Skocz do zawartości

Epoca Tec One Vs Gloria

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano
Probowalem 2 i 3 filcow i efekt slaby.

ja uzywam tylko jednego. Przy 3 w Epoce myslalem ze mnie szlag trafi. Teraz na jednym filcu 10L Epoca pianka i wydajnosc super.

Jedyna modyfikacja ktora wkrotce planuje to podlaczenie zakupionego kompresora.

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 246
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jest jakieś pośrednie rozwiązanie w zakresie wielkości zbiornika ? Epoca w wer. 2L to za mało na większego sedana ? a 10 L to za duża żeby wozić w na bezdotyk w sezonie zimowym ...

Opublikowano
Jest jakieś pośrednie rozwiązanie w zakresie wielkości zbiornika ? Epoca w wer. 2L to za mało na większego sedana ? a 10 L to za duża żeby wozić w na bezdotyk w sezonie zimowym ...

Również uważam, że 2L to za mało, niestety nie ma nic pomiędzy - ja ostatnio wziąłem ze sobą dodatkowe 1.5L w butelce po coli ;-)

Bardzo duża jest ta dziesiątka - jak ghostbusters? ;-)

Dodane po 6 minutach 10 sekundach:

1.5-1.7l wystarcza mi spokojnie [...] łącznie z kołami :)

bollocks!

Opublikowano

Baniek samych nie ma chyba wiec i tak pozostaje kupić cały opryskiwacz do tego lanca(żeby było wygodniej)chyba 15 zł, filce i dyszę przełożysz z epoci i gra i buczy

Opublikowano

myślałem o marolexie 3L ale jak każdy kombinuje z tym żeby to działało jako pianownica to ochota mi odeszła :roll: .... to dziwne , że nie robią epocy , glori czy mr foamer większych ???

Opublikowano

Wiem domyślam się że za duże już widzę miny innych ludzi na bezdotyku,powiem Ci tak na małe c2 takie 1,5 1,7L wystarcza na seata altea jak chcesz na bogato jest już bida, masz F 10 to chyba seria 5 jak się nie mylę ,wiec mały nie jest

Opublikowano

Ja myśle nad dokupieniem drugiej epoci i jeżdżenie z dwiema na bezdotykową. Tak jak piszecie, na większe auto 1,5 litra robi piane zbyt ubogą. Zresztą do PA od myjki ciśnieniowej daje się w granicach 100 ml szamponu, więc jak pojade na dwie epoci (w każdej po 50-60 ml płynu) to powineń być podobny efekt :)

Opublikowano
Wiem domyślam się że za duże już widzę miny innych ludzi na bezdotyku,powiem Ci tak na małe c2 takie 1,5 1,7L wystarcza na seata altea jak chcesz na bogato jest już bida, masz F 10 to chyba seria 5 jak się nie mylę ,wiec mały nie jest

No dokładnie :o spory sedan ...

przekopałem wszystkie tematy o pianownicach recznych a forum :kox::mrgreen: mozna dostać poplatania z pomieszaniem :kox:

analizowałem wszystkie mozliwe opcje i warianty i zaczynam od marolexa 3000 z lancą + dysza + filce ..... jak nie wyjdzie ... będę musiał sie zgodzić na "za mały" litraż Glorii i ją kupię ...

dziwi mnie tylko dlaczego producent nie sprzedaje czegoś z pośrednią pojemnościa ? np 3L ... to takie skomplikowane technologicznie ? czy marketingowo nieopłacalne ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

christo ja kupiłem tą Epoce 10L i sobie chwalę, fakt - jest duża, ale nie trzeba dużo machać i nie boję się, że braknie piany :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
christo ja kupiłem tą Epoce 10L i sobie chwalę, fakt - jest duża, ale nie trzeba dużo machać i nie boję się, że braknie piany :)

A ile roztworu robisz w takim baniaku? zostaje Ci coś? czy robisz na styk? :)

Opublikowano

komanch, 140ml na 1,5L wody starcza mi spokojnie na mojego sedana i jeszcze zostaje :)

Jak biorę dwa auta, to robię 2L wody i 180 ml SG i jest git :)

Opublikowano

Abdul, 140ml na 1,5L wody? :shock: to wychodzi ponad 90ml na litr wody, nie za bogata ta piana?

Czyli mówisz że nie ma problemu jeśli w baniaku 10l jest tylko 1,5l roztworu, wszystko ładnie z dna ciągnie?

Opublikowano

komanch, może coś pokręciłem z tą proporcją... ostatnio robiłem mocniejszy roztwór - może prze to :)

producent podaje: "Wydajność 80-100ml na 1L wody", więc 140 ml na 1,5L powinno być ok...

Wiesz co, nigdy nie zalałem jej do pełna, bo wg. producent optymalnie jak pianownica jest zalana w 50% :)

Tak, wyciąga wszystko z samego dna :)

Opublikowano

aaa no to fajnie, ja właśnie mam zamiar tak do 2 litrów tylko robić roztworu,

dylemat mam jedynie taki, że jest też dostępna Epoca w wersji 5L, jak dla mnie idealna wielkość, tylko że dodawana jest do niej taka dysza:

0c015d65c81d6abd.png

nie jestem pewny czy ona się sprawdzi jako pianownica, okrągła siateczka ....

u Ciebie w 10-tce jak dysza wygląda? są jakieś filce? wszystko miałeś w komplecie czy musiałeś coś dokupić?

Opublikowano
u Ciebie w 10-tce jak dysza wygląda? są jakieś filce? wszystko miałeś w komplecie czy musiałeś coś dokupić?

U mnie jest dysza z 4-rema filcami :) Można oczywiście je wyjąć/wymienić jak pasuje :) Zrobię foto i wrzucę wieczorem/jutro :)

Nic nie dokupywałem :)

Opublikowano

Nie będę ryzykował i chyba jednak zdecyduję się na 10L, z tą dyszą w 5-ce to może być jakaś mina.

A na ile filców jedziesz u siebie? :)

Opublikowano

komanch, ja teraz lecę na 4 :) Wychodzi bardzo gęsta piana, fajnie siedzi na aucie :)

Na 3 filce też próbowałem - jest rzadsza po prostu :)