Borek Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Mati-Gdynia, 10-15 min po nałożeniu na element. Nie zostawiaj na dłużej bo ten wosk jak przyschnie jest bardzo trudny do spolerowania.
Berd Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Borek, 21 stopni Po 15 min to już będzie zaschnięty wosk . Ja jak nałożę cienką warstwę to po 5 min poleruję
kashier Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Po myciu, przed woskowaniem. Auto jest po korekcie z przed miesiąca, teraz nie mam zadnego cleanera, ani glinki , zeby smignąć przed woskiem. Nie bedzie problemu z nalozeniem wosku? Tj, z jego pozniejsza trwaloscia? Obudze smoka - wiem ze IPA to nie cleaner, ale jest takowa w garażu, cos na pewno oczysci/usunie stary wosk, uzywac tego przed woskiem? Czy olać to , i uznac ze szampon zrobi robote równie dobra?
da_marcus Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 kashier, a co będziesz kładł?
Pimps Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Mam dostęp do takiego zmywacza do silikonu - czy możecie mi powiedzieć czy będzie się nadawał do prac detailingowych czy lepiej zakupić coś innego? http://www.lakma.pl/chemia-budowlana-88 ... nego-.html
kashier Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 kashier, a co będziesz kładł? Bede kładł FINISH KARE 1000p
Borek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Pimps, Nie dotknąłbym tym lakieru. To jest do usuwania spoin sylikonowych i nie ma nic wspólnego ze zmywaczem silikonu używanym przez lakierników (potocznie zwanym "zmywaczem silikonowym"). Borek, 21 stopniPo 15 min to już będzie zaschnięty wosk . Ja jak nałożę cienką warstwę to po 5 min poleruję Bez przesady, 21 stopni to nie taki upał, żeby 10-15min to było za długo, a za wcześnie ścierać też niedobrze
Moderator Domel Opublikowano 7 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Hello Gdzie kupujecie pady polerskie ? ktory sklep ma najwiekszy i najlepszy wybor ? pozdro.
g.pajak Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 ktory sklep ma najwiekszy i najlepszy wybor ? Chyba SCS ma największy (albo jeden z największych) wybór padów na ten moment.
kashier Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 http://www.ecodetailer.pl/auto-detailing-szkolenia/ Ktoś coś o tym słyszał? Czy w Polsce ktośorganizuje krótkie ogarniecie tematu detailingu? Czy raczej polegacie na wlasnych doswiadczeniach i raczej kursy uwazacie za glupote ?
Moderator Eryczek Opublikowano 7 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 kashier, KA słyszało i już dawno temu wyśmiało
g.pajak Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 Czy w Polsce ktośorganizuje krótkie ogarniecie tematu detailingu? Kanar organizuje takie kursy.
glorusek Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Panowie taki dźwięk wydobywa się z mojego auta, głownie na zimnym silniku https://www.dropbox.com/s/2qijtjje5ao0e ... .52.32.mov filmik nagrany na ciepłym lekko słychać takie metaliczne dzwonienie, czy to może być łańcuch rorządu? mam to już dłuższy czas z ponad rok w sumie ale dziś przy wymianie filtrów mówili ze to może byc lańcuch? co sądzicie? problemów z autem innych nigdy nie miałem tylko coś tak dzowni już długo
Arekbmwx3 Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Czy aplikator tricolor,moge umyc w wocie z szarym mydlem ?
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Arekbmwx3, umyj A na przyszłość nie pytaj dwa razy o to samo w różnych tematach bo takie akcje są często nagradzane punktami premiowymi.
Qub@ Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 Przygotowując komplecik kół zimowych zauważyłem takie małe rozcięcię na boku opony, z boku nie wyczuwam żadnego zgrubienia, uwypuklenia natomiast sznur z tej szapry wychodzi, pytanie czy ta opona nadaje się do eksploatacji... EDIT: Ciśnienie trzyma.
pawelpp Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2013 No ja bym się bał na tym jeżdzić skoro płótno poszło. Ciśnienie trzyma ale w czasie jazdy może wystrzelić. 2 dni temu kumpel sobie spokojnie jechal,coś mu huknęło, żadnego bicia...stanął za jakiś czas a tu prawie kapeć. Poszło płótno wewnątrz i wydęło mu oponę z boku po wewnętrznej stronie.
Tery Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Qub@, ja też bym nie ryzykował jazdy z taką oponą. Samo to, że nawet wulkanizatorzy nie chcą naprawiać bocznych uszkodzeń daje do myślenia. Ile lat mają Twoje opony?
xMarcin95x Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Qub@, Opona do wyrzucenia, nie radzę jeździć na niej ..
Emek Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Do osób z Wrocławia: możecie polecić któryś z zakładów od Smart Repair? Jest tego trochę, jeden warsztat na pewno odpada widziałem ich pracę i sam bym to chyba sprayem lepiej zrobił, chodzi mi tylko o lakierowanie punktowe drzwi.
Chat Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Panowie taki dźwięk wydobywa się z mojego auta, głownie na zimnym silnikuhttps://www.dropbox.com/s/2qijtjje5ao0e ... .52.32.mov filmik nagrany na ciepłym lekko słychać takie metaliczne dzwonienie, czy to może być łańcuch rorządu? mam to już dłuższy czas z ponad rok w sumie ale dziś przy wymianie filtrów mówili ze to może byc lańcuch? co sądzicie? problemów z autem innych nigdy nie miałem tylko coś tak dzowni już długo Koniecznie sprawdź łańcuch rozrządu, czy na wolnych obrotach nie masz czasem leciutkiej wibracji? to tym bardziej wskazywałoby na wyciągnięty łańcuch.
patryczken16 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 uzywa ktos samsunga galaxy s4? wczoraj sie bawilem i jedna rzecz mi sie spodobala ktora chcialbym w note2.. po przeciagneciu od gory ukreytego menu jest duuuuzo opcji,na caly wyswietacz - tez chce
Qub@ Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2013 Kończąc temat mojej opony, guma do wywalenia, byłem u wulkanizatora, głębokie pęknięcie, opony mają 5 lat. Czas się rozejrzeć na czymś nowym
Rekomendowane odpowiedzi