booohal Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Na spodzie drzwi i klapie powiedział papa z 2-3 tyg temu. No mi właśnie BSD bardzo szybko umiera w miejscach, w których zbiera się najwięcej syfu. Mimo mycia ręcznego oczywiście...
Mess Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Holo po Sonaxie :O - Może nie tak złe jak w przyłapanym Pasacie przez Yasia, ale widać je też. Aplikacja po myciu na 2W i glince przy pomocy Daimos od Wet Wet Look.
damian Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Holo po Sonaxie :O Raczej zasługa glinki
Piotrek ! Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 A czy ktoś zauważył żeby Sonax zjadł wosk ? Niby Quick Detailer nie powinien ale nigdy nic nie wiadomo. A druga sprawa czy wyrządził komuś jakieś szkody na samochodzie ? Np.jakieś przebarwienia na plastikach itp.
Yasiek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Bazuka, pewnie. Na bocznych daje radę. Tam gdzie chodzi wycieraczka szybko umiera.
smalec Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 pierwszy raz nałożyłem i po podróży w ulewie mam czyste auto żaden wosk i qd nie dał takiego efektu...
Bazuka Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 A co powiecie na temat AF Finale vs Sonax BSD?
MatthewG Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Soniaxa nie miałem, ale Finale mam. Według mnie QD, które trzeba mieć Przynajmniej ja muszę je mieć. Z tym, że chyba od jakiegoś czasu jest już nowa wersja, moja ma ponad rok więc podejrzewam, że to ta stara. Jeśli nowej nie zepsuli to bierz
Mess Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Holo po Sonaxie :O Raczej zasługa glinki Mam winowajce brak dekontaminacji przed gliniowaniem, a auto strasznie ostre po 2 miesiącach parkowania przy torach:( dzięki za radę
krzysiek555 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Bjie glasura na leb po co wydwac tyle kasy i spedzac tyle czasu jak wytstarczy to Jedynie wytlumacznie to ze to choroba
Maciej WTN Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Bjie glasura na leb po co wydwac tyle kasy i spedzac tyle czasu jak wytstarczy to Jedynie wytlumacznie to ze to choroba Jeśli chodzi o kropelkowanie to mozliwe, ale jeśli chodzi o wygląd po woskowaniu to według mnie woski dają znacznie lepszy wygląd No i oczywiście cała otoczka związana z woskowaniem Mimo to Sonax świetna rzecz
Moderator krd Opublikowano 10 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Bjie glasura na leb W czym konkretnie bije Glasura na leb?
Siwy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jak go usunac? Bede robil korekte lakieru i chcialbym dobrze oczyscic lakier. Mam Tenzi Prix, Piane Tenzi Truck (ale wiem, ze ona nie sciagnie BSD), glinke i Dimera. Niestety nie mam zadnego cleanera.
saddam Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Skoro będziesz robił korektę to pastami go ściągniesz definitywnie.
michałoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jak go usunac? Bede robil korekte lakieru i chcialbym dobrze oczyscic lakier. Mam Tenzi Prix, Piane Tenzi Truck (ale wiem, ze ona nie sciagnie BSD), glinke i Dimera. Niestety nie mam zadnego cleanera. Po glince na lakierze powinna zostać tafla wody.
Administrator Evo Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Po glince ? Tafla wody ?
jeleniouchy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Widać, że niektórzy mają totalnie własne teorie pomimo naocznych testów robionych przez użytkowników z niemałym doświadczeniem... Z moich "badań" wynika, że glinka czasem nawet potrafi "wskrzesić" pozatykane woski itp Takie OT mi sie nasunęło... Dobrze, że ValetPro wprowadziło trzy stopnie cięcia glinek, bo samą żółtą za mało rys ściągałem
saddam Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Już raz pisałem ale Prickbort, oprysk z ValetPro pH Neutral + Surfex HD via PA, mycie WC White Satin i żółta glinka ValetPro dały radę 2-tygodniowemu Sonaxowi BSD. Tydzień wcześniej pięknie kropelkował na bezdotyku. Co prawda zauważyłem miejsca gdzie minimalny sheeting jeszcze występował ale było ich tak mało, że można tę kwestię pominąć.
jeleniouchy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Aha i po takim "delikatnym" myciu sądzisz, że to akurat glinka ubiła Sonaxa ??
saddam Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gdzie napisałem, że to przez glinkę?
jeleniouchy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Gdzie napisałem, że to przez glinkę? No już myślałem, że to ciągnięcie kontrargumentów do opinii Evo i mojej. Zwracam honor
saddam Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Nie, nie. Nigdy nie sprawdzałem osobiście jaki wpływ ma samo glinkowanie (po myciu szamponem oczywiście) na zachowanie BSD, po np. tygodniu/dwóch/trzech od jego nałożenia.
michałoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Po glince ? Tafla wody ? A nie ? [ Dodano: 10 Czerwiec 2013, 21:12 ] Widać, że niektórzy mają totalnie własne teorie pomimo naocznych testów robionych przez użytkowników z niemałym doświadczeniem... Generalnie udzielanie się na forum polega na zabieraniu głosu na podstawie własnych doświadczeń. U mnie 3 czy 4 miesięczny BSD wysiadł po Magi i glince.
Rekomendowane odpowiedzi