Geniusz Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Pany pytanie - używam obecnie FK Hi Temp na lakier. Na białym lakierze efekt megaśny, taki fajny szklisty błysk. Czy jeśli miałbym kłaść na czarny też go to będzie jakaś zauważalna różnica w wyglądzie auta niż jakbym położył np Nattys'a ? Czy to będzie po prostu ten magiczny 1% ?
Sebek96 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Kurde mam nie mały problemik Nasmarowałem plastiki zewnętrzne 303 aerospace 2 dni temu. Dziś padał deszcz, nie dużo, przelotny. Efekt taki, że z dressingu nie zostało nic po za tłustymi plamami na lakierze, co z tym robić ? w czym popełniłem błąd ?
LoozaQ Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 w czym popełniłem błąd ? Błędem było użycie 303 na plastiki zewnętrzne. Z opinii i testów forumowych wynika, że nadaje się on lepiej do wewnątrz i komory silnikowej. Pozostaje Ci zmyć cały dresing i nałożyć inny, bardziej nadający się np. KochChemie Nano Magic Plast Care, Shiny Garage Jet-Black Exterior Trim Restorer, Autofinesse Revive, ValetPRO Dionisus Trim Glitz (kolejność przypadkowa).
Swoop Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 mam AF i polecam - bardzo ładnie się trzyma i kropelki niczego sobie a 303 rzeczywiście pod maską bardzo ładnie się trzyma
Sebek96 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Ok, dzięki bardzo, chyba kupie AF, jest w mrcleaner a mam blisko Jeszcze jedno, myjąc APC, nie zmyje wosku z karoserii ?
Alvin234 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Który preparat dłużej wytrzyma na oponach przy myciu samochodu raz w tygodniu. Valet Pro traditional tyre dressing czy Nielsen Brillance ?
GUCIO-59 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Co użyć do mycia-czyszczenia jasnych dywaników bardzo zabrudzonych?
Mess Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Sebek96 Zdecydowanie możesz go skatować jak weźmiesz mocno stężenie APC Raczej bym próbował szamponem wax safe:)
Future Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2013 odswiezalem lakier Schollem S17 na bialym Urbanie i pojawily sie delikatne hologramy dam rade je usunac S17 na czarnym/zoltym Urbanie ?
harvard Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam gąbki na gwint do polerkiGmop Farecka pomarańcz i czarny. Czy można tymi gąbkami polerować używając Ssrów 1, 2.5 a nie Farecli? dzieki
senz Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 odswiezalem lakier Schollem S17 na bialym Urbanie i pojawily sie delikatne hologramydam rade je usunac S17 na czarnym/zoltym Urbanie ? S17 + czarny pad. Mam gąbki na gwint do polerkiGmop Farecka pomarańcz i czarny. Czy można tymi gąbkami polerować używając Ssrów 1, 2.5 a nie Farecli?dzieki Można.
KamilSramil Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Co użyć do mycia-czyszczenia jasnych dywaników bardzo zabrudzonych? ja ostatnio do recznego mycia korzystalem z Nielsen Nap Low Foam. Co prawda na czarnym materiale, ale wszystkie plamy i brud ladnie poschodzily
lja111 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Mam pytanie odnosnie matowych lakierow , do 16 tej musze zrobic szarego Sls v8 biturbo i sprzedawca sie pyta czy auto bedzie nawoskowane . Wiec moglbym uzyc w tym celu megsa Uqw w plynie ?
GUCIO-59 Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 KamilSramil, Dzięki , ale bardzo ładnie wyczyścił All Purpose Cleaner
MatthewG Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Czy jest jakaś różnica między Autoglym Hi-tech wheel pędzel, a tym z ValetPro?
Sparco Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Jaki kolor ma szampon presta ?
Kama Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Tak się zastanawiam czy mogę spryskać wykładzinę samochodową APC Shiny Garage Red Devil tak w proporcji 1:5 i powiesić na płocie na kilka minut. A potem opłukać to porządnie myjką ciśnieniową. Teoretycznie nic nie powinno się stać, prawda? Ps. Dostępu do odkurzacza piorącego nie posiadam
Administrator Evo Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Szanse że wypłuczysz tak mocno pieniący produkt myjką, są raczej małe Do takiej metody nadaje się np. Nielsen Nap Low Foam.
Kama Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Szanse że wypłuczysz tak mocno pieniący produkt myjką, są raczej małe Do takiej metody nadaje się np. Nielsen Nap Low Foam. Dzięki Myślałem, że może się obejdzie bez zakupów, bo został jeszcze Dimer w arsenale - ale Dimer to chyba należy do bardzo mocno pieniących
Administrator AreK Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Kama, ja bym spróbował. Troszkę to potrwa ale efekt końcowy może Cię zaskoczyć.
booohal Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Kama, Działaj śmiało. Robiłem tak kilka razy i git. Płucz tylko sukcesywnie w jednym kierunku.
Kama Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Kama, ja bym spróbował. Troszkę to potrwa ale efekt końcowy może Cię zaskoczyć. W sensie, że Red Devilem, Dimerem czy ogólnie myjką ciśnieniową? Kama, Działaj śmiało. Robiłem tak kilka razy i git. Płucz tylko sukcesywnie w jednym kierunku. No w zasadzie to chyba jutro spróbuję i zobaczę co zdziałam Ps. Używałeś może w tym celu RedDevil'a ?
Administrator AreK Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Red Devil i myjka ciśnieniowa: spryskaj, zaczekaj 10 min, szoruj szczoteczką i znowu odczekaj. Następnie ciśnienie
Rekomendowane odpowiedzi