Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ktorej uszczelki ?

jesli chodzi o o-ringi to ja kupuje w sklepie z czesciami motoryzacyjnymi/rolniczymi

Właśnie nie chodzi o o-ring. Stożkowa uszczelka do odkurzacza piorącego. Połączenie wężyka od zbiornika z detergentem do pompy wody.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Lakier przestaje kropelkować i chyba przyszedł czas na nową porcję wosku. Co zrobić? Samochód glinkowany 2 miesiące temu. Nie mam cleanera. Umyć i nakładać odżywke i potem wosk?

Opublikowano

krystek21, umyj porządnie rękawicą, bardzo często wosk odżyje. Ewentualnie jeśli masz, to użyj QD po myciu :)

Opublikowano

znajomy przewoził w bagażniku w plastikowym pojemniku mięso i kości dla psów, niestety okazało się, że pojemnik był pęknięty i trochę tego wypłynęło na tapicerkę bagażnika. Fetor jest niemiłosierny, pranie nie pomaga, wietrzy się już 2gi tydzień zapachy ambi pury i inne cuda, żwirek dla kota, gałęzie orzecha nic,dalej śmierdzi, czy znacie jakiś sposób na niwelację smrodu w aucie?

Opublikowano

SzaKal,michałoś, Zapytałem, bo wydaje mi się, że jak kupowałem to był zdecydowanie gęstszy. Postał trochę w garażu i zrobiła się woda. Próbowałem wymieszać, ale to nic nie daje. Zauważyliście coś takiego w swoich produktach ?

Opublikowano
znajomy przewoził w bagażniku w plastikowym pojemniku mięso i kości dla psów, niestety okazało się, że pojemnik był pęknięty i trochę tego wypłynęło na tapicerkę bagażnika. Fetor jest niemiłosierny, pranie nie pomaga, wietrzy się już 2gi tydzień zapachy ambi pury i inne cuda, żwirek dla kota, gałęzie orzecha nic,dalej śmierdzi, czy znacie jakiś sposób na niwelację smrodu w aucie?

Ozonowanie

Opublikowano

mario, raczej można, ale efektu to nie da żadnego. Nie "chwyci się lakieru" niczym sonax bsd i zapewne po pierwszym deszczu spłynie.

Opublikowano
mario, raczej można, ale efektu to nie da żadnego. Nie "chwyci się lakieru" niczym sonax bsd i zapewne po pierwszym deszczu spłynie.

Polemizowałbym na podstawie tematu z testem nano express

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie!

Jakiś czas temu zakupiłem nową polerkę LARE EPL-41, używałem jej dopiero przy jednym samochodzie. W miniony weekend zauważyliśmy z kolegą iż na na trzpieniu mocowania tarczy jest spory luz. Tak powinno być?

Aby było ciekawiej to dodam, że posiadam również starego Das'a z 2011 roku który zrobił kilkanaście samochodów ale w nim luz jest praktycznie nie wyczuwalny!

Opublikowano

Panowie GT11 na jasną skórę można aplikować ? zdaje się że dedykowany jest do ciemnej :idea:

Opublikowano

Poza tym, nie ma co podbijać , utrwalać, wzmacniać.

Opublikowano
Jakiś czas temu zakupiłem nową polerkę LARE EPL-41, używałem jej dopiero przy jednym samochodzie. W miniony weekend zauważyliśmy z kolegą iż na na trzpieniu mocowania tarczy jest spory luz. Tak powinno być?

Napisz do ricksona, też ma epl 41

Opublikowano

Witam, mam pytanie takiego typu - miałem umazany boczek farbą olejną, szpeciło go to jak ch***era, wiec postanowiłem "zdjąć" to zabrudzenie benzyną ekstrakcyjną, niestety mimo że wydawało mi się, że nie odbarwi lakieru to tak jednak się stało :( Na boczku jest jaśniejsza łata. Doraźnie poprawiłem, malując fragment boczku bezbarwyn lakierem - łata jest mniej widoczna, no ale jest równomierny połysk i jako tako to wygląda. Ale mimo wszystko strasznie mnie to kłuje w oczy, i tu kieruje pytanie - idzie to jakimś środkiem zamaskować? Boczek jest z takiej jakby skaji, coś jak deska rozdzielcza, odbrawiła się ta właśnie skaja/plastik. Tapicerka jest ciemno szara, dla zainteresowanych wstawie foto :)

Opublikowano

Napisz do ricksona, też ma epl 41

Napisałem. Zobaczymy co odpisze. Dzięki :-]

• Moderator
Opublikowano
Czy mogę filed glaze lub nano express nanieść po myciu na lakier pozbawiony wosku?

FG faktycznie szkoda na jałowy lakier - jak ktoś wcześnie napisał, spłynie po pierwszym deszczu.

Za to Nano Express to zupełnie innym produkt. Wg mnie mnie jakiś wosk w spreyu. Na gołej blasze poleży nad podziw długo - pamiętaj tylko że jego aplikacja nieco się różni od typowego QD.

Opublikowano

W Którą puszeczkę lepiej uderzyć?

California Scents New Car czy CS Laguna Breeze? :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.