carrera Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 A bo Colli ciężej schodzi i ma tendencje do zapychania "puchaczy", sklejania pojedyńczych włókien. Może to z racji bogatej aplikacji Do SV - wystarczy puchacz i lekki docisk. Do PA - jak wyżej. Przy Zymolu - potrzebny jest puszysty docisk z racji ściągania na "before haze", a zielona rozsmarowuje git, tyle że jest za cieniutka nawet przy nawet przy złożeniu na "dwa". Skad takie rozbieznosci w opiniach z evo ? I to nie pierwszy raz chyba
KeepeR Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Ktoś miał doświadczenia z taką mikrofibrą od AG http://www.autogloss.pl/microfibre-clot ... x40cm.html ? Dostałem ją kiedyś i zastanawiam się do czego się nadaje ? strukturą jakby podobna do tej od Sonusa...
Stanley08 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 A mi bardzo przypadła do gustu MF od crystaldetail: http://www.crystaldetail.pl/crystaldeta ... h-p-1.html. Jest wystarczająco puszysta i delikatna, ale świetnie zbiera resztki woski czy QD, subiektywnie oceniając pracuje mi się nią nieco wygodniej niż fibrami Megs'a Supreme Shine i sporo wygodniej niż Eurow'em. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie
SJake Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Skad takie rozbieznosci w opiniach z evo ? I to nie pierwszy raz chyba Jaka tam rozbieżność... drobna różnica w odczuciach. Tak to potwierdzam w 98% zdanie EVO.
DS_Tomek Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Pozwolę sobie wtrącić że też jestem fanem zielonego Sonusa - mimo że jest bardzo niepozorny - ani to grube szczególnie, ani puchate... Ale działa super ! No i kupuje się w dwupaku za niezłą cenę.
dzinkins Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 Ja trzeba to trzeba - zakupione niedługo wypróbuję
Administrator Evo Opublikowano 4 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 To są Sonusy ?
kamilgt Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 dzinkins, to są te nowe, tak? będę musiał pogadać z dealerem, zna civica i wie co dla niego będzie najlepsze
dzinkins Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 To są Sonusy ? Te same (ponoć ) do testów i porównania Ori Sonus będą w poniedziałek
Administrator Evo Opublikowano 4 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 No...jeśli to są Flexipadsy, a tak wyglądaja , to do Sonusów im spooooro brakuje
dzinkins Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2012 No...jeśli to są Flexipadsy, a tak wyglądaja , to do Sonusów im spooooro brakuje Przetestuję Dam znać
daniels Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 A mi bardzo przypadła do gustu MF od crystaldaetail: http://www.crystaldetail.pl/crystaldeta ... h-p-1.html. Jest wystarczająco puszysta i delikatna, ale świetnie zbiera resztki woski czy QD, subiektywnie oceniając pracuje mi się nią nieco wygodniej niż fibrami Megs'a Supreme Shine i sporo wygodniej niż Eurow'em. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie miło słyszeć że nie tylko nam przypadła do gustu ja osobiście nie używam nic innego przy polerce auta, ściera resztki pasty idealnie, nie zapycha się, jest gęsta ale nie tak gruba jak eurow no i prać ją można w nieskończoność i nic sie im nie dzieje, ostatnio z nudów porównywałem sobie fibry i wychodzi na to że w dalszym ciągu twierdzę że nie ma fibry uniwersalnej, do wosków nadal numerem jeden dla mnie jest ProfiPolish, zanim CG Max lub odpowiednik Carranda, potem długo długo nic...po środku są fibry bardziej uniwersalne jak MM i Orange Monster od PP... Sonusa fibry są dobre ale znalazłem tą samą fibrę nie- brandowaną za 1/3 ceny
Stefan-16 Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Sonusa fibry są dobre ale znalazłem tą samą fibrę nie- brandowaną za 1/3 ceny Podziel się informacjami
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 6 Lutego 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Czy te sonusy to nie są bliźniacze z Chemical guys Polishing towel ?? (białe bezkrawędziowe)
daniels Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 chemicale zaopatrują się w tej samej fabryce co carrand więc fibry przypuszczam te same, podobnie z sonusem...
dzinkins Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 No...jeśli to są Flexipadsy, a tak wyglądaja , to do Sonusów im spooooro brakuje no dziś pierwsza robota z tymi MF i jak na razie Flexipads (jak dla mnie ) bije Sonusa, delikatnie bardziej puszysta, zbiera pięknie (ciężko zapchać) , nadaje się do cleanera, wosku-(choć wolę jednak puszyste Profipolish) a nawet ładnie doczyściły szybki po niewidzialnej wycieraczce oraz G1. CDN
bobwoj Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Panowie, ile ściereczek 40x40 jest potrzeba do wypolerowania Coli 476 na średniej wielkości sedanie?
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Jedna, dobrej jakości fibra i druga na "docierkę" za jakiś czas.
bobwoj Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Co polecacie z najlepszym stosunkiem jakości do ceny? Najlepiej z tego sklepu http://www.all4auto.pl/mikrofibry-c34.html lub innego gdzie można płacić kartą kredytową.
Tworek Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 bobwoj, wez 2 x Eurow Shag - stosunek jakości do ceny chyba najlepszy. Obecnie lecą do mnie nowe ściereczki Dodo Juice Extra Soft Buffing Cloth, zobaczmy na co je stać.
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 bobwoj, http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... towel.html Tutaj tez można płacić kredytówą poprzez DOTPAY
Ciastek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 a co myślicie o Sonus der wunder longer? bo jakaś promocja jest i wychodzi ceno podobnie do eurowa, przez co mam dylemat która wybrać...
Beumont Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 A ja mam dylemat między MICROFIBER MADNESS SUMMIT 800 a ProfiPolish, co lepsze do wosku Colli 476?
Rekomendowane odpowiedzi