OsiemKilo Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Czy ktoś podpowie jak jest z twardością lakieru czerwony maranello fiata bravo ?
andrzej166 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Honda Accord 2011, tworzywo rysujące się od samego patrzenia. Jak to usunąć żeby nie zniszczyć do reszty?
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 andrzej166, to już model po face liftingu?
iljash Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Te nowe accordy sa przepiekne, ale im wiecej czytam o bolaczkach tym bardziej stwierdzam, ze piekne to one sa, ale to juz nie ten accord,albo nie ta Honda
shadowpicture Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Cześć, dobra Koleżanka, mojego dobrego Kolegi ma taki problem ze swoim samochodem. Jestem zielony i nie potrafię pomóc dlatego pytam osób bardziej świadomych czy można to jakos wyprowadzić: Dziękuję 1 2 3 4 5 Przepraszam za URL ale jestem w pracy i wszystko mam poblokowane..
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 tak jest Wg mnie, niespecjalnie coś zrobisz z tym plastikiem. Dziwi mnie tylko, że Honda po face liftingu pogorszyła jakość materiałów zastosowanych wewnątrz auta. Zwróciłem uwagę właśnie na te plastiki, są gorszej jakości niż w starszej wersji i polakierowane są czymś czego jakby nie było... Podobnie z materiałem siedzeń - było coś weluropodobnego a wrzucono tanią tkaninę Te nowe accordy sa przepiekne, ale im wiecej czytam o bolaczkach tym bardziej stwierdzam, ze piekne to one sa, ale to juz nie ten accord,albo nie ta Honda Możesz rozwinąć temat? - mówisz o braku duszy w nowych autach czy o ich awaryjności?
iljash Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Możesz rozwinąć temat? - mówisz o braku duszy w nowych autach czy o ich awaryjności? Czytalem sporo o accordach, gdyz w niedlugim odstepie czasu, pewno bede chcial sie przesiasc ze swojego civica w sporcie na cos bardziej wygodnego. O ile o 2002-2008 ludzie wypowiadaja sie bardzo pozytywnie to o 2008- juz troche mniej. Glownie natknalem sie na bolaczki typu niedzialajacego niewiadomo czemu nagle audio w nowszych accordach, drzacej maski przy wyzszych predkosciach autostradowych i cos bym sobie pewno jeszcze przypomnial. Nie wiem jak dobrze opisac to co mam na mysli. Moim zdaniem auto stylistycznie to poezja i majstersztyk, jeszcze w bieli czy tej bardziej kosci sloniowej hondowskiej, to zawsze chce ukrecic sobie glowe za tym samochodem na ulicy, ale martwia mnie bolaczki, ktore wystepuja w tak mlodym aucie. Mechanik niby robiacy tylko Hondy twierdzi, ze ogolnie sie z tymi autami nic nie dzieje, wiec nie wiem jak sie zapatrywac na to. Mam nadzieje, ze nie bedzie jak z civicami, ze od momentu gdy 7 gen zaczeli robic w Anglii to juz nie jest to samo ; /
Yasiek Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 shadowpicture, delikatnie opalarką to zniwelujesz.
glorusek Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Witam, czy warto kupować Sonax BSD, tzw slyszalem ze jest nie zly czy aby na pewno? Chodzi mi o to ze mam Finish Kare i nie chce mi sie pol dnia nakladac go i jeszcze polerowac, mam suv i chce kolejne auto i doszedlem do wniosku ze szlag mnie trafi
kamilgt Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 93&start=0 lektura do poduszki
glorusek Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 dobra to jednak zostawie finish kare, tylko takie pytanko bo auto stalo na zewnatrz padal deszcz pozniej troche pylu z drogi osiadlo na nim, no i chodzi o to ze na dachu i masce mi nie kropelkuje w ogole juz? a nalozylem z 1-2tyg temu...po bokach ladnie kropelkuje ale maska i dach to tak jakby nie bylo wie ktos jaka pzyczyna?
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 iljash, nie ten dział ale VIII generacja Accordów jest made in Japan i ich awaryjność jest adekwatna to miejsca produkcji. Mam Accorda z pierwszego roku produkcji, ma 125 tysi na liczniku i nie popsuło się w nim NIC. Dwóch kolegów ma Accordy trochę młodsze ale jeden ze znacznie większym przebiegiem i ma identyczne doświadczenia. Panowie z ASO w Łodzi jak i z warsztatów specjalizujących się w Hondach, również potwierdzają że poza "eksploatacją" nic się nie psuje. Ja czekam na IX generację i lecę do salonu
Chat Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Ynteligentnie położyłem sobie koła do mycia na bezdotyku. Oto efekt. Co byście e z tym zrobili, ..................poza renowacją. Zdjęcie zrobione lancą, stąd ta jakość, a uszkodzenia to zadrapania i wgniecenia w klirze.
pawelpp Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Kurcze, nigdy nie rozumiałem ludzi (kolegów,sąsiadów) widząc jak kładą alu czy kołpaki "TĄ" stroną na betonie ! Zawsze mnie to w oczy kłuło i serce bolało To jest niedopuszczalne !
tomasns Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Chat, próbował bym to ratować, wykałaczką spróbować nałożyć delikatnie lakieru w powstałe dziurki, później przematowić koreczkiem i próbować polerować. Myśle że to jedyne wyjście żeby próbować to jakoś zrobić a nie bawić się w renowacje
MatthewG Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Zrobiłbym dokładnie tak jak kolega powyżej napisał. Jak efekt Cię nie zadowoli to dopiero wtedy zastanowisz się nad malowaniem.
Chat Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Chat, próbował bym to ratować, wykałaczką spróbować nałożyć delikatnie lakieru w powstałe dziurki, później przematowić koreczkiem i próbować polerować. Myśle że to jedyne wyjście żeby próbować to jakoś zrobić a nie bawić się w renowacje spróbuje, jest to jakiś pomysł. thx !
Fancivi Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 kto mi powie gdzie kupie 5szt tych butelek poj 473ml ???????? Bo gdzie patrzylem to albo 1-2 sztuki a pilnie potrzebne
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Fancivi, ja Ci powiem, że się trochę spóźniłeś ze swoim pytaniem
booohal Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Fancivi, Co prawda nie to samo ale w bardzo fajnej cenie: http://temachem.sklep.pl/opis/2333319/t ... iczne.html Mam kilka sztuk i są jak najbardziej okej.
jeleniouchy Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2014 Fancivi, Uderz do MXNowicki dzisiaj byłem świadkiem dostawy bodajże 6-7 sztuk
Fancivi Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 jeleniouchy, juzzzzzzzzz pisze PW mam nadzieje ze to te dla mnie hehe
lepus1 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 czy AG SRP jest lepiej nakładać żółtą czy czarną stroną tri colora , czy aplikatorem słoneczkiem od MEGUIARS
kamil_rosen Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2014 czy aplikatorem słoneczkiem od MEGUIARS Ja tam tym nakładam, aczkolwiek SRP to AIO więc teoretycznie powinno się to nakładać czymś twardszym. Mnie się nie chce. SRP traktuje jako mega szybki i bezproblemowy środek pod wosk i dlatego stosuje słoneczko
Rekomendowane odpowiedzi