W1Michal Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 mam pytanie - jak dlugo poleży sealant na Ultra Deep Shine ? zjedzie szybko czy nie ? w opisie pisze że to dobry podkład pod wosk lub sealant ale opis jak opis. Nie wiem czy jest sens pocić się przy nakładaniu czy po prostu stosować coś w sprayu na szybko po każdym myciu
Qub@ Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Jest lepsza politura od PB BH Porównaj dla zabawy Ultimate Polish Megsa, plus stosowanie tego jest taki, że jest to politura z cleanerem, więc jedna aplikacja mniej, na ciemnych lakierach naprawdę robi wrażenie.
chris18404 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Czy mozna uzyc wosk dodo juice valet. Blue na lakier niebieski morski nie za bardzo ciemny? Jakie opinie o tym wosku czy latwo sie poleruje i naklada? Czy jest wytrzymaly?
lukson1986 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Panowie pytam jeszcze raz pomozcie mi malowałem samochod czarnym akrylem i mam skórke pomaranczy plus chropowata powierzchnie z kurzu bo malowałem w garazu. bede robił polerke pierwszy raz jaka paste kupic najlepiej i cos na wykonczenie. mam paste farecle g3 jak cos lepszego jest to poprosze o podpowiedz. jak trzeba to zdjecie wrzuce. przepraszam za zawracanie gitary ale chce miec lakier cały i zrobic to powoli i dokładnie
kicurowaty Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Panowie co sądzicie o takim wynalazku? http://www.g3pro.com/product/body-prep-clay-mitt/ [ Dodano: 2 Maj 2014, 20:32 ] Panowie pytam jeszcze raz pomozcie mi malowałem samochod czarnym akrylem i mam skórke pomaranczy plus chropowata powierzchnie z kurzu bo malowałem w garazu. bede robił polerke pierwszy raz jaka paste kupic najlepiej i cos na wykonczenie. mam paste farecle g3 jak cos lepszego jest to poprosze o podpowiedz. jak trzeba to zdjecie wrzuce. przepraszam za zawracanie gitary ale chce miec lakier cały i zrobic to powoli i dokładnie Wrzuć foto. Podejrzewam, że bez 2000 na mokro się nie obejdzie ;-)
cubstone Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Uzupełniam braki jeżeli chodzi o pasty i zatrzymałem się przy wyborze pasty wykańczającej. Jest jakaś wyczuwalna różnica pomiędzy Menzerną SF4000, a SF4500? Do tej pory używałem tej pierwszej i nie mam zastrzeżeń jeżeli chodzi o wykończenie, ale usunięcie nadmiaru bywa czasem uciążliwe Co wybrać?
Mass Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Poczytałem forum, trochę dokształciłem się, więc czas na (mam nadzieje) ostatnie pytanie przed wielkim myciem Czy taka kolejność będzie dobra? Oczywiście skróty myślowe jeżeli chodzi o "mycie" i "robale" Mycie -> robale -> glinka -> mycie -> Meguiars Clear Coar Safe Rubbing Combound -> FK 1000P Czy może przed woskiem wrzucić jeszcze politurę? A może IPA? Zdecydowałem się na brak polerowania mechanicznego bo lakier jest naprawdę w dobrym stanie.
Future Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 przydaloby sie cos do odsmolenia i usuniecia lotnej rdzy przed glinkowaniem
Mass Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Smoła, robale, itd. są pod definicją "robale"
Piotr L. Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2014 Witam, jestem początkujący, poczytałem forum i teraz chcę się upewnić czy wszystko dobrze zrozumiałem bo na swoim białym leonie mam zamiar wykorzystać takie środki: Mycie szamponem (zymol) > glinkowanie > ręczne polerowanie pastą PB SSR-1 > Politura PB White Diamond > wosk collinite 476s > QD PB Spray and gloss. Dobra kolejność? i czy między kolejnymi czynnościami powinienem wykonywać jakieś dodatkowe czynności czy po prostu wszystko wykonywać jedno po drugim ?
Eidos71 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Przed glinką powinno być odsmolenie i usunięcie lotnej rdzy jakimś Iron-em. Po SSR-1 dałbym inspekcję IPA, o ile chciałbym naprawdę dokładnie coś tam pousuwać (a więc "robótka", inspekcja, poprawka robótki)... Jednak przy ręcznej robocie cudów bym się nie spodziewał i raczej SSR-1 zamieniłbym na UC Megs'a. A QD zostawiłbym na później - z Twojego zapisu wynika, że zaraz po woskowaniu chciałbyś wrzucić PB Spray & Gloss... Po następnym myciu - tak, ale zaraz po woskowaniu - trochę bez sensu.
lukson1986 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 niestety zdjecia nie zrobie bo deszcz leje a samochod pod chmurka i nie zobaczycie tego na mokrym ale mam zaraz z pomalowania to moze cos zobaczycie
Piotr L. Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Aha, ok dzięki za rady, zrobię tak jak mówisz ale mam jeszcze jedno pytanie, mam oklejony dach czarną błyszczącą folią i widać na niej dużo swirli, da się coś takiego polerować lub nakładać wosk ?
cubstone Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 ktm950, booohal, Dzięki. Chodził mi po głowie, więc chyba czas przetestować
Eidos71 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Piotr L. - folii nie wypolerujesz. Wyczyścić ją możesz np. Plastic & Wrapped Cleaner-em, a na to Wrapped Protect jako zabezpieczenie.
kicurowaty Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 lukson1986 Zacznij jednak od zmatowienia wszystkiego papierem wodnym 2000 i wypoleruj. Dokup miekką pastę (niekoniecznie 1L, wystarczy najmniejsza flaszka) i gąbkę i zrób co trzeba Wszelkie wskazówki znajdziesz na forum.
Kubz Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Piotr L. - folii nie wypolerujesz. Wyczyścić ją możesz np. Plastic & Wrapped Cleaner-em, a na to Wrapped Protect jako zabezpieczenie. A z jakiego to niby powodu nie wypoleruje folii w połysku? Woskować również można.
volvo69 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Chemical Guys Gerbil Wheel and Rim Brush - do felg co o niej myślicie ?
Eidos71 Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 Piotr L. - folii nie wypolerujesz. Wyczyścić ją możesz np. Plastic & Wrapped Cleaner-em, a na to Wrapped Protect jako zabezpieczenie. A z jakiego to niby powodu nie wypoleruje folii w połysku? Woskować również można. Nawoskować folię można - przecież nie napisałem, że nie Tylko jaki będzie tego efekt - zwłaszcza, że (jak wynika z opisu) folia jest lekko styrana... Polerować można tylko folię przezroczystą. Innych folii (a zwłaszcza matowych) się nie poleruje. Jeżeli chce się spróbować doprowadzić folię do jako-takiego stanu, kładzie się na folię (po jej dokładnym oczyszczeniu) cleaner (najlepiej z taki z wypełniaczami), a potem wosk. Robi się to jednak trochę delikatniej i szybciej (jeżeli chodzi o wosk), niż w przypadku zwykłego lakieru.
Piotr L. Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 No to chyba już wszystko wiem, dzięki
hej_man Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2014 przelecialem caly temat odnosnie recznej pianownicy i mam dylemat epoca 2l czy marolex industry 2l(i rzeczy potrzebne do przerobienia) ?Bo koszt ten sam sumujac wszystko
Rekomendowane odpowiedzi