Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mati-Gdynia, 10-15 min po nałożeniu na element. Nie zostawiaj na dłużej bo ten wosk jak przyschnie jest bardzo trudny do spolerowania.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Po myciu, przed woskowaniem.

Auto jest po korekcie z przed miesiąca, teraz nie mam zadnego cleanera, ani glinki , zeby smignąć przed woskiem.

Nie bedzie problemu z nalozeniem wosku? Tj, z jego pozniejsza trwaloscia? Obudze smoka - wiem ze IPA to nie cleaner, ale jest takowa w garażu, cos na pewno oczysci/usunie stary wosk, uzywac tego przed woskiem? Czy olać to , i uznac ze szampon zrobi robote równie dobra?

Opublikowano

Pimps, Nie dotknąłbym tym lakieru. To jest do usuwania spoin sylikonowych i nie ma nic wspólnego ze zmywaczem silikonu używanym przez lakierników (potocznie zwanym "zmywaczem silikonowym").

Borek, 21 stopni

Po 15 min to już będzie zaschnięty wosk :idea: . Ja jak nałożę cienką warstwę to po 5 min poleruję

Bez przesady, 21 stopni to nie taki upał, żeby 10-15min to było za długo, a za wcześnie ścierać też niedobrze

• Moderator
Opublikowano

Hello

Gdzie kupujecie pady polerskie ? ktory sklep ma najwiekszy i najlepszy wybor ?

pozdro.

Opublikowano
ktory sklep ma najwiekszy i najlepszy wybor ?

Chyba SCS ma największy (albo jeden z największych) wybór padów na ten moment. :o

Opublikowano

Panowie taki dźwięk wydobywa się z mojego auta, głownie na zimnym silniku

https://www.dropbox.com/s/2qijtjje5ao0e ... .52.32.mov

filmik nagrany na ciepłym lekko słychać takie metaliczne dzwonienie, czy to może być łańcuch rorządu? mam to już dłuższy czas z ponad rok w sumie ale dziś przy wymianie filtrów mówili ze to może byc lańcuch? co sądzicie? problemów z autem innych nigdy nie miałem tylko coś tak dzowni już długo :)

• Moderator
Opublikowano

Arekbmwx3, umyj :)

A na przyszłość nie pytaj dwa razy o to samo w różnych tematach bo takie akcje są często nagradzane punktami premiowymi.

Opublikowano

fed6595302a84f08m.jpg

Przygotowując komplecik kół zimowych zauważyłem takie małe rozcięcię na boku opony, z boku nie wyczuwam żadnego zgrubienia, uwypuklenia natomiast sznur z tej szapry wychodzi, pytanie czy ta opona nadaje się do eksploatacji...

EDIT: Ciśnienie trzyma.

Opublikowano

No ja bym się bał na tym jeżdzić skoro płótno poszło.

Ciśnienie trzyma ale w czasie jazdy może wystrzelić.

2 dni temu kumpel sobie spokojnie jechal,coś mu huknęło, żadnego bicia...stanął za jakiś czas a tu prawie kapeć.

Poszło płótno wewnątrz i wydęło mu oponę z boku po wewnętrznej stronie.

Opublikowano

Qub@, ja też bym nie ryzykował jazdy z taką oponą. Samo to, że nawet wulkanizatorzy nie chcą naprawiać bocznych uszkodzeń daje do myślenia.

Ile lat mają Twoje opony?

Opublikowano

Do osób z Wrocławia: możecie polecić któryś z zakładów od Smart Repair? Jest tego trochę, jeden warsztat na pewno odpada widziałem ich pracę i sam bym to chyba sprayem lepiej zrobił, chodzi mi tylko o lakierowanie punktowe drzwi.

Opublikowano
Panowie taki dźwięk wydobywa się z mojego auta, głownie na zimnym silniku

https://www.dropbox.com/s/2qijtjje5ao0e ... .52.32.mov

filmik nagrany na ciepłym lekko słychać takie metaliczne dzwonienie, czy to może być łańcuch rorządu? mam to już dłuższy czas z ponad rok w sumie ale dziś przy wymianie filtrów mówili ze to może byc lańcuch? co sądzicie? problemów z autem innych nigdy nie miałem tylko coś tak dzowni już długo :)

Koniecznie sprawdź łańcuch rozrządu, czy na wolnych obrotach nie masz czasem leciutkiej wibracji? to tym bardziej wskazywałoby na wyciągnięty łańcuch.

Opublikowano

uzywa ktos samsunga galaxy s4?

wczoraj sie bawilem i jedna rzecz mi sie spodobala ktora chcialbym w note2..

po przeciagneciu od gory ukreytego menu jest duuuuzo opcji,na caly wyswietacz - tez chce :kox::kox:

Opublikowano

Kończąc temat mojej opony, guma do wywalenia, byłem u wulkanizatora, głębokie pęknięcie, opony mają 5 lat. Czas się rozejrzeć na czymś nowym :o

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.