Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
Warto się "rzucić" na Lusso Oro??

Po pierwsze - mamy temat poświęcony woskom na lato ;)

Po drugie Lusso jest bardzo przyjemnym woskiem, niestety wyjątkowo krótkodystansowym.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Warto się "rzucić" na Lusso Oro??

Po pierwsze - mamy temat poświęcony woskom na lato ;)

Po drugie Lusso jest bardzo przyjemnym woskiem, niestety wyjątkowo krótkodystansowym.

I wszystko jasne :good:

Opublikowano

4nano sapphire:

Chce odświeżyć na wiosnę warstwę 4nano aqua na sapphire i pytanie jak się do tego zabrać:

-czy mogę spryskać powłokę prickbortem i iron off'em?

-czy mogę przejechać delikatnie cleanerem (np. poorboy's pp2)

-czy powinienem pamiętać o czymś szczególnym przy aplikacji? mam ok 15ml aqua, powinno wystarczyć

Opublikowano

Pytanko, będę miał dość mocno ograniczony dostęp do zabawy z autkiem na działce w tym roku. Czy jeśli ogarnę samochód na myjni, wrócę nim do garażu i zanim zacznę dalszą zabawę spłuczę go przy pomocy np Glorii (czystą wodą) nie narobię bałaganu na lakierze (glinka)?

Opublikowano
Pytanko, będę miał dość mocno ograniczony dostęp do zabawy z autkiem na działce w tym roku. Czy jeśli ogarnę samochód na myjni, wrócę nim do garażu i zanim zacznę dalszą zabawę spłuczę go przy pomocy np Glorii (czystą wodą) nie narobię bałaganu na lakierze (Glinka)?

Paweł81, nie obraź się, ale zadajesz pytania z serii "co by było gdyby?". Zrób tak, abyś zabierając się do "dalszej zabawy" miał lakier na aucie pozbawiony pyłu i kurzu.

Opublikowano

Bartasso, PB nattys blue, miałem polecam:) na czarnym ładne podbija look. Nie wiem dokładnie jak z wytrzymałością ale w lato był ok 1,5 -2 msc, przy czym przebig jakiś duży nie był. Może byłba by większa ale miałem inny wosk do testów i tamten usunąłem:) generalnie polecam

aha, i pachnie tak, że miałem ochotę go zjeść :D

Opublikowano
Bartasso,

aha, i pachnie tak, że miałem ochotę go zjeść :D

pachnie jak stare gumy do żucia takie kolorowe kulki ;)

Opublikowano

Szukam wątku, w którym było info o taboretach warsztatowych z linkami do sklepu w Pruszkowie. Kiedyś był a dziś od godziny szukam i nic.

Opublikowano

szybkie pytanie bo zgłupiałem

Chodzi o kolejność prac.

Początek znam, wszystko jasne, schody zaczynają się przy korekcie a więc:

1. korekta -> mycie -> cleaner -> ipa -> wosk

czy

2. korekta -> cleaner -> ipa -> mycie -> wosk

W którym momencie zrobić mycie auta żeby pozbyć się resztek past itd? Z góry dzięki

Opublikowano

dzięki miw, ale to nie jest ten wątek.

krzesełka były prawie takie same, chwalone przez użytkowników i ceny dobre. No i miałem blisko do nich.

Opublikowano
Cutting -> polish -> mycie -> finish -> cleaner a dalej to jak chcesz ;)

A jak pominąć etap Cuttingu to ma to tak wyglądać ? polish -> mycie -> finish -> cleaner...?

Opublikowano
Bartasso, już Ci wcześniej pisałem czym się różnią ;)

Dobra,biorę niebieskiego :good::lol:

Będzie widoczna różnica do coliego?

Różnica w czym? Kropelki, trwałość, aplikacja, zapach? :o

Opublikowano
Czym i jak aplikować GLASS SCRUB żeby było dobrze?

Ja atakuje białym flexi na szlifierce

Opublikowano
Czym i jak aplikować GLASS SCRUB żeby było dobrze?

Ja atakuje białym flexi na szlifierce

A jest szansa zeby ręcznie coś z tego było? Czy nie ma szas i bez polerki się nie obejdzie?

Opublikowano

Kumpel ma nalozony cquartz od pol roku. Atakuje go reloadem ale pojawilo sie wiele rysek i otarc przez ubrania ludzi gdy parkuje fure na miescie. Pytal o delikatna korekte bez calkowitego usuwania kwarcu. Co poradzicie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.