Sucre Opublikowano 2 Września 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2012 Kupusso nie mam pojęcia bo auto było na handel robione. Może chłopaki z mrcleaner się wypowiedzą.
oktopus Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Minęło trochę czasu od założenia tematu więc zapytam - czym i na jakich lakierach uzyskałeś najlepsze/najszybsze efekty? P.S. Może robiłeś jakieś Audi i Volvo (bo to mnie interesuje)?
kupusso Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Kupusso nie mam pojęcia bo auto było na handel robione. Może chłopaki z mrcleaner się wypowiedzą. Pytałem wprost u źródła, nakładali sealanta, trzymał się, nie spłynął po pierwszym myciu, trwałości nie sprawdzali, ale generalnie nie ma przeciwwskazań. Jak się udam to po testuję.
Butryn Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2012 czy A15+ plus przykładowo zółty pad 3m nie będzie zostawiał hologramów na czarnych lakierach? przygotowuję na sprzedaż około 15-18 aut miesięcznie i taki zestaw zaoszczędziłby mi czasu jeśli chodzi o ciemne kolory. jak dotąd to zawsze wykończeniową ściągałem hologramy.
SzaKal Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Butryn, Dziwne podejście hmm to chyba nie te forum nie zostawią hologramów na ciemnym lakierze? Jak jest kolor jasny to jadę zielony korek 3M i żółta gąbka. Jak jest ciemny to ta sama kombinacja i drugi przejazd niebieskim korkiem 3M i niebieską gąbką(hologramy). A na jasnych hologramów nie ma ??
Butryn Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 Butryn, Dziwne podejście hmm to chyba nie te forum nie zostawią hologramów na ciemnym lakierze? Jak jest kolor jasny to jadę zielony korek 3M i żółta gąbka. Jak jest ciemny to ta sama kombinacja i drugi przejazd niebieskim korkiem 3M i niebieską gąbką(hologramy). A na jasnych hologramów nie ma ?? podejście jak podejście a interes to interes. tymi zestawami którymi robię to nie zostają hologramy na jasnych. ale czy A15+ nie zostawi ich na ciemnych kolorach?
memo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2012 robiłem dziś A15 na ciemno granatowym lekko wpadającym we fiolet, efekt bardzo fajny, lakier mocno zajechany
Salwinek91 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Koledzy co jest lepsze do odświeżenia lakieru na sprzedaż S17+ czy A15+? Pacjent to Opel Corsa D
gruby_RS Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Opel Corsa D Ale to biały opaque po PH , czy OPC po dziadku ze Szwajcarii? Bo nie wiem jakiej odpowiedzi udzielić...
Salwinek91 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Ale to biały Opaque po PH , czy OPC po dziadku ze Szwajcarii? Bo nie wiem jakiej odpowiedzi udzielić... Hehe sam nie wiem bo jeszcze nie widziałem Napewno nie OPC od dziadka i nie biały od PH
gruby_RS Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 bo jeszcze nie widziałem Moja szklana kula i czarny kot podpowiadają, że lepiej pójść w S17
SzaKal Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Moja szklana kula i czarny kot podpowiadają, że lepiej pójść w S17 Trzeba jeszcze zadzwonić do wróżbity Macieja
Salwinek91 Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 gruby_RS, oby ta twoja szklana kula wiedziała co mówi Dzięki za odpowiedź, zobaczymy co z tego wyjdzie
Salwinek91 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 gruby_RS, tak jak radziłeś zrobiłem tą Corsę S17+. Kilka fotek przed i po Cały samochód po dwóch przejazdach S17. I efekt na żywo naprawdę powala.
Tomek6 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Elegancko wyszło Na jakich padach pracowałeś?
Salwinek91 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Tomek6, na żółtym 3M cały samochód.
Goral101 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Ten S17 jest tylko do pracy z maszyna czy recznie tez jest sens ?
Salwinek91 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2012 Goral101, w instrukcji użytkowania jest napisane że można i ręcznie. Ale to tak jak ze wszystkim, na pewno dłużej się zejdzie i będzie trudno uzyskać dobry efekt.
memo Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2012 Tomek6, na żółtym 3M cały samochód. napisz coś więcej o technice pracy, ile przejazdów robiłeś na tym lakierze, jakie prędkości ? dociskałeś lekko maszynę ?
Salwinek91 Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 memo, sory że po takim czasie ale tyle roboty miałem że nie było kiedy usiąść do kompa. Więc tak, cały samochód był robiony tylko S17+ na żółtym padzie 3M, po dwa przejazdy każdy element. Prędkość była w granicach 1800-2000 obrotów. Z tego co pamiętam to lekki docisk tylko. Lakier był naprawdę miękki w porównaniu np do mojego VW.
german Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 odkopuję temat bo może coś się zmieniło w tym temacie co do idealnego środka AIO do korekty lakieru ? Przy obecnych ciężkich warunkach garażowych nie mam ochoty spędzać tyle czasu przy pełnej korekcie i szukam opcji jeden talerz - max dwa przejścia i gotowe. Ważne także aby wypracowanie pasty były w miarę szybkie . Czemu polecacie Scholla A17+ jak jest stricte wykończeniowy a producent oferuję A15+ jako pełnowartościowy produkt AIO ? Czym się różni Scholla A15+ od megsa tego #151 / #66 #66 jest nowszą wersją #151 ? Czy są produkty innych marek godne polecenia ? to samo tyczy się padów - co możecie pod dany środek zaproponować ? Może jakieś futro ?
Partner forum MrCleaner Opublikowano 29 Stycznia 2013 Partner forum Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 odkopuję temat bo może coś się zmieniło w tym temacie co do idealnego środka AIO do korekty lakieru ? Przy obecnych ciężkich warunkach garażowych nie mam ochoty spędzać tyle czasu przy pełnej korekcie i szukam opcji jeden talerz - max dwa przejścia i gotowe. Ważne także aby wypracowanie pasty były w miarę szybkie . Czemu polecacie Scholla A17+ jak jest stricte wykończeniowy a producent oferuję A15+ jako pełnowartościowy produkt AIO ? Czym się różni Scholla A15+ od megsa tego quick detalier'a / paint restauratora Chyba chodziło Ci o S17+ i jest on polecany jako one step, czyli pastę, która może być stosowana zarówno do polerowania jak i wykańczania lakieru - nie zabezpiecza A15+ to właśnie typowe AIO, które poza polerowaniem lakieru także go zabezpiecza.
KaczorRK Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 odkopuję temat bo może coś się zmieniło w tym temacie co do idealnego środka AIO do korekty lakieru ? Przy obecnych ciężkich warunkach garażowych nie mam ochoty spędzać tyle czasu przy pełnej korekcie i szukam opcji jeden talerz - max dwa przejścia i gotowe. Ważne także aby wypracowanie pasty były w miarę szybkie . Czemu polecacie Scholla A17+ jak jest stricte wykończeniowy a producent oferuję A15+ jako pełnowartościowy produkt AIO ? Czym się różni Scholla A15+ od megsa tego quick detalier'a / paint restauratora Chyba chodziło Ci o S17+ i jest on polecany jako one step, czyli pastę, która może być stosowana zarówno do polerowania jak i wykańczania lakieru - nie zabezpiecza A15+ to właśnie typowe AIO, które poza polerowaniem lakieru także go zabezpiecza. A co z W09, którego sam często używasz w swoich pracach?
SJake Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 W09 Ma za małą moc ścierną i czyszczącą, aby nazwać W09/W9+ produktem typu All In One. W9 jest bogatsza w "konserwanty"
Rekomendowane odpowiedzi