może ktoś coś polecic ?? Kup Dimera - rozcieńcz 1:30
przemko99 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Pytanie w sprawie TRACK CLAW Plastic Polish And Protectant Czy w/w środek można stosować na czarne tworzywa z strukturą? Czytając opis z opakowania wydaje mi się, że produkt nadaje się np. do reflektorów, plexi itp. a nie do plastików czarnych/matowych tym bardziej ze strukturą. Czy mam rację?
Gajek Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Czy ktoś już używał Liquid Elements smooth paint mitt ?? Jeśli tak to jakie macie odczucia?? Warto kupić??
wkr Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 HotSteam, Niestety nijak się nie wydłuży tej trwałość. Cherry Glaze to produkt, który ma dawać fajny efekt niskim nakładem pracy. Sprawdza się w przygotowaniu auta na sprzedaż czy do szybkiego odświeżenia. Jeśli chodzi o trwałość to od tego są woski takie jak Colli/fk1000/megs16.
Lucky Luck Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Witam Mam drobne pytanko : Czy na Autobrite Cherry Glaze położenie wosku CG Butter Wet Wax będzie dobrym rozwiązaniem ? Wiadomo wosk ten nie jest naturalem, posiada tylko dodatki carnauby i boje się, że nie utrzyma się nawet miesiąca... Z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi.
Eidos71 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Lucky Luck - na pewno wosk spłynie Ci dużo szybciej, niż po zastosowaniu opcji: cleaner - wosk. Cherry Glaze jest raczej mało "długowiecznym" AIO, a w postaci "podkładu" pod CG BWW nie sprawdzi się zbyt dobrze. Ale w końcu jest coraz cieplej, więc nic nie stoi na przeszkodzie, abyś smarował autko raz na 3-4 tygodnie
Lucky Luck Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Eidos71, oczywiście... Jestem świadom, że gdybym to położył powiedzmy na Prima Amigo to "zestawik" nie spłynął by tak szybko jak na CG, ale prawde mówiąc nie chciałbym żeby to spłynęło po powiedzmy tygodniu... Tak jak to się działo niektórym forumowiczom bodajże przy zastosowaniu zestawu PB BH + PB BV itp.
Tommy Lee Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 mkbewe kup tenzi track jak do quada z tym Truckiem bym uważał tak samo jak z Dimerem, wydaje mi sie ze lepiej jest użyć Tenzi Super Green, jest bezpieczniejsza ale tez dobrze domywa
Mass Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 O co chodzi z tym przechowywaniem wosku w lodówce?
atvmmz Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 mkbewe ja białe palstiki w quadzie myje red devilem lub surfex hd. Stężenie 1:10 lub mocniejsze. Mass, Chodzi o odpowiednie warunki przechowywania. Stałą temperaturę.
obcy1234 Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 chce kupić myjke wysokociśnieniową w castoramie, którą z tych wybrać jeśli chodzi o cena-jakość: 1. Niflisk C120.6-6 - cena ok 480 zł 2. Karcher 5 cena ok 950 zł 3. Macallister 140 bar cena ok 850 zł 4. Bosch 115 cena ok 500 zł (nie pamiętam czy na pewno to było 115, ale chyba tak bo była przeceniona) Miał ktoś do czynienia z tymi Macallister?
Altay Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 obcy1234, ja miałem bosch'a. Bardzo wdzięczny sprzęt, duże ciśnienie, różne lance i bardzo dobra trwałość
kloppo Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 atvmmz, Czyli woski naturalne ktore mam poukladane na półce w garażu mogą po pewnym czasie stracic swoje wlasciwosci, albo je oslabić?
Altay Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 Ja mam niektóre woski na półce od 2lat w garażu i nie zauważyłem żadnej zmiany właściwości. Martwić się można o niektóre produkty jak masz typowy blaszak i latem robi się piekarnik
atvmmz Opublikowano 17 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2014 kloppo, Altay, Dokładnie, wszystko zależy jakie masz pomieszczenie w którym trzymasz kosmetyki. Jakie są wahania temperatur, jakie jest nasłonecznienie etc
Rekomendowane odpowiedzi