Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kama, a ja swoja wykladzine wypralem myjka cisnieniowa, prespray to mieszanka APC Surfexa + Prochem s789, pienilo sie pienilo ale w 80% wyplukalem. Myjka w wszystkie kierunki swiata zeby dobrze wszedzie pod wloski sie dostalo, a potem w jednym kierunku paseczek po paseczku. Pozniej tylko plukanie ekstrakcyjne poszlo ale to bardziej dla zebrania nadmiaru wody zgromadzonej w wykladzinie niz w celu plukania uzytej chemi wiec tez mozna ;) A wykladzina obecnie jest jak nowa. To samo bylo z wykladzina bagaznika i tez pachnie nowoscia. Wlos odzyl po takim czesaniu myjka :D

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Grzesiek to do mnie odpowiedż ? Bo niestety w googlach nic takiego nie znalazłem :x

Opublikowano

Właśnie skończyłem pranie wykładzin. Pomysł z myjką ciśnieniową i RedDevilem bardzo udany!

Evo miał trochę racji, że będzie się pienić, ale udało się wszystko wypłukać dyszą rotacyjną :)

Teraz dosycha sobie na słońcu - jednak przez 21 lat było tam od groma syfu :shock:

Opublikowano
Grzesiek to do mnie odpowiedż ? Bo niestety w googlach nic takiego nie znalazłem :x

Prawdopodobnie chodziło o California Scents

---

Panowie chcę położyć na czarny lakier PB Black Hole, no i teraz nie wiem czy kłaść na niego DJ Blue Velvet czy Hi-Tempa?

Zależy mi na maksymalnym blasku.

I pytanie dodatkowe jak długo oba woski utrzymałyby się na BH?

Opublikowano

Czym najłatwiej usunąć pozostałości po taśmie na lakierze?

5tfu.jpg

Strasznie łatwo się kruszy po dotknięciu, ale tylko z wierzchu. Opalarka tego nie rusza, zwykłe skrobanie paznokciem również. Znajomi którzy to przerabiali mówią, że jedyne wyjście to tępy nożyk i skrobanie, a na koniec zmycie nitrem.

Macie pomysł jak to ruszyć? Prick, Chu-sol, denaturat?

Opublikowano

moze tar&glue remover to ruszy. Najlepiej mocno namoczyć takim preparatem i zmyć pod wysokim ciśnieniem.

Opublikowano

Czy do plastików pod maską można użyć Valet PRO Dionysus?

Czy lepiej 303 Aerospace Protectant lub CarPro PERL Coat Protectant?

Pytam bo posiadam pierwszy produkt i nie wiem czy warto kupować inny, jeśli ten będzie się nadawał.

Z góry dziękuję ;)

• Administrator
Opublikowano

To zależy od rocznika,bo jak wiadomo rękawice Car Pro mają ogromny rozrzut objętościowo-jakościowy. Moja z połowy 2011r znosi czesanie aż miło, trzeba się naprawdę przyłożyć żeby zaczęło coś z niej lecieć ;)

• Moderator
Opublikowano

Faktycznie, mało przejrzyście się wyraziłem.

Początkowo swoją rękawicę rozczesywałem systematycznie ale z czasem straciłem zapał. Wprawdzie zawsze trochę wełny na grzebieniu zostawało ale bez przesady ;)

W wyniku kilkumiesięcznych zaniedbań, rękawica dostała dredów. Fajnie to one nie wyglądają ale nie zauważyłem też żeby na delikatności rękawicy się do odbijało więc... olałem temat :P

Opublikowano

Ja czeszę po każdym myciu i jest jak nowa :good:

I włosia też tak dużo jej nie ubywa ;)

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Mam problem z nowo zakupioną "Monster Shine California Auto Duster - szczotka do kurzu". Strasznie się "mechaci", pełno drobnych włókien zostaje na lakierze po przetarciu auta. Jak się ją trzęsie, to wypadają z niej drobniutkie czerwone włókna. Co z tym fantem zrobić? Zamoczyć w wodzie i wysuszyć? Wyprać w pralce?

[ Dodano: 15 Sierpień 2013, 21:15 ]

Ponawiam pytanie. Mam problem z nowo zakupioną "Monster Shine California Auto Duster - szczotka do kurzu". Strasznie się "mechaci", pełno drobnych włókien zostaje na lakierze po przetarciu auta. Jak się ją trzęsie, to wypadają z niej drobniutkie czerwone włókna. Co z tym fantem zrobić? Zamoczyć w wodzie i wysuszyć? Wyprać w pralce?

Opublikowano
Czy do plastików pod maską można użyć Valet PRO Dionysus?

Czy lepiej 303 Aerospace Protectant lub CarPro PERL Coat Protectant?

Pytam bo posiadam pierwszy produkt i nie wiem czy warto kupować inny, jeśli ten będzie się nadawał.

Z góry dziękuję ;)

Talos z VP wygląda identycznie jak 303. Możesz użyć tego co masz z tym, że aplikacja dłużej potrwa.

Opublikowano

doktorLubicz, UC nakładasz żółtym i tym wypracowujesz. UC zawiera trochę wypełniaczy więc dla lepszego efektu powinieneś użyć cleanera, ale niekoniecznie. Colli 476 i tak się będzie długo trzymał.

Swoją droga masz cały temat o UC i tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.