Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

mam pytnko o Ultra Deep Shine - to jest coś w stylu politury czy bardziiej AIO ? generalnie planuje troche odświeżyć służbowe auto, na lakier poszedł SwirlX bo było sporo mikro rysek, i teraz pasowałoby położyć coś co wyciągnie głębie i podkręci połysk przy okazji żeby nie zjechało to po pierwszym myciu. I tak sie zastanawiam czy dać UDS bo akurat mam co nie co w butelce czy zakupić jakąś politure np Megsa clear Coat Safe polishing. Co radzicie ?

Opublikowano
czy jest jakiś środek który sprawia, że lakier połysk będzie przypominał mat?

albo ewentualnie bezbarwna matowa folia?

Scholl S0 :-]

a może ktoś poleci jeszcze coś innego może delikatniejszego, i nie musi być mat wystarczył by taki satynowy, chyba na kolorze białym będzie to łatwiej osiągnąć jak na ciemnych?

może ktoś stosował taki żel;

http://www.klakiernik.pl/Zel_Matujacy_S ... g-557.html

Opublikowano

EXO z założenia ma się myć tylko szamponem gtechniq-a :o

ew. jak dopadnie brak działań przy lakierze,to lepszym wyborem będzie c2v3,choć to i tak bez sensu :dontknow:

Opublikowano
mam pytnko o Ultra Deep Shine - to jest coś w stylu politury czy bardziiej AIO ? generalnie planuje troche odświeżyć służbowe auto, na lakier poszedł SwirlX bo było sporo mikro rysek, i teraz pasowałoby położyć coś co wyciągnie głębie i podkręci połysk przy okazji żeby nie zjechało to po pierwszym myciu. I tak sie zastanawiam czy dać UDS bo akurat mam co nie co w butelce czy zakupić jakąś politure np Megsa clear Coat Safe polishing. Co radzicie ?

Nie licz na to że UDS po konkretnym myciu będzie działał . Najlepiej zabezpiecz to jakimś woskiem to będziesz miał pewność że po pierwszym myciu nie zejdzie . Ja dzisiaj nakładałem UDC ale do niego nałożyłem HD wax .

Też trzeba mieć na uwadze że AIO nie do końca są trwałe .

Opublikowano
czym odświeżać [glow=red]Exo [/glow]?

Już padło? ;)

A tak poważnie, jak się sprawuje?

jeszcze nie padło, nalożone w sobote ale musze juz powoli myśleć :kox:

Opublikowano

Leciałem ostatnio mojego Forda PF2500 i Achillesem. Nalożylem FK1000.

Dzisiaj umyłem auto i cholera nie moglem coś wytrzeć do połysku. Jakiś taki mdły ten lakier. Czy to wina pory (godz. 21) i wilgotności powietrza czy wosk żle dotarty ??

Opublikowano

pawelpp,

Paweł, mi o tej godzinie zaczyna powoli siadać na aucie rosa i ciężko cokolwiek dotrzeć, achillesa, Nattysa czy Coli - nieważne ;)

Pytanie czym ty próbujesz wycierać do tego połysku, jakimś QD, bo to nie wynika z twojego pytania :dontknow: ?

Opublikowano

Nie no,poprostu wycierałem jedną mikrofibrą a póżniej Janem pomarańczowym i jakoś mi taki zamglony lakier zostawał. Spróbuje jutro,może to rzeczywiście winna godzina i wilgotne powietrze.

Opublikowano
czym odświeżać [glow=red]Exo [/glow]?

Już padło? ;)

A tak poważnie, jak się sprawuje?

jeszcze nie padło, nalożone w sobote ale musze juz powoli myśleć :kox:

v1 czy v2? :o

Opublikowano

Korzystał ktoś z Balsamu Koloryzującego:

Balsam_koloryzuj_4dfdcf370c6ac_175x175.jpg

od Klinika skóry Znajomy chce użyć w celu odświerzenia i zastanawiam się czy ktoś miał styczność ? (Plan jest soft clean->Balsam-> UV protector czy jak to się teraz zwie :D).

Opublikowano

Dla szybkiego odświeżenia autka, która lepsza kombinacja:

1. FG400 na żółtym 3M, na to Lusso RC i Carbon?

2. A15+ na zółtym 3M i na to Carbon?

• Dystrybutor
Opublikowano

Koledzy mam pytanko można polerować przyczepę kempingową Niewiadów? czytałem inne fora i opinie są podzielone

Opublikowano

Czy to możliwe że NOWA gąbka polerska rysuje lekko lakier i zostawia holo? Do takich wniosków doszedłem dziś robiąc czarnego gofra.

Po żółtym 3M + 2500 - swirle usunięte w 90%

po czarnym TROTON +4000 - swirle usunięte w 75% plus holo :shock::shock:

Opublikowano

propekMONTER, bardzo możliwe. Mi się udało zrobić kilka razy hologramy na finiszowym padzie z Dodo LP (bardzo miękki lakier). Później po Menzerze SF4500 nie było już śladu. Niektóre miękkie lakiery ciężko wypracować, rysują się od samego patrzenia :)

Opublikowano

banalne pytanie ale każdy ma inne zdanie. chodzi mi o kolejność na etapie woskowania. pasta polerska a potem mleczko nabłyszczające z faraceli. dostałem gratis na próbę i testuje, jak narazie ręcznie. już fajny efekt kropelkowania jest ale za dużo się nie spolerowało, wiadomo. nie ma co marzyć. potem mogę na to położyć politurę? następnie wosk i cleaner czy detailer? jedni mówią że cleaner przed a niektórzy ze po woskowaniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.