Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Dobierajac wosk powinienem do niego dokupic tez QD, ktory doda cos od Siebie. Mam juz kilka, ale budzetowych typu Maquiars LT, SG Almond QD, Sonax BSD, VP Citrus Bling.

Musze skompletowac jakis zestaw do efektu

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Chciałbym trochę popracować nad lakierem w moim aucie, Seat Cordoba z 2004.

W zeszłym roku walczyłem przy pomocy tricolora oraz UC, efekt-kiepski :/

W tym roku mam zamiar kupić polerkę-k2pro....i znów spróbować z UC.

1-jakich padów użyć? a może futro? :dontknow:

2-jaki polecacie cleaner pod FK1000...może R222?

będę pracował na czerwonym lakierze.

doradźcie coś koledze :oops:

Opublikowano
Witam wszystkich :)

Chciałbym trochę popracować nad lakierem w moim aucie, Seat Cordoba z 2004.

W zeszłym roku walczyłem przy pomocy tricolora oraz UC, efekt-kiepski :/

W tym roku mam zamiar kupić polerkę-k2pro....i znów spróbować z UC.

1-jakich padów użyć? a może futro? :dontknow:

2-jaki polecacie cleaner pod FK1000...może R222?

będę pracował na czerwonym lakierze.

doradźcie coś koledze :oops:

Polecam www.kosmetykaaut.pl

Opublikowano

to ci pomoc....czytałem i mam mętlik w głowie, zadałem 2 pytania na które chciałbym dostać odpowiedź.

Opublikowano

Zależy w jakim masz stanie lakier, ile chcesz przeznaczyć środków. Ile etapowa ma być korekta. Możesz spróbować np pad polishing + UC, na to pad finishing i jakiś cleaner np ValetPro Achilles i na to FK ;)

A czy z efektów będziesz zadowolony to ciężko powiedzieć.

Za futro bym się nie brał na początku bo możesz sobie dziadostwa narobić jak nie masz wprawy. To jest jedna z kilku-nastu kombinacji :) Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czego oczekujesz :)

Opublikowano
Zależy w jakim masz stanie lakier, ile chcesz przeznaczyć środków. Ile etapowa ma być korekta. Możesz spróbować np pad polishing + UC, na to pad finishing i jakiś cleaner np ValetPro Achilles i na to FK ;)

A czy z efektów będziesz zadowolony to ciężko powiedzieć.

Za futro bym się nie brał na początku bo możesz sobie dziadostwa narobić jak nie masz wprawy. To jest jedna z kilku-nastu kombinacji :) Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czego oczekujesz :)

Dzięki z rade. :good:

Opublikowano

Panowie i Panie :) Mam mega problem z lakierem w A6 oznaczenia LY9B.

Problem polega na tym, że lakier jest zmasakrowany i pasty Menzerny i pady biały, pomarańczowy nie dały rady.

Nawet futrem jakoś nie bardzo poszło. Może ktoś poradził sobie z tym lakierem i ma jakiś patent na niego :) Proszę o pomoc ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Pytanko techniczne: co zrobic ze swiezo polakierowanym autem by dodac głębi lakierowi (blu nie met),i drugie czym czyscic alu pomalowane w bialy mat by nie zniszczyc lakieru?

Opublikowano

Witam, jaki preparat do plastików ( Opel Vectra B), byłby najtrwalszy w użytkowaniu i dawał półmat?? Wcześniejsze czyszczenie VP Interior APC.

Opublikowano
Pytanko techniczne: co zrobic ze swiezo polakierowanym autem by dodac głębi lakierowi (blu nie met),i drugie czym czyscic alu pomalowane w bialy mat by nie zniszczyc lakieru?
jak świeżo po lakierowaniu nie ma głębi to ktoś dał du...y :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.