Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Obawy przed 4nano wynikają z tego, że bardzo mało opinii na temat tej powłoki w porównaniu do Gyeon Mohs+

Ja mam Sapphire od ponad roku na masce i od grudnia na całym drugim samochodzie. W oby przypadkach trzyma się b. dobrze.

Gyeon Mohs+ kosztuje 2000 PLN. 4Nano Sapphire 1100 PLN w Carwellness a w innych firmach jeszcze taniej. Obawy przed 4nano wynikają z tego, że bardzo mało opinii na temat tej powłoki w porównaniu do Gyeon Mohs+.

Wspominałeś, że boisz się 4nano bo to Polska firma ;)

Co do mohsa+ nie widziałem, żadnej konkretnej opinii. Ktoś przekornie wspomniał, że ma i thats all

O Mohs+ też raczej jakiegoś szału nie ma, tu na forum chyba tylko raz się spotkałem, że ktoś powiedział, że ją ma na samochodzie.

Ja mam :P na 1/3 maski :mrgreen:

z tego co pamietam to mohs+ to powloka mohs plus usluga jej polozenia, niczym sie nie rozni od zwyklego mohsa

O Mohs+ też raczej jakiegoś szału nie ma, tu na forum chyba tylko raz się spotkałem, że ktoś powiedział, że ją ma na samochodzie.

z tego co pamietam to mohs+ to powloka mohs plus usluga jej polozenia, niczym sie nie rozni od zwyklego mohsa

Źle pamiętasz :P

Źle pamiętasz :P

faktycznie az posprawdzalem w necie, w mohs+ dochodzi jeden produkt wiecej.

Grzegorz mam na dwóch autach położoną powłokę Mohs+.

Jeden samochód ma już za sobą 10000km, oznak zużycia brak :dontknow:

Auto zdążyło złapać trochę smoły itp więc niedługo planuję lekkie oczyszczenie za pomocą prickborta, glinki, cleanera i ipy. Po takiem zabiegu na aucie zostanie sama powłoka, bez wcześniejszych dodatków i upiększaczy więc zobaczę jak działa sama powłoka po ponad pół roku i 10000km.

Co do mohsa+ nie widziałem, żadnej konkretnej opinii. Ktoś przekornie wspomniał, że ma i thats all

Na innym foruma napisałeś:

Cenione są 3 (kolejność przypadkowa)

- ceramic pro strong 9H

- 4nano sapphire

- Geyon Q2 Mohs

Skoro Mohs jest według Ciebie ceniona to Mohs+ wydaje się, że powinna być ceniona bardziej gdyż w porównaniu do Mohs zawiera dodatkową powłokę :-)

XGrzesX dużo czytasz i to nie jest dla nie których dobre bo później się odpowiedzi wzajemnie wykluczają na dany temat :mrgreen:

A tak BTW to racej tutaj ciężko będzie o opinie osób. Bo raptem parę osób ma Sapphire i Mohsa na autach. O Strongu nie przeczytałem u nas chyba żadnej opinii. Ja bym ci proponował wejść na strony studiów detailingowych (raczej fb) i tam są wrzuca zdjęcia zrobionych aut z danymi powłokami i w 90% przypadków szczęśliwy właściciel piszę "jak mu to pięknie autko zrobili" i wtedy napisz do takiej osoby jak jej się konkretna powłoka sprawuje po ilu km i czasie :)

Panowie, zdecydowałem się na powłokę Mohs+. Niestety DetailingworkShop ma termin dopiero za miesiąc a samochód odbieram za tydzień. Pan z DetailngworkShop powiedział, że jak przyjadę do nich za miesiąc to już koszty mogą być większe bo nie będzie to pakiet "New Car" i polecili mi firmę CarSpa. Cena usługi w CarSpa trochę wyższą niż w DetailingworkShop ale bardziej mnie martwią negatywne opinie o CarSpa znalezione w necie. Czy jest wśród Was osóba która kładła w CarSpa powłokę (najlepiej Mohs+) ? Będę wdzięczny za opinie o tej firmie w kontekście powłoki kwarcowej.

swego czasu po necie krążyło trochę opinii negatywnych, np. te z go worka - http://www.gowork.pl/opinie_firma,984275,0 - wiem że to opinie o "pracy" ale są też teksty typu "samochody przyjeżdżają na poprawki", "oszukują klientów" etc., ale o ich autentyczności i sposobności można by dyskutować pewnie godzinami. W każdym razie - w Warszawie jest mnogo studiów detailingowych ;)XGrzesX, zajrzyj sobie może do projektów firm na forum, wybierz które Ci pasuje i jazda ;)

swego czasu po necie krążyło trochę opinii negatywnych, np. te z go worka - http://www.gowork.pl/opinie_firma,984275,0 - wiem że to opinie o "pracy" ale są też teksty typu "samochody przyjeżdżają na poprawki", "oszukują klientów" etc., ale o ich autentyczności i sposobności można by dyskutować pewnie godzinami. W każdym razie - w Warszawie jest mnogo studiów detailingowych ;)

:song::song::song: