deredas Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 To jest ten dimer tak ? Piaskowałem jedynie śruby i nakrętki aby można było łatwo rozkręcić go w trakcie remontu. Piaskowanie na tym etapie odpada. Piaskowanie wymagało by fosforowania żelazowego albo chociaż nałożenia podkładu epoksydowego przed przystąpieniem do prac remontowych. W przeciwnym wypadku żeliwo po 24 godzinach pokryło by się nalotem rdzy. A nie chce dwa razy inwestować w piaskowanie a potem lakierowanie. Wiadomo że w trakcie remontu wiele rzeczy może się zdarzyć. Dlatego zdecydowałem się na metodę chemiczną. A piaskowanie na sam koniec jak już będzie poskładany i będzie miał przejechane z 20 motogodzin aby mieć pewność że nie ma wycieków. Zrobię tym dimerem raz jeszcze i zobaczymy czy to coś dało.
Fr0styyy. Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Panowie powiedzcie mi, czy da rade całkowicie usunąć odcięcie lakieru we wnęce drzwi? Miałem prawy błotnik z tyłu malowany i jest odcięcie widoczne, które mnie irytuje Papierami, czy samą pastą da radę to zlikwidować? Zdecydowanie będziesz musiał popracować papierami, a dla pasty i maszyny zostawić wykończenie tych prac. Najwygodniej pracuje się w takich miejscach koreczkami szlifierskimi i papierem w płatkach. Niestety, praca dość trudna, jest duże ryzyko przecięcia lakieru (odcięcie zwykle nie jest na płaskiej powierzchni, a na przetłoczeniu). Tutaj dokładnie to jest W sumie to kto inny by pewnie nie zwrócił na to uwagi, ale ja jestem pedantem... Papier wodny 2000 brać, czy 2500?
DS_Tomek Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Panowie powiedzcie mi, czy da rade całkowicie usunąć odcięcie lakieru we wnęce drzwi? Miałem prawy błotnik z tyłu malowany i jest odcięcie widoczne, które mnie irytuje Papierami, czy samą pastą da radę to zlikwidować? Zdecydowanie będziesz musiał popracować papierami, a dla pasty i maszyny zostawić wykończenie tych prac. Najwygodniej pracuje się w takich miejscach koreczkami szlifierskimi i papierem w płatkach. Niestety, praca dość trudna, jest duże ryzyko przecięcia lakieru (odcięcie zwykle nie jest na płaskiej powierzchni, a na przetłoczeniu). Tutaj dokładnie to jest Obrazek W sumie to kto inny by pewnie nie zwrócił na to uwagi, ale ja jestem pedantem... Papier wodny 2000 brać, czy 2500? Rozumiem że za pierwszym przetłoczeniem licząc od zewnątrz ? Robiłbym 2000-2500-3000.
Altay Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Czy ktoś z Was kojarzy jak wyjąć w chevy captivie fotele 2giego rzędu ?
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Panowie powiedzcie mi, czy da rade całkowicie usunąć odcięcie lakieru we wnęce drzwi? Miałem prawy błotnik z tyłu malowany i jest odcięcie widoczne, które mnie irytuje Papierami, czy samą pastą da radę to zlikwidować? Zdecydowanie będziesz musiał popracować papierami, a dla pasty i maszyny zostawić wykończenie tych prac. Najwygodniej pracuje się w takich miejscach koreczkami szlifierskimi i papierem w płatkach. Niestety, praca dość trudna, jest duże ryzyko przecięcia lakieru (odcięcie zwykle nie jest na płaskiej powierzchni, a na przetłoczeniu). Tutaj dokładnie to jest Obrazek W sumie to kto inny by pewnie nie zwrócił na to uwagi, ale ja jestem pedantem... Papier wodny 2000 brać, czy 2500? Trzeba przemyśleć czy warto to ruszać (chyba, że masz duże doświadczenie w matowaniu). We wnękach jest dużo przetłoczeń, przez które trudno będzie wyciągnąć zmatowienie po papierze. A po drugie trzeba zacząć od zmierzenia grubości lakieru ponieważ producenci samochodów baaaaardzo oszczędzają podczas lakierowania wnęk i często są bardzo ubogo polakierowane i łatwo jest się przebić.
wega67 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pany takie pytanie, czy wam tez tak ciężko dociera się Sonax PNS ? Ile to ma leżeć na lakierze ? nałożyłem dzisiaj, poczekał 5 min i do ścierania się zabrałem, i co ? masakra z dotarciem tego mikrofibra tak się "kleiła" lakieru ;/
Moderator krd Opublikowano 15 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 wega67, ja czekalem duzo mniej, moze ze 2 minuty i nie bylo problemu.
kubik Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ja kiedyś z przyzwyczajenia całe auto i dopiero potem polerowanie.Problemów większych nie było,choć fakt metoda,element,kolejny,polerowanie pierwszego- najlepsza
Maciej WTN Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Może mi ktoś powiedzieć gdzie w Poznaniu kupie środki Tenzi? Chodzi mi głównie o Prixa
Pan Miyagi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 http://www.waxattack.co.uk/?page_id=1128 czy ktoś wie gdzie można to dostać? Bo ten sklep niestety nie działa
ShiningCar Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pan Miyagi, Wet Glaze 2.0 niestety już jakiś czas temu został wycofany z produkcji.
Pan Miyagi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Uuu no to szkoda. Ale dzięki za informację bo szukałbym jak głupi. Wiadomo dlaczego? Wyglądał na fajny produkt.
ShiningCar Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Z moich informacji wynika, że recepturę miała przejąć pewna marka z EU, ale nic z tego nie wyszło. A dlaczego? Ciężko jednoznacznie stwierdzić. Szkoda, bo w ostatnim czasie bycia na rynku produkt stał się bardzo popularny.
Pan Miyagi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 To z innej bajki: ciekawe kto z PL dystrybucji pokusi się o zaproponowanie czegoś takiego ? http://www.chemicalguys.com/Chemical_Gu ... cc_303.htm
bienek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Pan Miyagi, właśnie się powoli za takim czymś rozglądam, fajnie jakby coś takiego w przystępnej cenie można było w PL kupic.
Pan Miyagi Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Ja również szukam. Niestety duży "łapacz liści" z funckją dmuchania z allegro nie nadaje się kompletnie. Jest coś firmy Kuryakin czy jakoś tak ale cena odstrasza (ponad 300 zł). Pojawiły się tez odkurzacze z funkcją dmuchania ale nie wiadomo jaką to ma siłę, jak pytałem sprzedawcę to coś bełkotał więc szkoda kasy. Zakładam więc, że dedykowany produkt od CG robi robotę. Kwestia dostępności w PL.
LoozaQ Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Makita UB1101 to to samo z tym, że troszkę droższe. I robi robotę Ewentualnie Maktec MT401, taka Makita w wersji amatorskiej. No i jeszcze jest Verto 52G505
Pogodny Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 A macie jakiś pomysł na odstające odpryski w zderzaku coby padów nie uszkodzić przy korekcie?
grochu70 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Może mi ktoś powiedzieć gdzie w Poznaniu kupie środki Tenzi? Chodzi mi głównie o Prixa od wyboru do koloru http://allegro.pl/listing/listing.php?s ... _enabled=2 ja kiedyś kupowałem i odbierałem na Starołęce
pLaYmAn Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 To jest fajny sprzęt http://www.amazon.com/Metro-Vacuum-MB3C ... B0002SPCGC
rustin Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Co po UC zrobić przed nałożeniem wosku colli476? Czy nic nie trzeba czy cleanerem?
Administrator Evo Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Ciężko powiedzieć, nikt jeszcze na forum chyba nie używał tych kosmetyków, więc ciężko będzie o porade.
Siwy Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Lepiej uzywac co tydzien lub dwa QD na zakurzone auto czy lepiej bedzie je odkurzyc dusterem
rustin Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 Chyba po to jest ten temat , mniej pisania by zajęło odpisać a nie drwić.
bienek Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2013 rustin, o coli jest chyba najwiecej tematów i postów na tym forum! Tak ciężko użyć szukajki? Zmyj IPĄ i kładź na to coli.
Rekomendowane odpowiedzi