Pimps Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Mam ValetPRO pH Neutral Snow Foam i mam AUTOBRITE MAGI FOAM i wybieram tą drugą i dlatego napisałem wielkimi literami. Moim zdaniem jest bardziej skuteczna. Ogólnie i tak stosuje dwie równocześnie bo je po prostu mieszam.
escimo Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Dominik97, kupiłem ostatnio pianę Shiny Garage, nie narzekam, spełnia swoją rolę
thrashy Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Shiny Garage Fruit Snow Foam Mam i jak najbardziej godna polecenia, zwłaszcza że cena za 5l bańkę więcej niż atrakcyjna
iwan920 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Panowie, szybka sprawa. Skończyłem korektę, umyłem auto, żeby spłukać resztki past, myłem w cieniu, ale jednak dzisiaj na dworze nawet w cieniu gorąco i w dodatku mam twardą wodę. Problem taki, że na lakierze zostały plamy po wodzie, które ani pod Cleanerem ani pod IPA nie schodzą... Czym to potraktować? Nie chcę katować tego lakieru, więc nie tarłem.
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 iwan920, cleaner, miękki pad, pierwszy bieg i jazda
Driv3rrrr Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam wszystkich forumowiczów.Chciałbym sobie zamówić jakaś pianę aktyną, gdyż moja marketowa jest na wykończeniu. Przeczytałem kilka recenzji, testów i nie mam pojęcia co wybrać. Zastanawiam się nad Shiny Garage Fruit Snow Foam oraz ValetPRO pH Neutral Snow Foam. Nigdzie nie znalazłem porównania tych dwóch produktów. Na rzecz ValetPro przemawia marka i jej dobre recenzje, a na SG cena.(nikt tu nie mówi , że SG zbiera złe opinie ). Prosiłbym o pomoc, który produkt wybrać Dla mnie lepiej nawet zmywa SG . Stosunek ceny do jakości ma bardzo OK
Administrator AreK Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Jak/czym usunąć folie przyciemniającą tylną szybę. Folia ma ok 10 lat i jest skruszała. Próbowałem na ciepło, dostępnej chemii, rozpuszczalników i nic. Nie chcę skrobać żeby nie uszkodzić ogrzewania szyby. Ma ktoś pomysł?
Kama Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Skoro na ciepło nie idzie i rozpuszczalniki nie ruszają A próbowałeś z "grubej rury"? Jakieś nitro albo zmywacz na bazie acetonu?
Administrator AreK Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 nitro nie próbowałem a aceton kiepsko daje radę
SzaKal Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Arekkaz, Qrde to masz problem ... z bocznych szyb to nożyk i jazda, z tylnej zawsze jest problem nawet z naklejką ...
tukolarz Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Arekkaz, drogi sposób, ale czasami jedyny skuteczny to użycie jakiegoś preparatu w formie żelu do usuwania folii, np. http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka ... ii-1z.html .
LZ Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 z tylnej zawsze jest problem nawet z naklejką ... Ano właśnie... jak już jesteśmy przy temacie tylnych szyb i naklejek Też bym chciał jedną naklejkę odkleić i nie uszkodzić przy tym ogrzewania oczywiście. Macie jakieś pomysły? Naklejka jest "papierowa".
Administrator AreK Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Oj Kamilek ale teraz się popisałeś LZ, Prickbort, benzyna ekstrakcyjna,denaturat. Musisz nawilżyć papier i po kilku minutach delikatnie zeskrobać.
LoozaQ Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 LZ, możesz też spróbować nasączyć papierową naklejkę olejem jadalnym i powinna sama zejść... przynajmniej naklejki z lodówki schodzą
kamilgt Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Arekkaz, woda rozpuści papier a klej po naklejce potem sobie ściągnie delikatnie jakimś płynem do szyb?
darkii Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 panowie jaki atomizer wytrzyma kontakt z blue gelem 1:2? teraz używam tych do butelek pet i siadają po 10 psiknięciach
LZ Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 LZ, Prickbort, benzyna ekstrakcyjna,denaturat Dzięki, z tych/podobnych środków mam tylko Prickborta, naftę, zmywacz antysilikonowy, może spirytus by się też gdzieś znalazł Żaden z tych środków nie uszkodzi wiązki od podgrzewania? Musisz nawilżyć papier i po kilku minutach delikatnie zeskrobać. Czym proponujesz to zeskrobać? Mam takie plastikowe "szpachelki" ale nie wiem czy plastik nie będzie zbyt agresywny [ Dodano: 9 Sierpień 2013, 11:26 ] LZ, Prickbort, benzyna ekstrakcyjna,denaturat Dzięki, z tych/podobnych środków mam tylko Prickborta, naftę, zmywacz antysilikonowy, może spirytus by się też gdzieś znalazł Żaden z tych środków nie uszkodzi wiązki od podgrzewania? Musisz nawilżyć papier i po kilku minutach delikatnie zeskrobać. Czym proponujesz to zeskrobać? Mam takie plastikowe "szpachelki" ale nie wiem czy plastik nie będzie zbyt agresywny [ Dodano: 9 Sierpień 2013, 11:30 ] LZ, możesz też spróbować nasączyć papierową naklejkę olejem jadalnym i powinna sama zejść... przynajmniej naklejki z lodówki schodzą Dzięki, olej raczej nie jest agresywny więc sprawdzę to chyba, że ktoś ma jakieś przeciwskazania
Administrator AreK Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 LZ, starą kartą kredytową, lojalnościową. Delikatne a zarazem skuteczne.
M4ciek Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 panowie jaki atomizer wytrzyma kontakt z blue gelem 1:2? teraz używam tych do butelek pet i siadają po 10 psiknięciach PET na kwas? najmocniejsze atomizery moim zdaniem to te CANYON http://www.all4auto.pl/shiny-garage-ato ... -p867.html , do tego butelka nie PET a HDPE oczywiście. Nie wiem jak Kwazary sobie radzą z chemią. Ale można spróbować. Mają ten plus, że tam atomizer działa dwa razy wydajniej (przy nacisku i przy puszczeniu).
darkii Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 gdzieś miałem podobny atomizer, wygląda identycznie, ale nie jestem pewny co do firmy, no ale cóż 5zł to nie majątek więc go wypróbuję
Paweł81 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Czy do poprawy wyglądu lakieru, (czarny, delikatniejsze ryski) odpowiedni będzie VALETPRO ACHILLES PREP 500ML ? Zależy mi na czymś co będę mógł użyć ręcznie. Chyba mija się z celem zakup polerki. I drugie pytanko. Mam wosk koloryzujący Sonaxa, biegły w tych sprawach nie jestem ale ochrona po jego zastosowaniu jest chyba tylko umowna Zastanawiałem się czy warto nałożyć ten Sonax a na niego już konkretniejszy wosk (zakupiłem Collinite 476). Warto się w to bawić czy nałożyć tylko Collinite? Z góry dziękuję za odpowiedź
propekMONTER Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Paweł81, ten sonax akurat jest kiepski, lepiej kłaść colli oczywiście. Jeśli chcesz szybko poprawić wygląd to najlepiej AIO, polecam AF tripple albo AG SRP bądź odpowiednik Radiant Wax.
swampycare Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 propekMONTER, a co z AB Cherry Glaze masz jakieś doświadczenia mógłbyś porównać z wymienionymi przez Ciebie
ktm950 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Czy ktoś mógłby zamieścić zdjęcie brudnego auta i tego auta po prewashu z Marolexa i Magi? Może być ewentualnie mocno zakurzone Zbieram się do zakupu, ale jakoś nie do końca mogę uwierzyć w skuteczność takiego prewashu.
Rekomendowane odpowiedzi