Sabat Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 I to jest 'tylko' QD. Na polce stoi Netshield, ale przyznam sie, ze mam troche obawy go uzyc na swoim aucie bo na za dlugi czas bedzie spokoj wiem wiem. Ja mam 2,5l Sonaxa na półce i się zastanawiam kiedy go wykończę a tu jeszcze piszą o rozrabianiu Chyba będę jechał do rodziców mycie, QD i spokój na kilka tyg
barat Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Gdyby nie to, że po dwóch warstwach DJ Hard Candy mój Alf nabiera fajny odcień to bym to stosował cały rok ... ale chyba na następną zimę zanabędę Ewentualnie całorocznie na Yarisa narzeczonej (niedługo żony) zamiast FK1000p, który miałem w zamiarze nałożyć :> W takim wypadku FK będzie wyłącznie na felgi
shine Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 barat, sonaxa można też lać na felgi
barat Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Ale mam do zużycia tester FK Ciekawe co dłużej trzyma ... może zrobię "lewe" felgi sonaxem, a prawe FK A może Sonax na FK
JM63 Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 Myślę, że mimo wszystko FK trochę dłużej poleży... Ale nie widzę przeszkód, żeby po myciu zabezpieczone felgi przecierać sonax'em krd, U mnie identycznie, maska jak świeżo woskowana
Geno Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 krd, szybciej i za kimś chyba nie jeździsz ? Może to kształt maski, ale u mnie do połowy totalna tafla, dopiero od połowy carbonowe łał
Moderator krd Opublikowano 12 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 krd, szybciej i za kimś chyba nie jeździsz ? Może to kształt maski, ale u mnie do połowy totalna tafla, dopiero od połowy carbonowe łał W zasadzie szybciej jak 140-150 to na pewno nie, bo nie mam gdzie, a i te predkosci sa raczej okazjonalne.
Geno Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2013 krd, czyli to pewnie będzie wina trasy, prędkości i samego kształtu maski u mnie
JM63 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Może tez sposób w jaki płyn do spryskiwaczy atakuje maskę spryskujac światła. W passacie to samo jest.
kamilgt Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 JM63, to zależy od ksztaltu maski, u mnie jest taki pasek 15 cm na początku zawsze najbardziej brudny i tam tafla
Fr0styyy. Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Zależy od kształtu maski i tyle. U mnie z przodu zawsze ufajdane po dłuższej trasie i odprysków od kamieni pełno a dalej czysto
Art Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 wpadło mi odrobinę tego w ręce. na taty granatowym samochodzie poleciałem Tripplem na maszynie, a na to poszedł Sonax na połowę maski, a na drugą Spray And Gloss. Krople lepsze po stronie Sonax'a, wygląd lepszy po stronie S&G. Odczucia wizualne ocenione przez mamę, sąsiadkę i jej psa Dla fanów kropli Sonax jak znalazł. U mnie na srebrnym praktycznie zerowa różnica w wyglądzie pomiędzy Sonaxem, a S&G. Jak z dalszym użytkowaniem, to czas pokaże. Jednak póki co to na tatyauto będę lał S&G, a na swój Sonaxa, bo ma fajniejsze krople cheers, Art
Borek Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Ja wczoraj też pierwszy raz posmarowałem. Temp ok 3 st, ale pracowałem w pełnym słońcu więc blacha była wyraźnie ciepła - nie róbcie tak z Sonaxem mazał się okrutnie, dopiero jak później w garażu poprawiłem to było ok
dawid92 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 To pewnie zależy od lakieru, ja wczoraj też pierwszy raz używałem sonaxa, przy -2 w cieniu nawet nie zamarzł i docierał się lepiej niż prodetailer przy 20 stopniach
kamilgt Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 różnica w brudzeniu się reflektora i grilla nie przetartego Sonaxem BSD a resztą
Borek Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 No różnica ogromna już na pierwszy rzut oka
SZyBA Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Przejechane jakieś 150km po Wawie w śniegu/błocie/soli Chyba jest dobrze
Marcin P. Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Czy ktoś stosował ten produkt podczas osuszania? Sprawdza się w takiej roli?
Moderator Eryczek Opublikowano 21 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 zdjęcia z wczoraj - cztery dni od spryskania Sonaxem - przejechane ok 400 km
kamil_rosen Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Ja używałem żeby osuszyć auto, sprawdza się, aczkolwiek szkoda mi tak go marnować, bo i tak później trzeba jeszcze trochę nałożyć, żeby uzyskać dobry efekt końcowy. Do osuszania mam jakiegoś taniego CarPlana żeby tylko ściągnąć wodę z auta, a później kładę Sonaxa. Tu właśnie używałem Sonaxa do osuszania: Było to wczoraj, a dzisiaj takie kropelki były na aucie.
Fr0styyy. Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Do osuszania? Z tego co słyszałem to strasznie się maże w kontakcie z wodą..
Mirko Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Do osuszania? Z tego co słyszałem to strasznie się maże w kontakcie z wodą.. Daje radę, ja używam do osuszania rozcieńczonego 1:1 z wodą, a później na całość idzie tak jak w instrukcji napisane
barteklwc Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Czy ma ktoś jakieś porównanie z UQD od Megsa jeżeli chodzi o kwestie wizualne? Podbicie koloru i jego przyciemnienie? Bo o trwałośc po przeczytaniu calego tematu nie ma co pytac:P megs slabiutko pod tym wzgledem...
bienek Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Mi się efekt podoba po UQD. Na moim szarym lakierze ładnie podbija look i do tego fajnie pachnie przy aplikacji
kubik Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Czy ma ktoś jakieś porównanie z UQD od Megsa jeżeli chodzi o kwestie wizualne? Podbicie koloru i jego przyciemnienie? Bo o trwałośc po przeczytaniu calego tematu nie ma co pytac:P megs slabiutko pod tym wzgledem... Widać,że coś tam leży,ale ogromnego wrażenia na mnie nie zrobił.Pomocny przy osuszaniu.
Rekomendowane odpowiedzi