Jump to content

Co sądzicie o auto-politurze firmy Plastmal?

Recommended Posts

Posted

Co sadzicie o tym srodku. warto go uzywac?? jak dziala.czy mozna nim zniszyc lakier??

Posted

Stosował dawno dawno temu jak miałem malucha. Kosztował ok 10 zł i za te pieniądze był bardzo dobrym środkiem.

Posted

Plastmalla kiedyś trenowałem, ale... chyba jeszcze w 1991szym... :) I jakoś szybko przesiadłem się na Żółwia... :kox::oops::lol:

Posted

u mnie chyba nawet stoi butelka tego :D ale tylko stoi miejsce zajmuje i się kurzy :D ja bym już tego nie użył :)

Posted

plastmal jest genialny, ale do odświeżania dna łódek;p czyli powierzchni gelcoat, i tam się sprawdzał przez wiele lat;p

Posted

kuflik, akurat mnie interesują środki go "żelkotów", choć do tej pory stosowałem rozwiązania 3M. mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć? ew. proszę o PW, żeby nie robić OT:)

• 3 weeks later...
Posted

Zepsuje tym sobie lakier jesli zastosuje?? bo posiadam ten srodek. wole sie upewnic zeby nie zaszkodzic lakierowi

Posted
Zepsuje tym sobie lakier jesli zastosuje??

zepsuć nie powinien ;) ale super to też taki nie jest jeżeli chodzi o wygląd i trwałość :)

Posted

ja używalem tego srodka kilka lat temu jak nie bylem 'w temacie'.

Nie jest zły, daje nawet niezły polysk ale np.do DC2 Megsa nie ma podejścia...zresztą co sie dziwic nie ta pilka cenowa.

stosunek ceny do jakosci bdb. lakieru na pewno nie popsujesz o ile uzyjesz do polerowania/wycierania czystej mikrofibry.

Posted

stosunek ceny do jakosci bdb. lakieru na pewno nie popsujesz o ile uzyjesz do polerowania/wycierania czystej mikrofibry.

A czego uzyc do nakladania tej politury?? tez mikrofibry czy np gabki.

Posted
pad gabkowy obszyty mikrofibra

Panowie zaczynacie se jaja robic. Po to jest to forum by sobie na wzajem pomagac ( przynajmniej tak mysle). no chyba ze po to zeby wysmiewac sie z mniej doswiadczonych Zadalem to pytanie bo sadzilem ze uzyskam konkretna odpowiedz. A pytanie bylo tak zadane Gabka albo mikrofibra cos z tych 2 rzeczy.

Posted

kolego Roko, nie denerwuj się, mikrofibry służą do ścierania resztek nałożonego wcześniej produktu a do nakładania służą pady, są ich dwa rodzaje:

gąbkowe

gąbka obszyta mikrofibrą

Posted

Roko, ale po co komplikować sobie życie, w tamachemie 2 pady obszyte mikrofibrą kosztują 8 zł

Posted
a co bedzie lepsze. scereczka z mikrofibry czy gobka(taka np do naczyn)

Aplikator gąbkowy i absolutnie nie taki do naczyń. Te do naczyń są twarde i rysują i nie mam na myśli tej twardej/ściernej części - przetestowane na uszkodzonej masce u kolegi - zostają takie hologramy, że szkoda gadać przynajmniej od tych gąbek do naczyń co ja wtedy miałem.

Posted

Te gąbki do naczyń mogą służyć awaryjnie jako aplikatory do dressingu do opon :)

Posted
Te gąbki do naczyń mogą służyć awaryjnie jako aplikatory do dressingu do opon :)

U mnie nie służą awaryjnie tylko standardowo, są tanie i służą mi jako jednorazówki. Tylko mnie nie pojedźcie :cry:

Posted
nOx napisał/a:

U mnie nie służą awaryjnie tylko standardowo, są tanie i służą mi jako jednorazówki. Tylko mnie nie pojedźcie :cry:

a ja używam pędzelka

Posted
a ja używam pędzelka

Możliwe, że dokładniej się nim rozprowadza i nie traci się tyle produktu, bo gąbka dużo go zapewne wciąga, ale dressingi są bardzo wydajne ;)