W1Michal Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 mam pytnko o Ultra Deep Shine - to jest coś w stylu politury czy bardziiej AIO ? generalnie planuje troche odświeżyć służbowe auto, na lakier poszedł SwirlX bo było sporo mikro rysek, i teraz pasowałoby położyć coś co wyciągnie głębie i podkręci połysk przy okazji żeby nie zjechało to po pierwszym myciu. I tak sie zastanawiam czy dać UDS bo akurat mam co nie co w butelce czy zakupić jakąś politure np Megsa clear Coat Safe polishing. Co radzicie ?
AMS Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Jak pozbyc sie z karoserii kropek z chlorokauczuku?
mol666 Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Jaki pad/y najlepiej do scholla A15 ?
majkel207kj Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czy jest jakiś środek który sprawia, że lakier połysk będzie przypominał mat?albo ewentualnie bezbarwna matowa folia? Scholl S0 a może ktoś poleci jeszcze coś innego może delikatniejszego, i nie musi być mat wystarczył by taki satynowy, chyba na kolorze białym będzie to łatwiej osiągnąć jak na ciemnych? może ktoś stosował taki żel; http://www.klakiernik.pl/Zel_Matujacy_S ... g-557.html
michal Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czym odświeżać [glow=red]Exo [/glow]?
kubik Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 EXO z założenia ma się myć tylko szamponem gtechniq-a ew. jak dopadnie brak działań przy lakierze,to lepszym wyborem będzie c2v3,choć to i tak bez sensu
rickson Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czym odświeżać [glow=red]Exo [/glow]? Już padło? A tak poważnie, jak się sprawuje?
jukojuko Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 mam pytnko o Ultra Deep Shine - to jest coś w stylu politury czy bardziiej AIO ? generalnie planuje troche odświeżyć służbowe auto, na lakier poszedł SwirlX bo było sporo mikro rysek, i teraz pasowałoby położyć coś co wyciągnie głębie i podkręci połysk przy okazji żeby nie zjechało to po pierwszym myciu. I tak sie zastanawiam czy dać UDS bo akurat mam co nie co w butelce czy zakupić jakąś politure np Megsa clear Coat Safe polishing. Co radzicie ? Nie licz na to że UDS po konkretnym myciu będzie działał . Najlepiej zabezpiecz to jakimś woskiem to będziesz miał pewność że po pierwszym myciu nie zejdzie . Ja dzisiaj nakładałem UDC ale do niego nałożyłem HD wax . Też trzeba mieć na uwadze że AIO nie do końca są trwałe .
michal Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czym odświeżać [glow=red]Exo [/glow]? Już padło? A tak poważnie, jak się sprawuje? jeszcze nie padło, nalożone w sobote ale musze juz powoli myśleć
pawelpp Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Leciałem ostatnio mojego Forda PF2500 i Achillesem. Nalożylem FK1000. Dzisiaj umyłem auto i cholera nie moglem coś wytrzeć do połysku. Jakiś taki mdły ten lakier. Czy to wina pory (godz. 21) i wilgotności powietrza czy wosk żle dotarty ??
Donatel Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 pawelpp, Paweł, mi o tej godzinie zaczyna powoli siadać na aucie rosa i ciężko cokolwiek dotrzeć, achillesa, Nattysa czy Coli - nieważne Pytanie czym ty próbujesz wycierać do tego połysku, jakimś QD, bo to nie wynika z twojego pytania ?
pawelpp Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Nie no,poprostu wycierałem jedną mikrofibrą a póżniej Janem pomarańczowym i jakoś mi taki zamglony lakier zostawał. Spróbuje jutro,może to rzeczywiście winna godzina i wilgotne powietrze.
kubik Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 czym odświeżać [glow=red]Exo [/glow]? Już padło? A tak poważnie, jak się sprawuje? jeszcze nie padło, nalożone w sobote ale musze juz powoli myśleć v1 czy v2?
Mess Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Korzystał ktoś z Balsamu Koloryzującego: od Klinika skóry Znajomy chce użyć w celu odświerzenia i zastanawiam się czy ktoś miał styczność ? (Plan jest soft clean->Balsam-> UV protector czy jak to się teraz zwie ).
adr_ad Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Korzystał ktoś z Balsamu Koloryzującego Ja korzystałem z innej marki i mogę ocenić w samych superlatywach.
AMS Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Dla szybkiego odświeżenia autka, która lepsza kombinacja: 1. FG400 na żółtym 3M, na to Lusso RC i Carbon? 2. A15+ na zółtym 3M i na to Carbon?
LoozaQ Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Czy jest sens kłaść Sonaxa PNS na Prima Amigo??
ShiningCar Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 LoozaQ, myślę, że nie zaszkodzi..
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Lipca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Koledzy mam pytanko można polerować przyczepę kempingową Niewiadów? czytałem inne fora i opinie są podzielone
propekMONTER Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Czy to możliwe że NOWA gąbka polerska rysuje lekko lakier i zostawia holo? Do takich wniosków doszedłem dziś robiąc czarnego gofra. Po żółtym 3M + 2500 - swirle usunięte w 90% po czarnym TROTON +4000 - swirle usunięte w 75% plus holo
Pawlo Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 propekMONTER, bardzo możliwe. Mi się udało zrobić kilka razy hologramy na finiszowym padzie z Dodo LP (bardzo miękki lakier). Później po Menzerze SF4500 nie było już śladu. Niektóre miękkie lakiery ciężko wypracować, rysują się od samego patrzenia
piszczek Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 banalne pytanie ale każdy ma inne zdanie. chodzi mi o kolejność na etapie woskowania. pasta polerska a potem mleczko nabłyszczające z faraceli. dostałem gratis na próbę i testuje, jak narazie ręcznie. już fajny efekt kropelkowania jest ale za dużo się nie spolerowało, wiadomo. nie ma co marzyć. potem mogę na to położyć politurę? następnie wosk i cleaner czy detailer? jedni mówią że cleaner przed a niektórzy ze po woskowaniu
escimo Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Kto Ci powiedział, że cleaner po woskowaniu? Nazwa sama wskazuje na to kiedy ma być użyty.
Rekomendowane odpowiedzi